reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Idzie od września.Zlobek prywatny wlasnie mi się nie opłaca jeśli mam zarobic nawet ciut więcej niż na niego wydam to mi się to nie opłaca.Ja tutaj jednak nie chce żyć na stale tylko dorobić i wrócić wiec bardziej mysle w kwestii opłacalności materialnej.
Tak wiem, ze Ty chcesz wracac to i podejscie inne. Mi bardzo na edukacji dzieci zalezy i przeswietlam placowki i wybieram najlepsze.

reklama
A Ty miałaś dwa zarodki podane? Bo u mnie podali dwa, beta ogromna a pęcherzyk jeden. A na następnym usg dwa pecherzyki i dwa zarodki. Drugi musiał zaimplantować się ciut później :p
Tak miałam 2 podane. Lekarka powiedziała że gdyby był drugi to musiałby być dzisiaj widoczny chociaż pęcherzyk. Nie znam się więc jej uwierzyłam😉

Tak miałam 2 podane. Lekarka powiedziała że gdyby był drugi to musiałby być dzisiaj widoczny chociaż pęcherzyk. Nie znam się więc jej uwierzyłam😉
Ja miałam pierwsze usg 15dpt i nie było drugiego pęcherzyka a beta 3500 i tydzień później oba pecherzyki z zarodkami były. To chyba faktycznie już powinien być :-)

Ja już po wizycie. Wszystko ok. Jest jeden zarodek😍😊😁
Dziękuję za wsparcie. Trzymajcie dalej✊
Następna wizyta 12 lutego tj za 2 tygodnie.
Lekarka powiedziała że jest ok 5+4 i jak na ten czas rozwija się prawidłowo ale to bardzo wczesna ciąża. Nie była zbyt miła przy tym🙄 Tak jakbym tego nie wiedziała!
W ogóle ona była za podaniem jednego zarodka a ja chcialam 2. Powiedziala dzis że mozna bylo podac w dwóch transferach jeden po drugim i efekt byłby taki sam. Ja jej na to że niekoniecznie bo ten drugi mógł nie przetrwać poza macicą (tak jak trzeci który nie przetrwal). Musiała przyznać mi rację i była niezadowolona😜
Coraz mniej mi się podoba ta kobieta. Nie wiem czy u niej zostane. Mam wizyty w cenie programu do 13tc więc narazie będę do niej chodzić. Później się zastanowię.
Miłego weekendu dla Was wszystkich🙂
Ps. Ja też prasuje mężowi koszule😜 Ale są to jedyne rzeczy które prasuję😉
Moje gratulacje ❤️. Niech już teraz wszystko idzie w dobrym kierunku ❤️
A baba to głupoty gada - dobrze jej powiedziałaś 💪. Szkoda, że nie wspomniała że byś musiała płacić za 2 transfery i nie wiadomo czy to by się skończyło tak jak teraz...

Tak, oczywiście konsultacja online koniecznie żeby się dowiedzieć jakie terminy, badania itp. I niestety jestem na bieżąco z informacjami o obostrzeniach. Ma być jeszcze gorzej, kompletny zakaz lotów międzynarodowych a jak już jakis ważny powód, to po powrocie 14 dni kwarantanny w hotelu za jedyne! 1500 funtów za osobę ( Czyli 15 tys zł za parę!!!) To mnie dobija najbardziej ale muszę znaleźć jakieś rozwiązanie. Ciągle siedzę i czytam, dobrze że chwilowo jestem na chorobowym i mam czas na poszukiwania
Co się stało, przepraszam jeśli nie dotyczytalam... Szukasz kliniki w Polsce? Dlaczego masz miec kwarantanne w hotelu?? To nie dotyczy żadnego europejskiego kraju, tylko jeden Portugalia jest na liście. Zarówno ja jak i Ania z forum dawalysmy jakoś rade ogarnąć stymulacje i transfer w Polsce mieszkając w UK. A co z klinika w UK?

reklama
@fredka84 a Ty jutro tylko dobre wieści. Jakby było źle to by juz dzwonili...
Nie wiem czy jutro zadzwonię... Wieczorem muszę iść na imieniny i nie mogę się z tego wycofać 🤦. Chyba poczekam. Babka powiedziała, że sami zadzwonią w niedzielę rano.
Jesteś pewna, że by dzwonili jak by było coś nie tak?

Do góry