Ale to Warszawa jakaś wyjątkowa musi być i nigdzie nie piszą, ze takie oblężenie jest.. może mało miejsc jest w szpitalach.Ja tez przerazonaProwadze ciaze u lekarza ktory pracuje na Karowej i tam chce rodzic.Mam nadzieje ze dla swojej pacjentki miejsce sie znajdzie
To fakt, ze duzo osób przyjeżdża z bardzo daleka. Ja jak leżałam na patologii chwile to były tam dziewczyny z całej PL. Takich przypadków to ja nigdy w życiu nie widziałam. To tez chyba zależy od dnia jak się trafi z porodem. Te kilka lat temu ja akurat rodziłam gdy wszystkie sale były pozajmowane i stażystkę mi ściągnęli bo lekarza żadnego nie było wolnego.Termin mam na 01.05. Podobno jest taki wysyp, ja też jestem pod opieką lekarzy ze szpitala więc już z moim rozmawiałam, że z moją historią to nawet na korytarzu mogą mnie trzymać, ale żeby tylko u nich . U nas są 2 szpitale typowo covidove więc automatycznie o 2szpitale mniej, a jak czytam na fb na forum to jakieś jaja są, mój lekarz potwierdził, że więcej się rodzi. Najlepsze jest to, że są niektóre takie, że jadą nawet ponad 100km żeby specjalnie w tym mieście rodzić no i już jest jakieś wytłumaczenie takiego oblężenia.