reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja nie jestem, aż tak w temacie czy możesz rozwinąć? Większości piszę na priv.. ale fakt oddzielny wątek nadal jest dostępny dla wszystkich i czasem trudno jest się pewnymi rzeczami dzielić bo ktoś może to kiedyś przeczytać...
Pare lat temu jak bylam w ciąży zaczely sie gownoburze czy to tu czy na ciezarowkach, nawet nie pamiętam o co, ale o poruszane tematy. No i kilka z nas zalozylo sobie oddzielny watek, zamkniety i od tych paru lat dzielimy sie tam wszytskim i mam poczucie, ze mam kilka wirtualnych "psiasiol", ktorych nie znam, ale ktore sa mi bliskie [emoji6]

reklama
Ja mam tylko prysznic🥴Musze kupic elektryczna maszynke wczoraj troche poczytalam.Rany jak mi juz ciezko nawet wstac z kanapy, przewracam sie jak wor kartofli.
Zawsze jak ide do lekarza to sie stresuje i maz tez ale dzisiaj to wazne badanie i stres wiekszy.Ale z drugiej strony nie moge sie doczekac ja zobacze niunie i dostsne pena i pokaze mezowi bo on za kazdym razem mnie pyta o film z usg🙂
Jak nie maja pena to nagraj sobie telefonem USG ;)

U mnie dzien jak codzien😉Biedra,obiad-gotowanie,tel.do mamy,lezenie i yotube😁Pozniej przyszedl maz,zjedlismy co zrobilam i wspolne ogladanie seriali i na necie tapet do kacika malej🙂a o 22 lulu.
Dzisiaj mam o 15.30 polowkowe i jestem zestresowana.
Jak wy duzobrzyszne radzicie sobie z depilacja okolic intymnych bo ja jeszcze brzuch mam w miare maly a juz ledwo daje rade i wczoraj mowie do meza ze chyba on bedzie mnie golil a on az sie wzdrygnal hehe i zaczelam szukac golarki elektrycznej moze z nia bedzie lepiej
Powodzenia kochana na połówkowych, nie stresuj się bo z dzidziusiem jest z całą pewnością wszystko cudnie a Ty dziś zobaczysz swoją pocieche 💞😘😘
Transfer odwołany, zarodki przestały się rozwijać. Chcą je niby obserwować do niedzieli ale nie mam mieć nadziei.
Niby cały czas liczyłam się z takim scenariuszem ale 💔
Tak strasznie mi przykro... Pamiętaj że póki zarodki żyją to i nadzieja żyje. Nie pozostaje nic innego jak uwierzyć że choć jeden ruszy i dotrwa z Tobą ✊✊✊

A może spróbuj w PL? Niby prosta prawa ale weź od nich wszystkie epikryzy i badania wszystko co zrobili, dawkowanie leków spisz dopóki pamiętasz. Na teleporadzie nie zrobi Ci usg ale może każe zrobić jakieś badania, które coś zmienią?
W Pl raczej nie chcę, mam już wstępnie wybrane 2 kliniki w Czechach. Wszystko pamiętam, ba mam nawet zapisane bo trochę nieładnie nagrywałam wszystkie wizyty żeby mi nic nie umknęło. Także jeszcze tylko kopię wyników i będę gotowa. Tyle że za chwilę mają zakazać lotów międzynarodowych a jak już ktoś poleci to potem kwarantanna w hotelu za 1500 funtów za głowę. Więc jak już polecę to pewnie nie wrócę conajmniej pół roku no i stracę pracę. Czyli potrzebuję duuużo kasy

U mnie dzien jak codzien😉Biedra,obiad-gotowanie,tel.do mamy,lezenie i yotube😁Pozniej przyszedl maz,zjedlismy co zrobilam i wspolne ogladanie seriali i na necie tapet do kacika malej🙂a o 22 lulu.
Dzisiaj mam o 15.30 polowkowe i jestem zestresowana.
Jak wy duzobrzyszne radzicie sobie z depilacja okolic intymnych bo ja jeszcze brzuch mam w miare maly a juz ledwo daje rade i wczoraj mowie do meza ze chyba on bedzie mnie golil a on az sie wzdrygnal hehe i zaczelam szukac golarki elektrycznej moze z nia bedzie lepiej
Powodzenia. ✊✊✊ za same dobre wieści ❤

A co ma jedno do drugiego? Oczywiscie, ze jestem. Po prostu lubie jak moj maz dobrze wyglada, tak samo jak ja czy corki. I dlatego prasuje wszytsko, nie wiem dlaczego nie mialabym prasowac wlasnemu mezowi. On mi gotuje i nikt o równouprawnieniu nie sapie.
Napisałaś wcześniej nieco inaczej czyli że gdzieś w głowie siedzi ci zakodowe że to nieszczęsne prasowanie świadczy o tobie. Ja też lubię jak mąż dobrze wygląda i nie ma tutaj nic jedno z drugim wspólnego.

Napisałaś wcześniej nieco inaczej czyli że gdzieś w głowie siedzi ci zakodowe że to nieszczęsne prasowanie świadczy o tobie. Ja też lubię jak mąż dobrze wygląda i nie ma tutaj nic jedno z drugim wspólnego.
No tak. Tak samo jak to czy moje dziecko pojdzie w brudnym czy wymietym ubraniu do szkoly swiadczy o mnie, tak samo mam z mezem. Skoro piore i prasuje swoje i dzieci ubrania to meza tez. Proste.

Hej 🙂 Jestem właśnie po wizycie
Dzisiaj ostatnie prenatalne były ✅
Misia zdrowiutka i spokojna 🙂👌
Waży 1800g 💪 i do 40tyg może ważyć ok 4kg💁‍♀️😀
Ma piękne długie rzęsy 👁️włoski na główce 👧i dluugie nóżki🦵
Jak ją podglądaliśmy otwierała oczka i dłubała w nosku😋Położona jest główka do dołu 👍
Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia 😘❤️

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny zadam teraz debilne pytanie ale naprawdę nie wiem.
Otóż mam zawsze późne owulacje, około 18-19dc. A jak mnie stymulowali to punkcja zawsze była około 13-14dc. Czy przy tak późnych owulacjach ta punkcja nie powinna być troszkę później? Czy to kompletnie nie ma znaczenia bo przecież takie dawki leków. Bo za każdym razem mam dużo jajek ale zawsze połowa niedojrzała

Do góry