reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
My się nauczyłyśmy co to jest na porażkach... Ja już tyle wiedziałam o procedurach, a jak dołączyłam do was, to okazało się że prawie nic nie wiem.
Dziewczyny, którym udało się w pierwszym podejściu to szczęściary... Mogą cieszyć się bloga niewiedzą i propagować hasła że in vitro to pikuś i gwarancja powodzenia 🙂
O kochana. Byłabym straszną ignorantką, gdyby tak robiła. No ale będąc na forum właśnie poszerzam wiedzę, a ja wolę być świadoma (nie wiem, gdzie miałam łeb, że nie znalazłam takiego forum przed podjęciem decyzji o in vitro). Wręcz robię w drugą stronę. To, że mi się udało zajść w ciążę za pierwszym razem (dopiero w ciążę, do porodu daleko..) nie oznacza, że ta procedura jest tak efektywna. I ostatnio właśnie wyjaśniałam to moim koleżankom, że to nie jest tak, że zrobię sobie in vitro i będę mieć dziecko. Także strzelać do tych co tak mówią.
Gorzej jak nie mozna,a wszystko ci stoi 🤣🤣🤣tzn w gardle.
Prostuje od razu wypowiedz,bo tu zbereznice sa🤣🤣🤣🤣🤣
hmmm stoi w gardle.... 🤭
ech ten drugi trymestr, tylko czemu jeszcze żadnego snu erotycznego nie miałam... 🤔 😁

20210219_102617.jpg
Teraz chwali post 😁
U nas 19+5 W sklepie idę do kasy bez kolejki tylko muszę rozpiąc kurtkę....
Waga wyjściowa 52 kg waga obecna 52,30
Jaaaaaa przypadek beznadziejny Endometrioza 4 st , nadkurczluwilosc macicy, torbiele endometrialne ,

Ja miałam refundacjie na 3 stymulacjie i transfery . Czas oczekiwania krótki w moim szpitalu we wsi - transfery w Madrycie.
Ale to takie standardowe procedury.....dla zwykłych problemów u mnie nie miały szansy na powodzenie bo protokół nie mówi o badaniu progestetonu.
Nie dostaniesz Heparyny nic .
I laboratorium hmmm .
Dla mnie to była strata czasu i zdrowia.
Ale działa u "zwyklych" ludzi . No i od razu zapladniaja wszystkie komórki ( jeśli chcesz ) z 1 stymulacji możesz mieć 6 - 10 transferów i to jest prawie darmo .....
U nas czeka sie na rozpoczęcie procedury 2 lata dlatego nie podchodzilam z refundacja. O tym, ze będę potrzembowac ivf dowiedziałam sie 8 marca 2016 roku 2 lata pozniej moja Lilka miala juz rok wiec oplacilo sie nie czekac.

Jesuuuuuusie dziewczyny ja mam dzisiaj laryngologa i bedzie mi robil to cos w nosie :o :o :o [emoji24] [emoji24] [emoji24] [emoji24] nie wiem czy mu nie uciekne ;( kobiety w ciazy nie powinny chorowac!!!! Wogole nikt nie powinien chorowac ;(
Moja 8 miesieczna corka miala przedwczoraj wymaz z nosa na covid. Poplakala, ale dala rade. Ty tez dasz.

Moje dziecko bardzo ładnie przybiera na wadze ;) Juz ma 2400 ;) Ja przez 6 tygodni przytylam pol kg takze jak widac nie terzeba w ciazy mocno tyc ;) Dostalam tabletki na anemie tardyfeorn i lekarz powiedzial ze do cesarki musimy chocby nie wiem co podniesc hemoglobine do 12!! Pietruszke sobie chyba zaaplikuje nawet do pasty do zebów ;) Dostalama tez Gynelogin kapsułki dopochwowe jedna co trzy dni i furaginum znowu na mocz. Kolejna wizyta za dwa tygodnie. Wtedy mam chyba miec juz zrobione KTG ;) Natalka zmienila pozycje i teraz juz jakby do porodu sie przygotowala główka w dół :o ale i tak ma byc cesarka ;) Szyjka macicy dalej bez zmian ;) Wczoraj jak czekalam na wizyte to byla lekka panika bo jakas babeczka miala robione KTG i jej wyszly silne skurcze i sie okazalo ze ma juz jakies rozwarcie :o Ona normalnie juz rodzila - byla taka spokojna - nie moglam sie na nia napatrzec - a jak wychodzila z gabinetu to patrzylam w sufit zeby sie nie rozryczec przy wszystkich ;) ja juz jestem tak nafaszerowana hormonami ze smiech mi sie miesza z placzem. W samochodzie Łukaszowi opowiadam i sie ciesze i nie zdazylam zdanaia zamknac i sie poryczalam ;) To sie zaczyna juz robic krepujace ;) Bo jak przez telefon gadam np z mama to sie dławie zeby nie slyszala ze placze 👍 Wstyd bedzie w szpitalu bo tam na bank bede ryczec ;) Jakos sobie wczoraj do tego wszystkiego uswiadomilam ze ja jeszcze na dzien dzisiejszy nie jestem gotowa na porod :o czekalam na to tyle LAT!!!! A teraz mi troche ulzylo ze jeszcze troche czasu zostalo ;) Jeszcze dzisiaj ten laryngolog no przeciez u niego tez ostatnio ryczalam ;) ale jak ma mi pomoc to niech cos robi. Moje wyniki zmorfologi ewidentnie wskazuja na jakas infekcje - najprawdopodobniej ta zatokowa bo CRP wyszlo na 5 wiec jest calkiem neizle. Musze sie jakos podkurowac, najgorsze jest to ze nie moge lekow brac. No to sie rozpisalam. @s.ols3404 dostalam zelazo mialam dac Ci zanc ;)

Ostatnia edycja:
U mnie w rodzinie 7 osób zaszepionych pfizerem i wszyscy mieli duże objawy po drugiej dawce, najgorsze mój brat , 2 dni z bardzo wysoką gorączką prawie nieprzytomny. Natomiast astra podobno daje objawy po 1 dawce, musze siostry zapytać bo była wczoraj szczepiona jako nauczycielka, czy cos jej dziś dolega.

No właśnie chciałam napisać, bo znam dziewczynę, właściwie to kobietę, bo była wtedy po 40 i ona sama bez problemu adoptowała komórkę jajowa, + dawca = słodki dzidziuś. Natomiast było to już kilka ładnych lat temu, dziecko chodzi już do szkoły, wiec może rzeczywiście coś się w przepisach zmieniło. Głupio pytać jak ona to zorganizowała w PL
Przed 2015 rokiem było o możliwe.

reklama
Do góry