reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To nic, ale kapelan pracujący w szpitalu który zarabia ( tak dostaje wynagrodzenie) za posługę od szpitala po 5tys. No za co..??!
Jak dla mnie to jak pracują to powinni dostawać wynagrodzenie, rynkowe zaznaczam:). Ale też powinni płacić podatki od swojej działalności (od tacy, pogrzebów, mszy itp) i nie dostawać dotacji z państwa. Są firmą, która ponosi koszty i świadczy usługi. Niech rozliczają się z tego sumiennie; tak samo powinni płacić podatki od nieruchomości, które posiadają itp. A co do finansowania dodatkowo poza usługami - Jest 1%, proszę bardzo kto chce to zamiast na chore dzieci może przeznaczać na kościół i nic mi do tego. Darowizny jak ktoś chce to i miliardy niech im daje, ale niech oni od tego odprowadzą podatek, jak każdya firma, czy obywatel.

reklama
Ja tez mam myslówki czy ochrzcić. Syn jest ochrzczony, ale jeszcze nie było tak źle. A teraz to chyba aktu apostazji dokonam.
Ja w ogóle dziwie się ludziom, ze są przeciwko aborcji. Jak w większości ich matki, babki, ciotki przeszły przez aborcje. I jak się pogada jak PL wyglądała przed 93r to w każdej poradni na ulicy robiono aborcje nie trzeba było podawać powodu. Po prostu szłaś i robiłaś co musiałaś... A teraz te wszystkie mamuśki się nawróciły, wychowały córeczki z dualnym myśleniem - pro life i inne G....Widziałam mnóstwo takich hipokrytów. Dopóki je problem nie dotyczy to Ci będą mówić co masz robic. No i faceci w spódnicy kolejna mafia. A politycy potrzebują poparcia to wypełniają wole kościoła... A ja die pytam kto na Kaczyńskiego głosuje? Bo z kim nie gadam wszyscy przeciw, ale nadal wygrywają wybory Boziuuuu
obracasz się kochana nie w tych kręgach po prostu to nie znasz tego, który głosuje:) pojedź w lubelskie, podkarpackie i na kółka moherowe i oazy (młodzi ludzie!)to się dowiesz:)

I dobrze że zapytałam, bo jak się okazało mam nie brać, tylko zwiekszyć dawkę Luteiny.

Kurczę tak sobie rozmyślam, że ja szybko mam ten transfer, wczoraj punkcja, jutro transfer.
Może boją się czekać, żeby te dwa zarodki, które udało się uzyskać nie obumarły. Jeśli mi się uda to znaczy , że mam więcej szczęścia niż rozumu i niech tak będzie :-) :)
jak jest mało zarodków to ich nie trzymają długo, możecie ten drugi trzymać dłużej.

Ja tez mam myslówki czy ochrzcić. Syn jest ochrzczony, ale jeszcze nie było tak źle. A teraz to chyba aktu apostazji dokonam.
Ja w ogóle dziwie się ludziom, ze są przeciwko aborcji. Jak w większości ich matki, babki, ciotki przeszły przez aborcje. I jak się pogada jak PL wyglądała przed 93r to w każdej poradni na ulicy robiono aborcje nie trzeba było podawać powodu. Po prostu szłaś i robiłaś co musiałaś... A teraz te wszystkie mamuśki się nawróciły, wychowały córeczki z dualnym myśleniem - pro life i inne G....Widziałam mnóstwo takich hipokrytów. Dopóki je problem nie dotyczy to Ci będą mówić co masz robic. No i faceci w spódnicy kolejna mafia. A politycy potrzebują poparcia to wypełniają wole kościoła... A ja die pytam kto na Kaczyńskiego głosuje? Bo z kim nie gadam wszyscy przeciw, ale nadal wygrywają wybory Boziuuuu
Moja starsza jest ochrzczona. I mlodsza tez będzie, ale nie w Polsce. Wierz mi, ze kosciol u Was i chociażby u nas to nieco inna bajka.
Ja do kosciola nie chodze od jakiegoś czasu, mimo ze wychowalam sie w rodzinie bardzo wierzącej. Ale nie po drodze mi z nimi skoro moje dzieci dla nich sa gorsze, bo z ivf. A ochrzcze, zeby nie zamykac im drogi, bo moE beda chcialy isc do komunii albo kiedys wziac slub koscielny. Ale po tym co sie od paru lat dzieje po prostu nie chce, zeby corka widniala w jakichs tam papierkach w KK w Polsce.
Zrzeklabym sie tez obywatelstwa, ale okazalo sie, ze niestety to juz grubszy problem.

Moja starsza jest ochrzczona. I mlodsza tez będzie, ale nie w Polsce. Wierz mi, ze kosciol u Was i chociażby u nas to nieco inna bajka.
Ja do kosciola nie chodze od jakiegoś czasu, mimo ze wychowalam sie w rodzinie bardzo wierzącej. Ale nie po drodze mi z nimi skoro moje dzieci dla nich sa gorsze, bo z ivf. A ochrzcze, zeby nie zamykac im drogi, bo moE beda chcialy isc do komunii albo kiedys wziac slub koscielny. Ale po tym co sie od paru lat dzieje po prostu nie chce, zeby corka widniala w jakichs tam papierkach w KK w Polsce.
Zrzeklabym sie tez obywatelstwa, ale okazalo sie, ze niestety to juz grubszy problem.
Co za różnica, będzie widniała w kk w innym kraju i powiększała grono wiernych głów do statystyki:) tak tylko sobie piszę;) oczywiście każdego to jest indywidualna decyzja. Ja z kolei nie będę chrzcić i nie identyfikuję się z kościołem, ale jeszcze jestem tą głową statystycznie choć w sumie może warto pójść za ciosem i wystąpić. Chcemy dzieci wychować nie w wierze, a w świadomości, że wiara istnieje i są różne wyznania, żeby jeśli poczują to mogły sobie wybrać drogę i wyznanie, ale już świadomie. Co nie znaczy, że nie będziemy z naszymi rodzicami obchodzić wigilii; ale robimy to z tradycji. Oni czytają biblię, odmawiają pacierz przy kolacji, a my przy nich w tym jesteśmy z szacunku do nich.

obracasz się kochana nie w tych kręgach po prostu to nie znasz tego, który głosuje:) pojedź w lubelskie, podkarpackie i na kółka moherowe i oazy (młodzi ludzie!)to się dowiesz:)
ja wlasnie nie znam takich ludzi zbyt wiele, a myslisz ze oni co by zrobili w takiej sytuacji? hospicjum prenatalne? zastanawiam sie wlasnie czy to takie poglady bo ich nie dotyczy czy cokolwiek by sie dzialo to urodza

reklama
Co za różnica, będzie widniała w kk w innym kraju i powiększała grono wiernych głów do statystyki:) tak tylko sobie piszę;) oczywiście każdego to jest indywidualna decyzja. Ja z kolei nie będę chrzcić i nie identyfikuję się z kościołem, ale jeszcze jestem tą głową statystycznie choć w sumie może warto pójść za ciosem i wystąpić. Chcemy dzieci wychować nie w wierze, a w świadomości, że wiara istnieje i są różne wyznania, żeby jeśli poczują to mogły sobie wybrać drogę i wyznanie, ale już świadomie. Co nie znaczy, że nie będziemy z naszymi rodzicami obchodzić wigilii; ale robimy to z tradycji. Oni czytają biblię, odmawiają pacierz przy kolacji, a my przy nich w tym jesteśmy z szacunku do nich.

Roznica jest taka (dla mnie), ze mi kk nie przeszkadza. Ja nienawidzę jego odlamu polskiego.
Tu w szkole nie ma religii, wiesz czego ucza sie 3 latki w szkole katolickiej? Ze moze jestem inny niz Ty, ale to nie znaczy, ze dziwny czy gorszy. W każdym aspekcie zycia. Jak to sie ma do polskiej rzeczywistości gdzie masz tylko jedna sluszna prawdę? Dla mnie to jednak roznica.

Do góry