reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wszystko jest dla ludzi - ale wszystko powinno miec swoj czas i umiar - u mnie z tym umiarem roznie bywalo 🤪 😂😂 lubie alko ale lubie tez byc bardzo aktywna jakos sport z alko nie ida w parze - za to sobotnie wieczory bywaly fajne ;) Ja tez na miesiac jakos przed transferem odrzucilam alko calkowicie i jakos nie mialam z tym problemu. Mam wrazenie ze jak sie niunia urodzi to juz nigdy nic nie bedzie takie same ;)
Mi to jak niczego innego brakuje sportu i wina 😂, normalnie od początku ciąży jęczę mężowi, że mi brakuje wina bo zawsze co jakiś czas z sąsiadką robiłyśmy sobie taki wieczór a bardzo lubię dobre czerwone wytrawne.

reklama
Mi to jak niczego innego brakuje sportu i wina [emoji23], normalnie od początku ciąży jęczę mężowi, że mi brakuje wina bo zawsze co jakiś czas z sąsiadką robiłyśmy sobie taki wieczór a bardzo lubię dobre czerwone wytrawne.
Wiem,.ze komentarz bedzie z dupy, ale powiem tylko, ze kraje, w ktorych picie wina jest czescia kultury nie maja rozrownienia na wina wytrwane, polslodkie i slodkie :) Czerwone wino ma byc wytrwane, jak jest slodkie to jest deserowe i do picia po posilku.
Polecam hiszpanskie wina Rioja.[emoji6]

Wiem,.ze komentarz bedzie z dupy, ale powiem tylko, ze kraje, w ktorych picie wina jest czescia kultury nie maja rozrownienia na wina wytrwane, polslodkie i slodkie :) Czerwone wino ma byc wytrwane, jak jest slodkie to jest deserowe i do picia po posilku.
A w Polsce, gdzie walenie alkoholu jest jak religia :-) rozróżniamy wódkę z ziemniaka, pszenicy i bimber pana Stasia :-)))))) Bueheheh

Yy 9 miesięcy plus ewentualne kp. U mnie w tej chwili 8 miesiecy, a obok mam matke, ktora karmi 4 lata
emoji2358.png
emoji2358.png
emoji2358.png
Nie wiem po co, ale coz, mozna i tak.
Ja jeszcze nie piłam przed ciążą 😱 jakieś prawie dwa lata, plus 9 miesięcy ciąży i teraz już 22 miesiące karmienia. Choć teraz już mogę sobie pozwolić na szklankę piwa z sokiem,.zachowuje odstęp czasowy i ok. Raz wypiłam więcej, mąż wieczorem meczyl się z usypianiem😂
Akurat jestem fanką długiego karmienia piersią.

właśnie lubię hiszpańskie (Rioja) i francuskie. U nas jest za dużo rodzajów win 🙂

Dlatego ja jeśli chce się napić wina czy też piwa bezalkoholowego to nie kupuje za 10 15 zł. Czytam etykietę. Co do zmiany stanu umysłu ok zgodze się ale ja nie bedac w ciazy prawie od pol roku zrezygnowalam z alkoholu i jakoś sobie radzę z tym brakiem tego stanu. Lubię smak cydru lubie smak różowego wina. Zresztą każdy ma prawo do swojej opinii. I proszę nie szufladkować kogoś bo ma inne zdanie. 😉
No ja od dawna ograniczałam alko, często piłam dopiero wtedy, gdy dostałam @ i może kilka dni przed owu, ale od maja jakoś musiałam odstawić zupełnie.
Zdecydowanie już nie tęsknię za nim. Wiadomo, czasami mam ochotę na whisky z colą czy aperola. Ale da się żyć. A właśnie różowym winem bezalko lub piwem 0 łatwo tą zachciankę spełnić. Zdecydowanie nie są to zdrowe napoje, ale cóż, wiele takich rzeczy niestety się spożywa, ktorych się nie powinno. Grunt, to umiar.

W kwestii piwa 0% czytałam jakiś czas temu że jest wskazane pić nawet 1x dziennie bo rzekomo dobrze wpływa na nerki i zawiera dużo izotoników. Czy to prawda? Nie wiem 😉

W kwestii piwa 0% czytałam jakiś czas temu że jest wskazane pić nawet 1x dziennie bo rzekomo dobrze wpływa na nerki i zawiera dużo izotoników. Czy to prawda? Nie wiem 😉
Piwo ogólnie jest dobre na nerki, ja jak wylądowałam w szpitalu z bardzo silnym bólem nerek ( jedna mam nie do końca ponoć sprawna) to mi kazali pić właśnie piwo... Niestety dla. Mnie ono śmierdzi masakryczne i nie mogę się. Do niego. Przekonać 😔 na szczęście dowiedziałam się że piwo można zastąpic duża ilością wody i żeby ból. Nie wrócił to nie mogę jeść kwaśnych owoców,... Pomaga 😁

Musialam wziac 4 rozne antybiotyki, zeby sie pozbyc dziadostwa w pierwszej ciąży. W drugiej ta sama bakteria, 4 razy antybiotyk nic nie dal - rodzilam z infekcja.

ja tez przyjmuje 4 antybiotyk a jestem w 21 tc obecnie w szpitalu dozylnie ..bardzo się boje wpływu leków na dziecko oraz skutków niewyleczone bakterii, nie wiem czy poddam się kolejnej kuracji

reklama
Do góry