reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Helloł dziołchy 🤗 Chciałam was najpierw doczytać zanim pochwalę się swoją telewizytą ale chyba nie dam teraz rady. Byłyście dość aktywne 😉
A więc 06.03 lecę do Krakowa, a już 08.03 mam wizytę w Ostravie. Doktorek świetny, mega wygadany, zgodził się żebym zaczęła już w marcu tylko uprzedził, że nie będzie świeżego transferu bo będzie jakaś dziwna stymulacja (PPOS, Elo 150 i menopur 75 ) która uszkadza śluzówkę i uniemożliwia świeży transfer. Jeszcze nie wiem co to, dopiero będę czytać 😉
Nie owijał w bawełnę, powiedział że w moim wieku komórki mogą być w większości uszkodzone. Powiedział że dawca to dobry pomysł ale mam być gotowa na rozmowę z embriologiem bo na pewno powie, że nasienie męża się nadajenadaje i będzie chciał użyć jego. Ponoć ich embriolog jest bardzo dobry. Umówiliśmy się na razie na 50/50 z dawcą. Dawca ma być rh- tak jak ja, chociaż powiedział, że w dzisiejszych czasach nie mam się bać konfliktu serologicznego, bo dostanę zastrzyk.
Jak będzie co badać, to bierzemy PGT-A.
Kariotyp zrobi mi na miejscu i wynik do 10 dni tylko, jeszcze chce mi zrobić APS, białko C+S, antytrombin dodatkowo oprócz standardowych hormonów.
Cały pakiet ma kosztować około 20 tys zł.
Gadał sensownie ale nie obiecywał cudów. Mimo wszystko nadzieja wróciła i chcę dalej walczyć.
Wracam do gry 💪😁
To ten nowy protokół będziesz mieć:-) z progesteronem. Ponoć świetne zarodki po nim są. Ja tez musiałam znaleźć „swoją procedurę” Trzymam kciuki:-)

reklama
Zaczęłam wychodzić, bardziej dbać o siebie i rzeczywiście zajmować się sobą... Ale jak to nie wystarczy, to się wyprowadzę... Mam przyjaciółkę, która mieszka sama, już mi proponowała żebym po mieszkała trochę u niej...
Kurcze - odwaznie ale czasami trzeba takie radykalne korki podejmowac. Ja sie powoli zbieram ;)

To ten nowy protokół będziesz mieć:-) z progesteronem. Ponoć świetne zarodki po nim są. Ja tez musiałam znaleźć „swoją procedurę” Trzymam kciuki:-)
Tak wlasnie z progesteronem. Kurcze jak ja bym chciała mieć zarodki 🙏 Tym razem idę na całość, full pakiet bez żadnych ustępstw. Bardzo dużo się od was nauczyłam i wiem o co pytać i czego wymagać.

nie ma chłopak instynktu samozachowawczego - nie drażni się lwa. Ja myślę, ze przyjdzie miejsce i czas i Ty z nim zatańczysz... tak, ze mu się słabo zrobi:-) Bo my kobiety umiemy wiele wybaczyć mamy pojemne serce. Jednak kiedy zauważamy ze misio zmienił się w gnoja to wychodzi z nas to czego kościół najbardziej się boi - szatańska kobieca moc :-) hehehe I wtedy nie ma przebacz.
To chyba dokładnie jestem już na etapie, że przejrzałam na oczy 😊. I widzę to wszystko o czym piszesz 😁

@Gonia0605 ,a ja ci nie bede prawic co masz ,a co nie masz.
Chcialam ci powiedziec ,ze bardzo lubie czytac twoje posty bo sa bardzo dojrzale i zyciowe.Wiesz czego chcesz ,wiesz co cie rani. Potrzeba Ci odwagi ,zeby spojrzec w lustro i zobaczyc jaka swietną i zajebistą kobitką jestes.Nawet jesli uwazasz ze masz pare deko na wadze za duzo.To nie okresla nas jako ludzi.Ludzmi sie stajemy pokazujac empatie,zrozumienie,obdarowujac przyjaznią i miloscia.To wszystko w tobie jest,czyniac Cie naprawde bardzo wartosciowym czlowiekiem.Nie bede oceniac zagran twojego meza,chociaz moze i jemu trzeba by bylo w lustro spojrzec.Wiesz najlepiej sama,dlaczego taki jest a nie inny,dlaczego sie zmienil.Ale on to on.Ty to ty.Dwoje ludzi ,ktorych sie kiedys spotkalo,pokochalo i poglubilo,jak to w zyciu bywa.Trzymam za Was ogromne kciuki.I za Ciebie,zebys znalazla swoja droge i swoje szczescie.Walcz o nie🧡🧡🧡
Ty to umiesz poruszyć moją czułą stronę... 😉 Dziękuję Ci za te słowa, naprawdę się wzruszyłam... 😘😘😘
Dużo zastanawiałam się nad sobą i nad nim. I w końcu dojrzałam do wniosku że czas zawalczyć o własne szczęście, a nie nasze... Czasem po prostu nie da się chcieć i walczyć za dwie osoby...

Ty to umiesz poruszyć moją czułą stronę... [emoji6] Dziękuję Ci za te słowa, naprawdę się wzruszyłam... [emoji8][emoji8][emoji8]
Dużo zastanawiałam się nad sobą i nad nim. I w końcu dojrzałam do wniosku że czas zawalczyć o własne szczęście, a nie nasze... Czasem po prostu nie da się chcieć i walczyć za dwie osoby...
Moze tez byc tak, ze on myśli, ze nie dasz rady. Ze jesteś zalezna od niego. A jak zobaczy, ze moze Cie stracic to bardzo możliwe, ze bedzie to poczatek czegos nowego miedzy Wami. Moim zdaniem warto zaryzykować chocby po to, zeby sie przekonac czy mu zalezy i zawalczy o Was.

reklama
To chyba dokładnie jestem już na etapie, że przejrzałam na oczy 😊. I widzę to wszystko o czym piszesz 😁
Nooo siostro;-) czuje, ze będzie lepiej, niż myślałam. A oto cytat na poprawę humoru;-)
„Cokolwiek dasz kobiecie, ona czyni to lepszym. (..) Dasz jej zakupy, ona da Ci posiłek. Dasz jej uśmiech, ona da Ci swoje serce. Mnoży i powiększa wszystko, co się da. Więc jeśli dasz jej goowno, spodziewaj się jeszcze większego gówna.”
– William Golding

Ostatnia edycja:
Do góry