hej, mi przy ostatnim poronieniu beta trzmala sie prawie 2 miesiace, pod koniec lipca tabletka na wywolanie a w polowiecwrzesnia bera byla jeszxze 20-30. na poczatku pazdziwrnikq spadla do 2. to moze tak trwacJa z pytanie do tych po poronieniach. Sama jestem po 5tym ale pierwszym po invitro i wszystko wyglądało inaczej niż wcześniej. Dziś jest mój 33dc więc liczyłam na okres. Kazano mi robić testy ciążowe (zalecenia ze szpitala w UK) więc co tydzień je powtarzałam. Testy są ciągle pozytywne[emoji2368]a dziś nawet wyraźniejszy niż tydz temu... Wczoraj skończyłam kwarantanne więc nie miałam jak robić bety. Na piątek umówiłam się do gin żeby mnie sprawdził czy wszystko ok. Ale zastanawia mnie czy Wam też beta tak długo spadala?Po poronieniach naturalnych ciąż wszystko wracało do normy jak w zegarku dlatego jest to dla mnie coś nowego, [emoji2368]
reklama
KarolaJ
Fanka BB :)
Oby, dzięki [emoji8] teraz czekam na Twoja kolej!
A wczoraj nic nie pisałam, nic nie czytałam zbytnio, bo jestem na relanium do piątku i co chwilę zasypiam [emoji1745]
Bo tym razem miałam do końca schizy, a czy Endometrium będzie dobre, a czy się zarodek rozmrozi i dopiero uwierzyłam jak już było po, że wreszcie nadszedł ten moment [emoji85]Właśnie dostałam do twojej wiadomości [emoji85] trzymam kciuki, nie h się maleństwo pięknie zadomowi u mamusi [emoji3590] trzymam [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] za was [emoji3590]
A wczoraj nic nie pisałam, nic nie czytałam zbytnio, bo jestem na relanium do piątku i co chwilę zasypiam [emoji1745]
w tajemnicy przed nami ?! ogromne kciuki [emoji7]
Evela.6
[emoji85]Eh... No trudno. Nic nie poradzę. A dostałaś w miedzyczasie okres?hej, mi przy ostatnim poronieniu beta trzmala sie prawie 2 miesiace, pod koniec lipca tabletka na wywolanie a w polowiecwrzesnia bera byla jeszxze 20-30. na poczatku pazdziwrnikq spadla do 2. to moze tak trwac
KarolaJ
Ja miałam przy stqierdzubyn poronieniu betę powyżej 10tys, dokładnie nie wiem, bo labolatorium nie podało dokładnej wartości. 2 tygodnie później było 1200, a jakiś tydzień później już 200. Tyle, że ja wzięłam tabletki na wywołanie poronienia, więc może też to inaczej spada wtedy
Ja z pytanie do tych po poronieniach. Sama jestem po 5tym ale pierwszym po invitro i wszystko wyglądało inaczej niż wcześniej. Dziś jest mój 33dc więc liczyłam na okres. Kazano mi robić testy ciążowe (zalecenia ze szpitala w UK) więc co tydzień je powtarzałam. Testy są ciągle pozytywne[emoji2368]a dziś nawet wyraźniejszy niż tydz temu... Wczoraj skończyłam kwarantanne więc nie miałam jak robić bety. Na piątek umówiłam się do gin żeby mnie sprawdził czy wszystko ok. Ale zastanawia mnie czy Wam też beta tak długo spadala?Po poronieniach naturalnych ciąż wszystko wracało do normy jak w zegarku dlatego jest to dla mnie coś nowego, [emoji2368]
katarzyna86
Mają najnowsze dostępne na rynku sprzęty ( sprawdzałam z ciekawości).Większość tych nazwisk znam dzięki
Myślałam właśnie o Premium Medical, tam sprzęt mają dobry, z tego co się orientuję.
katarzyna86
Porody to tak odsyłają jak brak miejsc, ale jak trafiasz na IP i coś złego się dzieje to w przypadku braku miejsc szpital musi znaleźć miejsce w innym (nie pacjent).Ja słyszałam w pierwszej ciąży, ze odsyłają itp. Mnie prowadził gin z NFZ wiec jak pojechałam do szpitala to nikogo tam nie znałam. Lekarzy nie było bo porodów duzo. Nikt mnie nie odesłał, mimo, ze szpital 3 stopień referencyjności. A niby wtedy to już w ogóle mogą odesłać. Ja słyszałam, ze na Karowej odsyłają bo wszyscy tam ciągną. Słyszałam o takich przypadkach gdzie odsyłali mimo ze dziewczyny prowadziły ciąże prywatnie, ale ich lekarza tam tego dnia nie było. O żelaznej tez złe informacje słyszałam. No, ale to zależy z kim się gada:-) i jakie kto ma szczescie
Evela.6
Ja miałam ponad 8tys tydzien przed poronieniem później nie miała jak sprawdzać poziomu bo z kwarantanny na izolacje tylko przechodzę [emoji6][emoji85] więc jechałam na testach ciążowych jak szpital kazal[emoji2368]Ja miałam przy stqierdzubyn poronieniu betę powyżej 10tys, dokładnie nie wiem, bo labolatorium nie podało dokładnej wartości. 2 tygodnie później było 1200, a jakiś tydzień później już 200. Tyle, że ja wzięłam tabletki na wywołanie poronienia, więc może też to inaczej spada wtedy
TakI przez te 9 dni 2,5kg zrzucilas?
To mi się szyjka skróciła z 5 cm na 2,5 w 3 trymestrze i leżałam na ginekologii bo na patologii miejsc nie mieli. Ja chyba serio miałam szczęście. Chociaż może chodzi o szpital nie słyszałam, żeby orlowski odsyłał i Kasprzaka ( stary) Teraz porodówka i ginekologia jest IMiD. Moje dwie koleżanki rodziły w dobie Covid. Jedna w zeszłym roku w kwietniu i obostrzenia straszne. Druga CC we wrześniu i tez dramat. Przed wejściem do szpitali teraz są szafy żeby przekazać paczki. W IMiD wpuszczają ojców z negatywnym testem covid. Zastanawia mnie czy męża mi wpuszczą :-( jakoś przeraza mnie dwójka przez 5 dni sama w szpitalu. Z synem leżałam 3 dni i myslalam, ze w deprechę popadnę. A baby jeszcze takie wredne, wszystko oceniały... bo dziecko przeszkadza bo coś tam...Porody to tak odsyłają jak brak miejsc, ale jak trafiasz na IP i coś złego się dzieje to w przypadku braku miejsc szpital musi znaleźć miejsce w innym (nie pacjent).
reklama
u mnie byl okres po rabletkach wywolujactch poronienie, ale potem okazalo sie ze mam jakies resztki jes,xze i sam okres nie przyvhodz i beta caly czas sie utrzymuwala, az wkoncu dostalam tabletki anty i po wzieciu ostatniej dostam i beta zaraz spadla do prawie 0, Ty mialas okres czy caly czas czekasz?[emoji85]Eh... No trudno. Nic nie poradzę. A dostałaś w miedzyczasie okres?
Podziel się: