reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nieee, nie życz jej tegooo!!!! 😁
Życz jej spokojnej ciąży bez rzygow!!!
Off, ja najgorszemu wrogowi nie życzę zygow... ☹️ Ehh, sorry ale po mojej traumie poprostu jak sobie przypomnę ze prawie umarłam przez te rzygi to az sie slabo robi...
Ja również wolę mdłości niż zygi.....
Zjeść i utrzymać to był plan dnia wykonany w 100% nie zygnelam ani raz

reklama
Co ty dajesz 🤭. Nie wpadłabym na to, żeby tam zadzwonić. A skąd masz numer? I co tej pani mówiłaś?
I właśnie tak z tymi dziadami trzeba czasem robić, bo mają chorego głęboko 😡
Gdzie dziś jedziecie w trasę?
Dziś pojechał sam, ja się obijam w lozku z laptopem i playerem, seriale oglądam 😎
Jedyny sposób to telefon do NFZ bo inaczej to oni swoje i kropka. Jak potrzebowałam pomocy to znalazłam w internecie numer do bydgoskiego nfz i jak zadzwoniłam to chciałam kontakt to kogoś w sprawie skarg i dostałam bezpośredni numer do Pani która zawsze mi pomoże. ZAWSZE! Zapisany kontakt w telefonie i ciągle pod ręką na wypadek jakby ktoś podał 😎😎😁😁
Melduję wykonanie!!!!!!! Zadzwoniłam... Niestety nie odbiera...
Poczekaj trochę a jak nie to dzwoń!! W pysk Ci nie da że dzwonisz, po to są telefony 😁😁

Dzien dobry,

Przygotowujemy sie do invitro z dawstwem komorek., jestem po dwoch probach invitro z moimi komorkami ale nie mielismy niczego do transferu. Z moich 7 i 9 pobranych komorek nic sie nie zapodnilo i nie bylo czego transferowac.
Mam 43 lata wiec nie ma co sie ludzic. W 2019 bylam w ciazy ale poronilam, mam jedno dziecko z poprzedniego malzenstwa.
Pytanie, moj maz ma dobre paramentry ale czy przed invitro z dawstwa komorek jajowych mezczyzna nie powiniem byc badany genetycznie?

Na co zwracac uwage przy wyborze kliniki, szukamy w Warszawie. Pierwszy wybor to Invicta bo maja swoje dawczynie i labo. Robilismy troche diagnostyke w Novum ale oni sprowadzaja komorki z Hiszpanii.

Jaki wplyw na proces (pozytywny czy negatywny) ma mrozenie? Ile tranferuja komorek w Polsce (sa jakies roznice w czechach?)

Jestem troche zielona w temacie, dziekuje ogromnie za pomoc.

Jasne. Malo tego - refundacja Ci przyslyguje na 3 proby. Ja np majac juz dziecko z ivf nie moglam miec refundacji na drugie podejscie. Zostalam poinformowana, ze program jest dla par hetero/homo seksualnych bez dzieci i dla kobiet samotnych - tez bez dzieci.
Ja miałam refundacjie na 3 stymulacjie i transfery . Czas oczekiwania krótki w moim szpitalu we wsi - transfery w Madrycie.
Ale to takie standardowe procedury.....dla zwykłych problemów u mnie nie miały szansy na powodzenie bo protokół nie mówi o badaniu progestetonu.
Nie dostaniesz Heparyny nic .
I laboratorium hmmm .
Dla mnie to była strata czasu i zdrowia.
Ale działa u "zwyklych" ludzi . No i od razu zapladniaja wszystkie komórki ( jeśli chcesz ) z 1 stymulacji możesz mieć 6 - 10 transferów i to jest prawie darmo .....

reklama
Do góry