reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak tylko zaczęłam grzebać w immunologii, to miałam ogromne nadzieje, że problem został odnaleziony i będzie dobrze. A potem przeczytałam na forum FB, że pomimo leczenia immunologicznego niektórym nadal się nie udaje.
Paśnik jest uznawany za jednego z guru w świecie immunologii. Kogo mam jeszcze szukać? Z mojego doświadczenia dotąd wynika, że do kogokolwiek pójdziesz, mówi coś innego. Co zrobić wtedy?
Tak jak napisałam wyżej, będzie co ma być....
Może skonsultuj się z prof. Malinowskim z Łodzi, co prawda moim znajomi mieli inny problem bo zachodzili w ciążę, ale za każdym razem (chyba z 10razy) było poronienie zaraz po pozytywnym teście, w końcu pojechali do niego leczenie trwało kilka miesięcy, jakieś wlewy i szczepienia, ale finalnie mają dziecko, które już na kilka lat.

Może skonsultuj się z prof. Malinowskim z Łodzi, co prawda moim znajomi mieli inny problem bo zachodzili w ciążę, ale za każdym razem (chyba z 10razy) było poronienie zaraz po pozytywnym teście, w końcu pojechali do niego leczenie trwało kilka miesięcy, jakieś wlewy i szczepienia, ale finalnie mają dziecko, które już na kilka lat.
Konsultacja z Malinowskim to najpierw masa kosztownych badań, o swoje zalecenia da dopiero po pełnej diagnostyce, raczej nie doradzi nic bez t
@Gonia0605 jeśli chcesz mogę dać Ci namiar do Warszawskiego immunologa który leczy wlewami z Intralipidu, Immunoglobuliny i accofilem ale wlewem. On Może Ci dodatkowo Immunoglobuliny albo intralip tylko zaproponować. Ja tym razem tak mialam zalecenia od Paśnika o ktore sama poprosiłam, częściowo zrealizowane właśnie u tego Warszawskiego lekarza

Biorę witaminę D, robiłam krzywą cukrowo-insulinową i tez była ok.
Badanie poziomu D3 robiłam i była przyzwoita, ale suplementuję dodatkowo.
Zwiększyłam również dawkę kwasu foliowego metylowanego.
Metforminę wyżebrałam dodatkowo u diabetologa...
Zaczełam jeść bardziej rozsądnie, teraz jeszcze przy moich wyrzeczeniach, powinno być lepiej. Ćwiczę 3 razyw tygodniu, przynajmniej raz w tygodniu dodatkowo długi spacer.
Mogę cos jeszcze zrobić?
Wymaz na ureoplasme i mycoplasme:-)

U mnie 4 dpt wyszedl bladzioch i 5 dpt beta byla na poziomie 15 - to bardzo dobrze wrozy - trzymam kciuki !!!!!!!!
Ja to nie mogę caly czas z tego Twojego 4dpt z tym testem.bylam dzis na konsultacji u anestezjologa przed cesarka. Myslalam ze wydziaduje głupiego Jasia albo coś ma uspok9jenie przed znieczuleniem ale duuuuupa. Nic nie dają bo przez łożysko dotarloby to do dzieci. Co szpital to inaczej w innych wiem ze spokojnie dają.

Konsultacja z Malinowskim to najpierw masa kosztownych badań, o swoje zalecenia da dopiero po pełnej diagnostyce, raczej nie doradzi nic bez t
@Gonia0605 jeśli chcesz mogę dać Ci namiar do Warszawskiego immunologa który leczy wlewami z Intralipidu, Immunoglobuliny i accofilem ale wlewem. On Może Ci dodatkowo Immunoglobuliny albo intralip tylko zaproponować. Ja tym razem tak mialam zalecenia od Paśnika o ktore sama poprosiłam, częściowo zrealizowane właśnie u tego Warszawskiego lekarza
Chętnie... Jeśli możesz, to napisz mi na priv...

reklama
Dzięki, ale u niego wszystkie badania trzeba zrobić od zera. Honoruje tylko te zrobione we własnym laboratorium... I do tego o wiele drożej niż w innych... Terminy na konsultację pewnie też kilkumiesięczne... Mam trochę dosyć...
Nie zrozumcie mnie źle, ale czasem po prostu chcę żeby to wszystko się już skończyło.

Do góry