reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

ja wlasnie nie znam takich ludzi zbyt wiele, a myslisz ze oni co by zrobili w takiej sytuacji? hospicjum prenatalne? zastanawiam sie wlasnie czy to takie poglady bo ich nie dotyczy czy cokolwiek by sie dzialo to urodza
dla wielu to jest czysta hipokryza - zwłaszcza tych wszystkich polityków. Tam jest wiesz wyjatkowa sytuacja jakby co. Dla biednych, mniej świadomych ludzi to jedyna droga, bo Bóg tak chciał. I będą się męczyć i patrzeć na cierpienie swojego dziecka, bo grzechem jest aborcja. Ale już grzechem nie jest jak to dziecko powykręcane leży w łóżku całe dnie, musi mieć sondę, ssak i się dusi czasami, albo ma co chwilę wyładowania epilepsji. Zobaczcie sobie na FB : Nasza Mała Calineczka". Babka nie wiedziała, że urodzi dziewczynkę z zespołem Edwardsa. Bardzo ją kochała, opiekowała się nią itd. no jak każdy rodzic by zrobił. Dziewczynka umarła w wieku 6 lat. Ta matka wypowiadała się przy okazji wyroku w październiku. Powiedziała, że własnie dlatego, że kochała córkę i doskonale wie z czym się jej choroba wiąże, bo to przeżyła - to terminowałaby ciążę. I to jest swiadoma decyzja, a jej konsekwencje ponosi sie do konca zycia. A teraz rodziny beda ponosily konsekwencje nie swoich wyborow.

reklama
Ja tez mam myslówki czy ochrzcić. Syn jest ochrzczony, ale jeszcze nie było tak źle. A teraz to chyba aktu apostazji dokonam.
Ja w ogóle dziwie się ludziom, ze są przeciwko aborcji. Jak w większości ich matki, babki, ciotki przeszły przez aborcje. I jak się pogada jak PL wyglądała przed 93r to w każdej poradni na ulicy robiono aborcje nie trzeba było podawać powodu. Po prostu szłaś i robiłaś co musiałaś... A teraz te wszystkie mamuśki się nawróciły, wychowały córeczki z dualnym myśleniem - pro life i inne G....Widziałam mnóstwo takich hipokrytów. Dopóki je problem nie dotyczy to Ci będą mówić co masz robic. No i faceci w spódnicy kolejna mafia. A politycy potrzebują poparcia to wypełniają wole kościoła... A ja die pytam kto na Kaczyńskiego głosuje? Bo z kim nie gadam wszyscy przeciw, ale nadal wygrywają wybory Boziuuuu
Jeszcze w 1999 widziałam w gazetach pełno ogłoszeń "wywoływanie okresu". Teraz już nic nie zostało. Choć jak ktoś chce przerwać ciążę na samym początku to zamówi sobie tabletki. Natomiast te które chciały dziecko ale zdrowe są w czarnej dupie.

Ja patrze ma to z przerazeniem...
Juz od jakiegos czasu Polska nie jest miejscem, w ktorym moglabym czy chciala zyc, ale to co sie ostatnio odpierdala to przechodzi ludzkie pojecie...
Kaczynski jest geniuszem zla...
A ja mysle ,ze oni to extra zrobili.Czekaja teraz az ludzie wyjda znowu na ulice protestowac,potem bedzie wiecej zakazen i znowu wszystko zamkna,albo i nawet nie zdarza otworzyc.To jest czysta manipulacja.
Zal mi tego kraju i ludzi.🥺

A ja mysle ,ze oni to extra zrobili.Czekaja teraz az ludzie wyjda znowu na ulice protestowac,potem bedzie wiecej zakazen i znowu wszystko zamkna,albo i nawet nie zdarza otworzyc.To jest czysta manipulacja.
Zal mi tego kraju i ludzi.[emoji3064]
Tak, tak. No i bedzie sie mowic o wyroku i protescie, a nie o braku szczepionek.
Dlatego uwazam Kaczuche za geniusza zla. On doskonale wie co robi...

Jeszcze w 1999 widziałam w gazetach pełno ogłoszeń "wywoływanie okresu". Teraz już nic nie zostało. Choć jak ktoś chce przerwać ciążę na samym początku to zamówi sobie tabletki. Natomiast te które chciały dziecko ale zdrowe są w czarnej dupie.
Dokładnie to ustawa uderza najbardziej w osoby, które dziecka chcą. Wiesz czego najbardziej nie rozumiem..?! I nigdy chyba nie rozumiałam. Tego napiętnowania kobiet po zabiegach aborcyjnych. Ja miałam to szczęście, ze mam bardzo mądrą rodzicielkę. Napatrzyła się i nie chciała dla mnie takiego losu. O seksie gadać nie potrafi dała książeczkę :-) i mówiła, ze zanim zacznę współżyć mam do ginekologa iść porozmawiać i ze ona nie ma nic przeciwko. Wstyd się przyznać, ale niepełnoletnia byłam gdy skorzystałam z tej opcji. Dostałam pełne przeszkolenie :-) i pigułki anty. Lekarka pogratulowała mojej mamie układów z córką. Na studiach byłam chodzącą encyklopedią antykoncepcji. Nigdy nie przydarzyła mi się niechciana ciąża. Moim koleżankom tak i nie były głupie czy puszczalskie. Czasem człowiek popełnia błąd a skutki są fatalne.. niektóre brały śluby potem się rozwodziły itp. Ich macierzyństwo było smutniejsze...

@Gonia0605
Powodzonka na wizycie. Wracaj z dobrymi wiadomościami ;)

Ale zaczęłam dzień na wkur..... no i opublikowali wyrok TK!!! Wracamy do średniowiecza. Najgorsze, ze ludzie nie zdają sobie sprawy do czego to doprowadzi.

W sensie przyjeli te sukinkoty to?? :eek: :eek: :angry:

Tragedia... 😰

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry