reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moje dziecko bardzo ładnie przybiera na wadze ;) Juz ma 2400 ;) Ja przez 6 tygodni przytylam pol kg takze jak widac nie terzeba w ciazy mocno tyc ;) Dostalam tabletki na anemie tardyfeorn i lekarz powiedzial ze do cesarki musimy chocby nie wiem co podniesc hemoglobine do 12!! Pietruszke sobie chyba zaaplikuje nawet do pasty do zebów ;) Dostalama tez Gynelogin kapsułki dopochwowe jedna co trzy dni i furaginum znowu na mocz. Kolejna wizyta za dwa tygodnie. Wtedy mam chyba miec juz zrobione KTG ;) Natalka zmienila pozycje i teraz juz jakby do porodu sie przygotowala główka w dół :o ale i tak ma byc cesarka ;) Szyjka macicy dalej bez zmian ;) Wczoraj jak czekalam na wizyte to byla lekka panika bo jakas babeczka miala robione KTG i jej wyszly silne skurcze i sie okazalo ze ma juz jakies rozwarcie :o Ona normalnie juz rodzila - byla taka spokojna - nie moglam sie na nia napatrzec - a jak wychodzila z gabinetu to patrzylam w sufit zeby sie nie rozryczec przy wszystkich ;) ja juz jestem tak nafaszerowana hormonami ze smiech mi sie miesza z placzem. W samochodzie Łukaszowi opowiadam i sie ciesze i nie zdazylam zdanaia zamknac i sie poryczalam ;) To sie zaczyna juz robic krepujace ;) Bo jak przez telefon gadam np z mama to sie dławie zeby nie slyszala ze placze [emoji106] Wstyd bedzie w szpitalu bo tam na bank bede ryczec ;) Jakos sobie wczoraj do tego wszystkiego uswiadomilam ze ja jeszcze na dzien dzisiejszy nie jestem gotowa na porod :o czekalam na to tyle LAT!!!! A teraz mi troche ulzylo ze jeszcze troche czasu zostalo ;) Jeszcze dzisiaj ten laryngolog no przeciez u niego tez ostatnio ryczalam ;) ale jak ma mi pomoc to niech cos robi. Moje wyniki zmorfologi ewidentnie wskazuja na jakas infekcje - najprawdopodobniej ta zatokowa bo CRP wyszlo na 5 wiec jest calkiem neizle. Musze sie jakos podkurowac, najgorsze jest to ze nie moge lekow brac. No to sie rozpisalam. @s.ols3404 dostalam zelazo mialam dac Ci zanc ;)
Moja gin mi tez mowila, ze do cc hemoglobina musi byc unormowana, na wypadek duzej utraty krwi. Wiec smigaj z ta pietruszka, burakiem, szpinakiem, fasola i czerwonym miesem. Masz czasu trochę, wraz z tabletkami powinno sie to unormowac.
A co do tycia to mi moja gin mowila - jak w 20tc zaczela mi waga spadac, ze musialabym byc niedozywiona i odwodniona jakis czas, zeby to mialo wplyw na dziecko. Najlepszym przykladem sa ciezarne z cukrzyca ciazowa, czesto tyja po 3-4kg, a dzieci rodza sie zdrowe.

szt,
20210219_124918.jpg
dzisiaj 5dpt i jest ❤Wreszcie się pokazała ❤
jutro beta ||| weryfikacja ❤

reklama
Do góry