reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja tez przerazona🙀Prowadze ciaze u lekarza ktory pracuje na Karowej i tam chce rodzic.Mam nadzieje ze dla swojej pacjentki miejsce sie znajdzie
Ale to Warszawa jakaś wyjątkowa musi być i nigdzie nie piszą, ze takie oblężenie jest.. może mało miejsc jest w szpitalach.
Termin mam na 01.05. Podobno jest taki wysyp, ja też jestem pod opieką lekarzy ze szpitala więc już z moim rozmawiałam, że z moją historią to nawet na korytarzu mogą mnie trzymać, ale żeby tylko u nich 😂. U nas są 2 szpitale typowo covidove więc automatycznie o 2szpitale mniej, a jak czytam na fb na forum to jakieś jaja są, mój lekarz potwierdził, że więcej się rodzi. Najlepsze jest to, że są niektóre takie, że jadą nawet ponad 100km żeby specjalnie w tym mieście rodzić 😂 no i już jest jakieś wytłumaczenie takiego oblężenia.
To fakt, ze duzo osób przyjeżdża z bardzo daleka. Ja jak leżałam na patologii chwile to były tam dziewczyny z całej PL. Takich przypadków to ja nigdy w życiu nie widziałam. To tez chyba zależy od dnia jak się trafi z porodem. Te kilka lat temu ja akurat rodziłam gdy wszystkie sale były pozajmowane i stażystkę mi ściągnęli bo lekarza żadnego nie było wolnego.

reklama
Ale to Warszawa jakaś wyjątkowa musi być i nigdzie nie piszą, ze takie oblężenie jest.. może mało miejsc jest w szpitalach.

To fakt, ze duzo osób przyjeżdża z bardzo daleka. Ja jak leżałam na patologii chwile to były tam dziewczyny z całej PL. Takich przypadków to ja nigdy w życiu nie widziałam. To tez chyba zależy od dnia jak się trafi z porodem. Te kilka lat temu ja akurat rodziłam gdy wszystkie sale były pozajmowane i stażystkę mi ściągnęli bo lekarza żadnego nie było wolnego.
fakt są szpitale 3stopnia referencyjności tak jak ten w którym będę rodzić i wykonują skomplikowane operacje to rozumiem, że w tej sytuacji są pacjentki z całego kraju, ale podejście na zasadzie, że wolę urodzić w Warszawie to już trochę mnie dziwi nawet w miejscowościach okolicznych są szpitale położnicze więc nie bardzo rozumiem fenomen jechania do Warszawy.

Ostatnia edycja:
Słyszałam o różnych cudach, naturalnych ciążach, kiedy nie miało prawa się udać... Wspaniałe że takie sytuacje się zdarzają...
Chciałam napisac, że ja nie mogę sobie pozwolić, aby czekać na cud, dokładnie z tych samych powodów co Ty, ale przecież nic innego nie robię... Przecież ta moja ostatnia sierotka tylko cudem może być mojim upragnionym dzieckiem..
Nie wiem dziewczyny co zrobię jeśli się nie uda... Jakoś nie potrafię się z tym zmierzyć... 😢
Jakoś się z tym zmierzysz tak samo jak wiele kobiet przed tobą i jeszcze dużo po tobie. Tylko Ty silna bestia jesteś i zahartowana tacy ludzie walczą o marzenia. A kosztach myślą później :-)

fakt są szpitale 3stopnia referencyjności tak jak ten w którym będę rodzić i wykonują skomplikowane operacje to rozumiem, że w tej sytuacji są pacjentki z całego kraju, ale podejście na zasadzie, że wolę urodzić w Warszawie to już trochę mnie dziwi nawet w miejscowościach okolicznych są szpitale położnicze więc nie bardzo rozumiem fenomen jechania do Warszawy.
Ja rozumiem ;-) miałam koleżankę z Radomia leczyła się bo nie mogła zajść w ciąże i jak z nią gadałam to takie głupoty jej wciskali. Był Pan gibekolog Docent - znawca co widział ze w pęcherzyku jest komórka jajowa i ba! dojrzała. Tylko embriolog jest w stanie pod mikroskopem zobaczyć komórkę jajową. Tam były lepsze ściemy koło bety 200 pęcherzyk widział itp. Trafiła tutaj do Warszawy znaleźli przyczynę, dzieci nie ma... Męczyłaby się dalej.. Tak samo kliniki niepłodności - dziwne stymulację, niedojrzałe komórki, słabe zarodki itp Czasem nie wiedzą co robią. Na Naszym Bocianie był ranking klinik i duzo rzeczy wtedy wyszło. Teraz nikt nie monitoruje kto robi IUI, IVF z jakim skutkiem. I jeszcze w Wawie jednak są najlepsi specjaliści chociażby Roszkowski. Ja będę rodzic w Orlowskim i tam tez rodziłam syna - biedny szpital, ale 3 stopień referencyjności. Jedna z lepszych patologii ciąży w PL była 5 lat temu teraz to nie wiem.

Dziewczyny czy któras z was miała ten lek ovaleap? Nigdzie nie mogę znaleźć opinii 😔 a jestem taka ze zawsze ich szukam jak biorę coś nowego 🙈

Ja mialam, mam nawet jeszcze pen
Do pierwszej stymulacji. Najwygodniejszy ever ten pen
A jak reagowałaś po nim? Kurde tego pena najbardziej się boję 🙈 wcześniej do pierwszej stymulacji mialam puregon też pen i według mnie był łatwiejszy 🙈 a tak to do inseminacji menopur i jakieś tam inne leki (nie pamiętam nazwy) ale jak też dzisiejszy zobaczyłam to tak mnie głowa rozbolała ze musiałam się tabletkami ratować... Strasznie wygląda 🙈 z tego wszystkie nie zapytałam lekarza czy dawka ti na tym białym czy czarnym jest... Pewnie i mówił ale ja z przerażenia nie pamiętam 😔😔😔😔

Ja rozumiem ;-) miałam koleżankę z Radomia leczyła się bo nie mogła zajść w ciąże i jak z nią gadałam to takie głupoty jej wciskali. Był Pan gibekolog Docent - znawca co widział ze w pęcherzyku jest komórka jajowa i ba! dojrzała. Tylko embriolog jest w stanie pod mikroskopem zobaczyć komórkę jajową. Tam były lepsze ściemy koło bety 200 pęcherzyk widział itp. Trafiła tutaj do Warszawy znaleźli przyczynę, dzieci nie ma... Męczyłaby się dalej.. Tak samo kliniki niepłodności - dziwne stymulację, niedojrzałe komórki, słabe zarodki itp Czasem nie wiedzą co robią. Na Naszym Bocianie był ranking klinik i duzo rzeczy wtedy wyszło. Teraz nikt nie monitoruje kto robi IUI, IVF z jakim skutkiem. I jeszcze w Wawie jednak są najlepsi specjaliści chociażby Roszkowski. Ja będę rodzic w Orlowskim i tam tez rodziłam syna - biedny szpital, ale 3 stopień referencyjności. Jedna z lepszych patologii ciąży w PL była 5 lat temu teraz to nie wiem.
Bez przesady z tymi specjalistami z Warszawy. Wszak pierwsze in vitro wykonano w Białymstoku 😛 Zwyczajnie w większych miastach lekarz ma większe możliwości. Mam listę skutecznosci klinik. Można sobie zerknąć.

Załączniki

• MZ dane o skuteczności realizatorów (2).pdf
    1,7 MB · Wyświetleń: 111
reklama
uważam, że im prędzej się udasz na spotkanie tym lepiej, stacjonarnie całkiem fajna kobieta przyjmuje w Fertimedica. Wiesz u mnie to kiedyś już było blisko rozwodu, ale udało się to poskładać, mój mąż inaczej niż ja patrzy na świat, ale chce z nim żyć 🙂
A o kim w ferti piszesz? Znam klinike😊

Do góry