reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Może sytuację taką miałaś. Do mnie Z przychodził na salę pozabiegową jak byłam ledwo ciepła, bo trzeba było decydować ile komórek dać od badania; nie spodziewali się, że będzie ich więcej niż cennik przewiduje i nie spodziewali się, że będę im zalegać do 15 tam od 8 rano, a musieli działac z komórkami itd.
W dokumentach było do ilu sztuk mają zapłodnić. A z tym zaleganiem to im usnęłam na pozabiegowej 😂 a dwa tygodnie wcześniej usnęłam na 2h a później jeszcze z bólu ledwo żyłam to 2h kroplówkę miałam 😂

reklama
In vitro to ogromne koszty. Najdroższa impreza to zapłodnienie komórek jajowych. Dlatego brak transferu to tylko taka kasa. W in vitro nikt Ci nie gwarantuje, ze nie będziesz mieć hiperki, albo to ze będziesz mieć zarodki. To jest „zabieg” z rożnym skutkiem o rożnej skuteczności. Czasem bywało i tak, ze mąż nie mógł oddać nasienia i mrożono wszystkie komórki jajowe nie zarodki. Czasem protokół się kończy na etapie stymulacji... Dobrze, ze masz zarodki i musisz się na tym skupić. Nie rozumiem czemu odwołali transfer, jeżeli nie było hiperki. A badali Ci progesteron przed punkcją?
Zgodze się ze organizm człowieka nie jest przewidywalny. Ze moze cos się wydarzyć w 100 % to rozumiem. Ja wiem ze nawet zapłodnione komórki mogą nie stworzyć zarodkow. Bardziej chodzi o to ze w dniu badania przed pick up lekarz ustalil termin transferu przepisał nawet leki do przygotowania do transferu ale nie wspomnial ze pęcherzyków jest tak wiele ze moze być on odwołany. Nie powiedział prosze mieć na uwadze ze po pick up moze być mozliwosc odwołania. W dniu pobierania komorek Pani doktor powiedziała że jest tak dużo pęcherzyków ze moze wystąpić hiperstymulacji w momencie kiedy zrobimy transfer. Mialam pobrane 25 komórek. Rozumiesz jakie rozczarowanie bylo gdy powiedziala przekładamy transfer o miesiac. Nie neguje jej decyzji byla dla mojego dobra i się z tym zgadzam i za to dziękuję. Ale nikt nikt prze moment nie wspomnial o tym ze moze tak się wydarzyć.
Progesteron byl badany ale po konsultacji z moim lekarzem bo byl na urlopie to nie było powodem odwołania a ilosc pęcherzyków.
Ja się nastawiłam na nie małe koszta wiem ze to wszystko ich tez kosztuje ale moim zdaniem troszke przesada z tym wszystkim.

reklama
Dziewczyny, wyczytałam, że jak mój mąż ma Hbs Ag ujemne a HBc dodatnie to jest to stan po przechorowaniu wir zapalenia wątroby B???????. Jak to sobie mógł sam przechorowac?

Do góry