reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Eh, wyszła mi mutracja MTHFR 1298C hetero i PAI-1 homo.
Pregna Start poszła do kosza, zamowiłam już metylowany kwas foliowy.
Będę badać poziom kwasu foliowego i homocysteinę za tydzień.
A do wizyty u Pasikonika 3 miesiące.

Może. któraś z Was ma bardziej osobistą wiedzę na temat tych mutacji?
Internet przeszukuję cały czas.
Pregny start moze nie wyrzucaj ;) zrób badania tak jak piszesz. Kup kwas foliowy i b complex metylowany :) do tego dorzuca Ci przy transferze najprawdopodobniej clexane do końca połogu i acard do 36 TC :) ja miałam takie zalecenia od docenta przy tych samych mutacjach.

reklama
Bardzo szkoda, pamietam ze dopiero po wyniku się przyznalas..
Wiesz ja prosiłam docenta o zmodyfikowanie zaleceń tak ja ja uważałam że będzie lepiej, zgodził się a steryd to tego co mialam sama dołożyłam i przyznałam się mu po fakcie.. Może głupio ale tak zaryzykowałam, bo czułam że tak zrobię wszystko co powinnam. Nie namawiam Cie do tego ale może skonsultuj jeszcze z innym immunologiem..
Już sama myślałam żeby zacząć brać trochę wcześniej...
Ja też go prosiłam o zmianę zaleceń i zwiększył dawkę accofilu. Po badaniach obiecał do mnie zadzwonić, mogłabym z nim jeszcze podyskutować, ale tylko wysłał maila... Sama nie wiem...

Już sama myślałam żeby zacząć brać trochę wcześniej...
Ja też go prosiłam o zmianę zaleceń i zwiększył dawkę accofilu. Po badaniach obiecał do mnie zadzwonić, mogłabym z nim jeszcze podyskutować, ale tylko wysłał maila... Sama nie wiem...
Zadzwon. Albo wyslij maila i zapytaj czy moglabys zadzwonic. Cisnij, nie odpuszczaj skoro masz wątpliwości.

reklama
Do góry