reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A czym tak wgl różni się ta metoda FAMSI od IMSI? Widzę, że w Gamecie tego nie ma a my również mamy mało plemników około 5 mln.
To my mamy krypto i 5 sztuk o ruchu postepowym szybkim... w calym nasieniu pewnie ze 100 sztuk max... to juz całkiem chyba nie mam co sie nastawić na ciaze z plemnika męża

reklama
Te takie męskie zadania stresujące są. Ja się ostatnio jarałam jak pochodnia jak wyczaiłam skąd wiadomo gdzie jest wlew paliwa 😀 bo zawsze była rozkminka z której strony w którym aucie 😂 okazało się że jak na wyświetlaczu jest znaczek dystrybutora to tam jest taka mała strzałeczka wskazującą strone wlewu 😄
Nooooooo😂. Ja też się o tym niedawno dowiedziałam 😂

A czym tak wgl różni się ta metoda FAMSI od IMSI? Widzę, że w Gamecie tego nie ma a my również mamy mało plemników około 5 mln.

Wcześniej już tu pisałam z dziewczynami na ten temat i powiedziały że nie liczy się ilość tylko jakość 😁 więc tego się trzymajmy. 100 to niby nie dużo ale tak naprawdę potrzeba tylko tego jednego ale najlepszego 😊 Ty już masz wyniki kariotypu, azf i cftr, prawda?
Żeby sprawdzić jakość to fragmentacja DNA by była potrzebna?? Tak kariotyp, azf i cftr prawidłowe. Genetyczka ma męża jeszcze badać na cos tam nie wiem na co bo nie powiedziała ale ma zrobić caly pakiet poszerzonej diagnostyki za darmo- uparła sie no i jeszcze czy mąż nie ma w genach tej choroby genetycznej co jego siostra

Wgl dziewczyny jaka klinika jest najbardziej polecana? Zafiksowałam sie na tą Invicte w Bydgoszczy bo w miare blisko ale teraz juz sama nie wiem. Z mezem gadalismy i w sumie odległość nie robi nam duzej różnicy byle nie był to Śląsk jakis bo my z Torunia :) więc dojezdzanie kilka h to sie mija z celem :p

No my jeszcze nie robiliśmy tej fragmetacji DNA, czekamy na te wyniki badań genetycznych i zobaczymy co dalej. Myślę, że będziemy musieli to zrobić skoro u nas nie ma oceny morfoligi bądź jest na poziomie 1-2 % chociaż już sama nie wiem czy to ma coś wspolnego🤷 jestem w tym temacie zielona.
Ja właśnie chce zaczekać na wizyte w klinice ale przeraża mnie to wszystko. Jeszcze sie boimy z mężem, że wydamy z 20k i nici z tego dlatego tak mocno rozwazamy inseminacje dawcą lub in vitro dawcą... :( ale trzeba poczekać i bedziemy obie cos wiedziały 💆‍♀️

reklama
Do góry