reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej 🙂 Jestem właśnie po wizycie
Dzisiaj ostatnie prenatalne były ✅
Misia zdrowiutka i spokojna 🙂👌
Waży 1800g 💪 i do 40tyg może ważyć ok 4kg💁‍♀️😀
Ma piękne długie rzęsy 👁️włoski na główce 👧i dluugie nóżki🦵
Jak ją podglądaliśmy otwierała oczka i dłubała w nosku😋Położona jest główka do dołu 👍
Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia 😘❤️

Zobacz załącznik 1232289
Zobacz załącznik 1232292
Ale ślicznota - po mamie ;) Uhuhuhuhu widze u ciebie jedna piers prawie wielkosci brzuszka 😘 😘 😘 :p :p :p 😂😂😂

reklama
W Pl raczej nie chcę, mam już wstępnie wybrane 2 kliniki w Czechach. Wszystko pamiętam, ba mam nawet zapisane bo trochę nieładnie nagrywałam wszystkie wizyty żeby mi nic nie umknęło. Także jeszcze tylko kopię wyników i będę gotowa. Tyle że za chwilę mają zakazać lotów międzynarodowych a jak już ktoś poleci to potem kwarantanna w hotelu za 1500 funtów za głowę. Więc jak już polecę to pewnie nie wrócę conajmniej pół roku no i stracę pracę. Czyli potrzebuję duuużo kasy
Może po szczepieniach skończy się ten cały cyrk.

Dziewczyny zadam teraz debilne pytanie ale naprawdę nie wiem.
Otóż mam zawsze późne owulacje, około 18-19dc. A jak mnie stymulowali to punkcja zawsze była około 13-14dc. Czy przy tak późnych owulacjach ta punkcja nie powinna być troszkę później? Czy to kompletnie nie ma znaczenia bo przecież takie dawki leków. Bo za każdym razem mam dużo jajek ale zawsze połowa niedojrzała
Nie ma to znaczenia kiedy jest punkcja a naturalny cykl. Punkcję robią gdy pecherzyki osiągają odpowiednia wielkość. Tylko u Ciebie może być ten sam problem co u mnie niby duże pecherzyki ale komórki niedojrzałe, ale nie jakoś głęboko to nie GV tylko MI ale i tak nie nadają się do zapłodnienia. Ja s dniu ovitrell dostaje jeszcze 1/2 dawki hormonu czego sir nie robi ogółem bo niby dojrzałe ale u mnie to się sprawdziło przy pierwszej i przy czwartej stymulacji.

Hej 🙂 Jestem właśnie po wizycie
Dzisiaj ostatnie prenatalne były ✅
Misia zdrowiutka i spokojna 🙂👌
Waży 1800g 💪 i do 40tyg może ważyć ok 4kg💁‍♀️😀
Ma piękne długie rzęsy 👁️włoski na główce 👧i dluugie nóżki🦵
Jak ją podglądaliśmy otwierała oczka i dłubała w nosku😋Położona jest główka do dołu 👍
Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia 😘❤️

Zobacz załącznik 1232289
Zobacz załącznik 1232292
:D fajnie, już bliżej niż dalej:) PS. skąd masz biustonosz? :D wydaje się fajny, bawełniany... a ja muszę coś zakupić, bo mnie wszystkie moje cisną...

Nie ma to znaczenia kiedy jest punkcja a naturalny cykl. Punkcję robią gdy pecherzyki osiągają odpowiednia wielkość. Tylko u Ciebie może być ten sam problem co u mnie niby duże pecherzyki ale komórki niedojrzałe, ale nie jakoś głęboko to nie GV tylko MI ale i tak nie nadają się do zapłodnienia. Ja s dniu ovitrell dostaje jeszcze 1/2 dawki hormonu czego sir nie robi ogółem bo niby dojrzałe ale u mnie to się sprawdziło przy pierwszej i przy czwartej stymulacji.
A w jakiej klinice się leczyłaś. I jeśli możesz napisać jakie dawki i leki miałaś i jakie amh. U ciebie zdecydowanie dobrze poprowadzili stymulację

W Pl raczej nie chcę, mam już wstępnie wybrane 2 kliniki w Czechach. Wszystko pamiętam, ba mam nawet zapisane bo trochę nieładnie nagrywałam wszystkie wizyty żeby mi nic nie umknęło. Także jeszcze tylko kopię wyników i będę gotowa. Tyle że za chwilę mają zakazać lotów międzynarodowych a jak już ktoś poleci to potem kwarantanna w hotelu za 1500 funtów za głowę. Więc jak już polecę to pewnie nie wrócę conajmniej pół roku no i stracę pracę. Czyli potrzebuję duuużo kasy
Nie masz opcji pracy zdalnej?

I wlasnie sobie przypomnialam, ze ja przed punkcja oprocz ovitrelle dostalam tez decapeptyl. Jak zapytalam czemu to powiedzieli, ze wg badan, ktore prowadzą taki mix daje szanse na wiecej dojrzalych komorek.

reklama
Do góry