reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A czym tak wgl różni się ta metoda FAMSI od IMSI? Widzę, że w Gamecie tego nie ma a my również mamy mało plemników około 5 mln.
To my mamy krypto i 5 sztuk o ruchu postepowym szybkim... w calym nasieniu pewnie ze 100 sztuk max... to juz całkiem chyba nie mam co sie nastawić na ciaze z plemnika męża

reklama
Te takie męskie zadania stresujące są. Ja się ostatnio jarałam jak pochodnia jak wyczaiłam skąd wiadomo gdzie jest wlew paliwa 😀 bo zawsze była rozkminka z której strony w którym aucie 😂 okazało się że jak na wyświetlaczu jest znaczek dystrybutora to tam jest taka mała strzałeczka wskazującą strone wlewu 😄
Nooooooo😂. Ja też się o tym niedawno dowiedziałam 😂

A czym tak wgl różni się ta metoda FAMSI od IMSI? Widzę, że w Gamecie tego nie ma a my również mamy mało plemników około 5 mln.

Wcześniej już tu pisałam z dziewczynami na ten temat i powiedziały że nie liczy się ilość tylko jakość 😁 więc tego się trzymajmy. 100 to niby nie dużo ale tak naprawdę potrzeba tylko tego jednego ale najlepszego 😊 Ty już masz wyniki kariotypu, azf i cftr, prawda?
Żeby sprawdzić jakość to fragmentacja DNA by była potrzebna?? Tak kariotyp, azf i cftr prawidłowe. Genetyczka ma męża jeszcze badać na cos tam nie wiem na co bo nie powiedziała ale ma zrobić caly pakiet poszerzonej diagnostyki za darmo- uparła sie no i jeszcze czy mąż nie ma w genach tej choroby genetycznej co jego siostra

Wgl dziewczyny jaka klinika jest najbardziej polecana? Zafiksowałam sie na tą Invicte w Bydgoszczy bo w miare blisko ale teraz juz sama nie wiem. Z mezem gadalismy i w sumie odległość nie robi nam duzej różnicy byle nie był to Śląsk jakis bo my z Torunia :) więc dojezdzanie kilka h to sie mija z celem :p

No my jeszcze nie robiliśmy tej fragmetacji DNA, czekamy na te wyniki badań genetycznych i zobaczymy co dalej. Myślę, że będziemy musieli to zrobić skoro u nas nie ma oceny morfoligi bądź jest na poziomie 1-2 % chociaż już sama nie wiem czy to ma coś wspolnego🤷 jestem w tym temacie zielona.
Ja właśnie chce zaczekać na wizyte w klinice ale przeraża mnie to wszystko. Jeszcze sie boimy z mężem, że wydamy z 20k i nici z tego dlatego tak mocno rozwazamy inseminacje dawcą lub in vitro dawcą... :( ale trzeba poczekać i bedziemy obie cos wiedziały 💆‍♀️

reklama
Do góry