reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, wiem, że może się wszystko w tym kraju zdarzyć, ale to nie chodzi wtedy tylko o zd, tylko o każdy zarodek, który ma wadę genetyczną - no bo przecież to życie i nie wiesz jak się rozwinie pomimo, że np. ma za mało o chromosom 22.
to prawda, pozostaje miec nadzieje ze ci populisci nawet nie wiedza ze sa takie opcje przy invitro i ze sie nie przywala ale czas pokaze, nic mnie juz w kaczystanie nie zaskoczy

reklama
to prawda, pozostaje miec nadzieje ze ci populisci nawet nie wiedza ze sa takie opcje przy invitro i ze sie nie przywala ale czas pokaze, nic mnie juz w kaczystanie nie zaskoczy
Nie wiadomo jak prawnicy w klinikach to zinterpretują. Leki do stymulacji zostawili refundowane może nie będą się czepiać i zostanie tak jak jest.

w gratisie nie będzie. Za sprzątanie w wawie się płaci, a do tego jak jakaś dobra babeczka jest, to nie tak łatwo ją utrzymać przy sobie :D:D:D
Ja znalazłam taka, która sama dzwoni lub pisze czy nie potrzebuję 😊.
Stopniowo ją uczę jak chcę mieć zrobione różne rzeczy i już naprawdę dobrze jej to wychodzi... Wiadomo, że nikt nie sprząta lepiej niż ja sama 🤣🤣

Dziewczyny zadam teraz debilne pytanie ale naprawdę nie wiem.
Otóż mam zawsze późne owulacje, około 18-19dc. A jak mnie stymulowali to punkcja zawsze była około 13-14dc. Czy przy tak późnych owulacjach ta punkcja nie powinna być troszkę później? Czy to kompletnie nie ma znaczenia bo przecież takie dawki leków. Bo za każdym razem mam dużo jajek ale zawsze połowa niedojrzała ja miałam punkcję
Też miałam punkcję ok12 DC gdzie normalnie owulacje bywały później ale wynika to chyba z tego jak reagujemy na stymulację.

w gratisie nie będzie. Za sprzątanie w wawie się płaci, a do tego jak jakaś dobra babeczka jest, to nie tak łatwo ją utrzymać przy sobie :D:D:D
Śmieje się :-) wiem dostałam namiar od znajomego i się zastanawiam czy po porodzie wziąć Panią sprzątającą czy może nianie do pomocy. Jak dobrze pójdzie to zlobek dostanę, może wcześniej niż z synem.

reklama
Dziewczyny, wiem, że może się wszystko w tym kraju zdarzyć, ale to nie chodzi wtedy tylko o zd, tylko o każdy zarodek, który ma wadę genetyczną - no bo przecież to życie i nie wiesz jak się rozwinie pomimo, że np. ma za mało o chromosom 22.
Ale wstępnie oni chcą ograniczyć terminację ZD i do tego będą dożyć. Gdzie ZD jest o rożnym nasileniu... jak teraz w TV pokazują ze to takie easy way. Mnie się osobiscie wydaje, ze terminację T13 itp pozwolą bo przecież tam dziecko żyje maks rok?

Do góry