reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
witam z pochmurnego Bielska, choć wczoraj było tu +15 stopni:-D
ewa witaj, wiem,że Ci bardzo źle, ale to minie.Głupio to brzmi, ale tak jest.Masz śnieżynki?

tequilka
ja sobie z katarem nie radzę, biorę zwykle jakiś Betadrin, ale to ma xylometazolin, na dłuższą metę wysusza śluzówkę.Ale przecież PRZED crio możesz brać wszytsko? A ja scratching mam 12.03 :-)

Ewa witaj! przykro mi że się nie udało wiem co czujesz w lutym byłam w tej samej sytuacji..było mi strasznie ciężko ale pozbierałam się m.in.dzięki dziewczynom z forum za co jestem im bardzoooo wdzieczna DZIĘKI RAZ JESZCZE :-) a teraz jestem w trakcie przygotowań do crio i jestem pełna wiary i nadziei że tym razem się uda i tobie tez się uda musisz tylko ponownie zacząć walczyć o swoje szczęście! masz jakieś mrożaczki?

dzięki martka właśnie się zastanawiałam czy to jakoś nie wpłynie na organizm ale doszłam do wniosku ze pewnie nie zaszkodzi wiec nafaszerowałam się lekami wsadziłam czosnek w nos i leze może przejdzie jupiiii ale fajnie idziemy łeb w łeb :-D

dagnes: biorę estrofem, encorton, fragmin. Moja mama miała raka piersi, ale na szczęście żyje już kilkanaście lat po operacji, ale tego się obawiam i to bardzo. A poza tym pojawił mi się przechodzący ból w lewym boku brzucha, który przechodzi nad lewy pośladek i idzie do góry do żeber. Generalnie mam taki wędrujący ból. 26 marca idę do neurologa i mam załatwić sobie skierowanie na tomograf. Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi nic złego. Lekarz mówił, że to może być od kręgosłupa, ale co to jest to się nie długo dowiem.

avocado: trzymam kciuki za bardzo wysoki wynik na becie :)

darii: na szczęście mam jeszcze 2 :)

Pozdrawiam Was dziewczyny i dzięki za wsparcie.

U mnie tez paskudnie - ciemno, zimno i mokro:-( Mimo tej wstretnej pogody tobie rowniez cieplego dnia:)

KInga - ja juz tez ledwo wyrabiam w dodatku bola mnie jajniki caly czas:((( Na ktora masz w sobote ja ide na pobranie 9.30 polskiego czasu u mnie bedzie 8.30 - jeszcze nie wiem o ktorej wynik

Zuzia2011 - ja się wybieram tak około godz. 9 właśnie ( bo z domku wyjadę tak około 7, a mam ciut do Wrocławia) i wyniki do 2-3 godzin maks będę miała. No, a odnośnie bólu to ja ostatnio czuję się jak na @, tzn. w brzuchu cały czas mam takie odczucia. Jajniki mnie nie bolą, ale ból jajnika mega miałam chyba w 3 lub 4 dniu po transferze. Potem mi przeszło na szczęście. Kurcze to będę trzymać kciuki za Ciebie jak się będziesz kłuć i za Twoje wyniki &&&&&&& Oby były dobre.

Ewa19791979
- witaj. Współczuję negatywnej betki. Ale nie poddawaj się. Warto walczyć. A odnośnie leków to nie ma co czytać skutków ubocznych z ulotek, bo byś przestała brać jakiekolwiek. Ja nie czytam. Jeżeli chodzi o raka to mam mega obciążenie rodzinne ( 2 braci zmarło na złośliwego, mama miała też, kuzynka miała... itp.). Ale nie świruję i biorę leki. Dla maluszka jest warto różne rzeczy zrobić.

Zuzia2011 - a propo znalazłam super wyjaśnienie odnośnie naszych objawów, tzn.: sluzw pierwszych dniach ciązy - Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta - Katalog forum - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie kawałek cytatu z tej strony: Już w kilka dni po zapłodnieniu i przebyciu zapłodnionej komórki jajowej z jajowodu do macicy, niektóre kobiety mogą zaobserwować niewielkie plamienie lub krwawienie z dróg rodnych. Jest to wynik zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy. Nazywane jest ono plamieniem lub krwawieniem implantacyjnym, jednak należy zaznaczyć, iż nie u każdej kobiety ono występuje. Od tego momentu mogą pojawiać się delikatne pobolewania dołem brzucha przypominające te odczuwane tuż przed zbliżającą się miesiączką. Wiele kobiet odczuwa również wyraźne „kłucie” w okolicy jednego z jajników. Najprawdopodobniej jest to wynik nieznacznego powiększenia się w tym czasie ciałka żółtego, które nie zanika tak jak podczas cyklu, w którym do zapłodnienia nie doszło, lecz rozpoczyna intensywną produkcję hormonów (progesteronu i estrogenów) niezbędnych do utrzymania ciąży.

Ps. No i tej wersji się trzymamy. Chociaż do soboty
;-)

Kinga_1: no ja nie czytam, tylko mąż mnie denerwuje, ponieważ bierze opakowanie każdego nowego leku i zaczyna mi czytać co i jak. Ostatnio go opieprzyłam to przestał. Powiedziałam, że ma sobie czytać te uloktki dla własnej informacji, ja nie chce nic o tym wiedzieć.

reklama
Witaj Ewa, przykro mi że nie udało Ci się za pierwszym razem, ale głowa do góry, bo na pewno już niedługo pojedziesz po maluszki i ten kolejny raz będzie szczęśliwy :tak:

Do góry