reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wazne zebys miala wszystkie badania po ingliszu😄 ,dla nich niestety trzeba tlumaczyc.PFC jest najdrozsza kliniką w Czechach,czego ja sie dowiedzialam po fakcie😵no ale bylo juz po wszystkich.Bedziesz cos potrzebowala to pytaj.
Dziękuję bardzo 😘 Planowałam najpierw lecieć do Pl, porobić hurtowo wszystkie badania jakie będą potrzebne ( jeśli klinika akceptuje takie) i wtedy na gotowo do Czech i tam zostac na czas procedury. Mój mąż niezbyt ingliszowy więc cały czas się upiera nad jakaś, która choć trochę po polsku bo też chce wiedzieć o co chodzi. Teraz trochę go potraktowałam jak dawcę nasienia, nie za bardzo wiedział co się dzieje

reklama
Moja klinika to invicta stymulację robił Palaszewski - to ordynator. Drugi dobry lekarz to Kunicki. Jest dobry lab i to cholerne FAMSI. Gdyby co PGS i jednak jedna z lepszych klinik w tym zakresie w PL jest najlepsza, gdybyście chcieli badać zarodki. Wiesz mój mąż długo czekał na syna pogodził się z tym, ze nie będzie miał biologicznych dzieci. W 2009 roku nie miałby szans :-( ale na szczescie technologia idzie do przodu. Co by przemawiało za Czechami - gdyby potrzeba było KD czy dawcy mniej jednak masz osób korzystających z KD ( Polaków ) w Czechach. Nie można odnaleźć dawcy co tez może być dobre bo i dawca nie może Cię odnaleźć. A prawo w PL jest dziwne co do dawstwa i AZ tak naprawdę nieuregulowane to jest. No i prawo w Czechach jest inne co do niszczenia zarodków. W PL może się to zmienić i zarodki z ZD nie będą niszczone, wtedy trzeba oddać do adopcji.
ciekawe czy beda informowac ludzi ze zarodek jest chory jsk cos:/ nie sadze zeby jakas para sie znalazla jesli bedzie wiedziec, musze przyznac ze stresuje mnie to bo czekam na druga stymulacje teraz i bede zarodki z 2 stumulacji razem badac bo tak jest taniej, mam nadziene ze rzad puki co nie zakaze pgs albo ze o zarodkach co maja extra chromosom 21 nie bedzie mozna informowac:(

Moja klinika to invicta stymulację robił Palaszewski - to ordynator. Drugi dobry lekarz to Kunicki. Jest dobry lab i to cholerne FAMSI. Gdyby co PGS i jednak jedna z lepszych klinik w tym zakresie w PL jest najlepsza, gdybyście chcieli badać zarodki. Wiesz mój mąż długo czekał na syna pogodził się z tym, ze nie będzie miał biologicznych dzieci. W 2009 roku nie miałby szans :-( ale na szczescie technologia idzie do przodu. Co by przemawiało za Czechami - gdyby potrzeba było KD czy dawcy mniej jednak masz osób korzystających z KD ( Polaków ) w Czechach. Nie można odnaleźć dawcy co tez może być dobre bo i dawca nie może Cię odnaleźć. A prawo w PL jest dziwne co do dawstwa i AZ tak naprawdę nieuregulowane to jest. No i prawo w Czechach jest inne co do niszczenia zarodków. W PL może się to zmienić i zarodki z ZD nie będą niszczone, wtedy trzeba oddać do adopcji.
Byliśmy kiedyś na konsultacji w Invicta Gdańsk. Niestety wrażenia miałam niezbyt dobre chociaż zawsze powtarzam że lekarz nie ma być miły tylko skuteczny. Ale tamten raczej był mało zainteresowany

Ostatnia edycja:
emoji38.png
emoji38.png
emoji38.png
emoji38.png
emoji38.png
emoji38.png
emoji38.png

Zapominasz moja droga, ze ja pod Barcelona mieszkam, a Katalonczycy to bardzo specyficzni ludzie - nie prasuja, nie sprzataja, nie czesza sie, kobiety sie nie maluja. I ja tu zyje od 10 lat o mam w dupie to jak kto wyglada. Moja najlepsza przyjaciolka tutaj nie ma zelazka, a auto sprzatala 5 lat temu. Nie wiem skad nagle pomysl, ze oceniam po wygladzie? To ze pomysle, ze ktos ma cos niewyprasowanego nie ma nic wspólnego z ocenianiem. Jak pisalam mam skaze w mozgu, ktora sprawia ze mam jebla na punkcie prasowania, ale to nie znaczy, ze kogos na tej podstawie oceniam.
Poza tym moje dziecko w knajpach bywa od urodzenia, a lata samolotem odkad miala 9 miesiecy i w paru miejscach na swiecie byla. Mowi tez w 3 językach, codziennie spedza z mama przynajmniej godzine na placu zabaw, a w weekendy jestesmy rodzinnie ksiezniczkami. Dbanie o dom i rodzinę mozna pogodzic z czasem dla dzieci. One sa dla mnie priorytetem.
Serio takie halo o prasowanie?
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
Ja to ostatnio wyszłam z założenia, ze bardziej opłaca mi się kogoś zatrudnić, niż samej posprzątać i chyba przy bliźniakach znajdę kogoś do sprzątania to w gratisie prasowanie będzie. 😝 I wtedy będę wyglądać jak żona dyrektora buehehe

ciekawe czy beda informowac ludzi ze zarodek jest chory jsk cos:/ nie sadze zeby jakas para sie znalazla jesli bedzie wiedziec, musze przyznac ze stresuje mnie to bo czekam na druga stymulacje teraz i bede zarodki z 2 stumulacji razem badac bo tak jest taniej, mam nadziene ze rzad puki co nie zakaze pgs albo ze o zarodkach co maja extra chromosom 21 nie bedzie mozna informowac:(
W jednej z klinik koleżanka w zeszłym roku miała zarodek z ZD nie zgodzono się na zniszczenie musiała oddać do adopcji. To jest rzadkość... bo dziewczyny piszą, ze chore zarodki niszczą. Nie wiadomo jak to wpłynie na PGS po opublikowaniu wyroku chyba nie będzie można niszczyć zarodków z ZD. A informować będą - badasz zarodek po to żeby wiedzieć czy go transferować czy nie. Niestety w PL wtedy zostaje oddanie do adopcji. No, ale są inne rozwiązania.

Ja to ostatnio wyszłam z założenia, ze bardziej opłaca mi się kogoś zatrudnić, niż samej posprzątać i chyba przy bliźniakach znajdę kogoś do sprzątania to w gratisie prasowanie będzie. [emoji13] I wtedy będę wyglądać jak żona dyrektora buehehe
Tez to rozwazam po powrocie do pracy, ale zobaczymy jak sie dogadam z firma i wtedy bede decydowac.

reklama
Do góry