reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jutro rano transfer i tak się zastanawiam, bo mam zlecony Lutinus i to jest taki pocisk, czy to aplikować na godzinę przed transferem?. Niby w karcie mam zapisane, że w dniu transferu kontynuować przyjmowanie leków.
U mnie zawsze kazali brać poranną dawkę, a południową dopiero po transferze... Ja miałam lutinus 3 razy dziennie...

zapytaj dr prowadzącą bo on wypływa po paru godzinach, ja miałam zlecony dopiero wieczorem po transferze wcześniej nie brałam.
I dobrze że zapytałam, bo jak się okazało mam nie brać, tylko zwiekszyć dawkę Luteiny.

Kurczę tak sobie rozmyślam, że ja szybko mam ten transfer, wczoraj punkcja, jutro transfer.
Może boją się czekać, żeby te dwa zarodki, które udało się uzyskać nie obumarły. Jeśli mi się uda to znaczy , że mam więcej szczęścia niż rozumu i niech tak będzie :-) :)

Cóż, to jest mały nieszczęśliwy człowieczek, który spełnia się w swojej misji, a jakąś na pewno ma i nie jest ona przyjazna ludziom przedsiebiorczym i kobietom (sorry, może kogoś uraże, zaznaczę - wyrażam swoje zdanie ;) ale wszystko to jest wynikiem wpieprzania się kościoła w życie społeczne - i nieszczenie ludzi, którzy dla władzy są gorszym sortem, a dlaczego? bo są tymi uświadomionymi i nie dającymi się manipulować bajkami, które wymyślili ludzie (przecież wiele tzw. praw to wyniki soborów i interpretacje biblii pod siebie; a także rządzić swoimi sumieniami). Wygląda na człowieka, któremu nie zależy na kasie (której nigdy wielkiej nie miał), tylko na władzy; a tą niestety ma. Mam tylko nadzieję, że przetrwamy do kolejnych wyborów i się ludzie zmobilizują i przynajmniej nie będą mieć większości. To jedyna nadzieja, że w ogóle nie pójdzie to dalej. A najbardziej mnie wkurwia ta hipokryzja, typu my ludziom daliśmy, my jesteśmy lepsi o po i tamtych elit, a prawda jedynie jest to, że ludziom dali, z ich własnych kieszeni i kosztem tych co pracują, na rzecz tych co nic się nie dokładają; spowodowali, ze babki siedzą w chacie zamiast iść do pracy i być niezależne od mezów. A zachowują się tak samo przeciez jak tamte elity. Przykro mi po prostu na to patrzeć w całości, jak robią z tego kraju bandę uzależnionych od socjali i ideologii poddanych. :(
Kościół zawsze sobie pod nosem ględził. Jednak nie ma realnej władzy i nie może nic zrobić. Oszołomy polityczne podejmują durne decyzje. Ja się ku....a pytam po co ksiądz zatrudniony jest w szkole aż na dwie godziny w tygodniu (tyle samo dzieci mają angielskiego)… wojsku, szpitalu i ch.....wie gdzie jeszcze. Kto podejmuje takie decyzje.
Teraz najgorzej będą miały biedne rodziny, kobieta nie pojedzie do ościennych krajów usunąć ciążę. Lepiej sytuowane sobie poradzą, ale co one biedne mają zrobić.

Kościół zawsze sobie pod nosem ględził. Jednak nie ma realnej władzy i nie może nic zrobić. Oszołomy polityczne podejmują durne decyzje. Ja się ku....a pytam po co ksiądz zatrudniony jest w szkole aż na dwie godziny w tygodniu (tyle samo dzieci mają angielskiego)… wojsku, szpitalu i ch.....wie gdzie jeszcze. Kto podejmuje takie decyzje.
Teraz najgorzej będą miały biedne rodziny, kobieta nie pojedzie do ościennych krajów usunąć ciążę. Lepiej sytuowane sobie poradzą, ale co one biedne mają zrobić.
To racja, Najgorzej będą miały biedne. Ale nie zgadzam się, że kościół nie ma realnej władzy, właśnie teraz ją ma rękami obecnych polityków, którzy odrabiają frycowe za pomoc w wygraniu wyborów. Kto teraz za rączki tańcuje na mszach u rydzyka itd?

To nic, ale kapelan pracujący w szpitalu który zarabia ( tak dostaje wynagrodzenie) za posługę od szpitala po 5tys. No za co..??!

Sa zatrudnieni w szkolach, bo dzieci chodzą na religie, bo wypada. Gdyby ludzie zaczęli wypisywac masowo dzieci z religii to moze cos by sie zmienilo.
Ja powiedziałam mamie ostatnio, ze dziecka w PL nie ochrzcze. Nie chce zeby należało do polskiego kosciola, ktory jest chorym tworem i ktoremu blizej do Rydzyka niz Franciszka.
Powiedziała, ze ja to boli, ale ze rozumie.

100% uderzy to glownie w biedne rodziny co nie moga sobie pozwolic na wychowanie chorego dziecka

reklama
Sa zatrudnieni w szkolach, bo dzieci chodzą na religie, bo wypada. Gdyby ludzie zaczęli wypisywac masowo dzieci z religii to moze cos by sie zmienilo.
Ja powiedziałam mamie ostatnio, ze dziecka w PL nie ochrzcze. Nie chce zeby należało do polskiego kosciola, ktory jest chorym tworem i ktoremu blizej do Rydzyka niz Franciszka.
Powiedziała, ze ja to boli, ale ze rozumie.
Ja tez mam myslówki czy ochrzcić. Syn jest ochrzczony, ale jeszcze nie było tak źle. A teraz to chyba aktu apostazji dokonam.
Ja w ogóle dziwie się ludziom, ze są przeciwko aborcji. Jak w większości ich matki, babki, ciotki przeszły przez aborcje. I jak się pogada jak PL wyglądała przed 93r to w każdej poradni na ulicy robiono aborcje nie trzeba było podawać powodu. Po prostu szłaś i robiłaś co musiałaś... A teraz te wszystkie mamuśki się nawróciły, wychowały córeczki z dualnym myśleniem - pro life i inne G....Widziałam mnóstwo takich hipokrytów. Dopóki je problem nie dotyczy to Ci będą mówić co masz robic. No i faceci w spódnicy kolejna mafia. A politycy potrzebują poparcia to wypełniają wole kościoła... A ja die pytam kto na Kaczyńskiego głosuje? Bo z kim nie gadam wszyscy przeciw, ale nadal wygrywają wybory Boziuuuu

Do góry