reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kariotyp tylko męża prawidłowy, mój ponoć niepotrzebny [emoji848]
Nasienie słabe ale nigdy nie była robiona np fragmentacja a i ostatnie badanie podstawowe nasienia było we wrześniu zeszłego roku [emoji36]. Szok nawet nie wiem czy były dobre plemniki. Cały czas łykał tonę supli ale nie wiem na ile to pomogło.
Do Polski nie chcę, miałam kiedyś konsultacje w Inv.icta i jakoś czułam się tam jak intruz. Kazali zrobić badania a doktor nawet na nie nie spojrzał. Żeby tylko kasa się zgadzała a skoro pracuję za granicą to pewnie sr.am kasą.

Chcę do Czech, tylko że po pierwsze będę musiała odejść z pracy bo mi nie dadzą wolnego a po drugie przez te wszystkie obostrzenia i kwarantanny będzie ciężko to ogarnąć. Ale już czytam i myślę jak to zrobić. Pewnie badania w Pl a potem do Czech na długie wakacje. Latać się nie da bo kwarantanna i samoloty odwołują co chwilę
Plan brzmi dobrze. Na razie wierzymy w te 2 komorki, oby Cie bardzo zaskoczyly [emoji110][emoji110]
A jak nie - fajnie, ze masz plan B.
I tak. W PL, nie tylko w klinikach panuje powszechne przekonanie, ze sramy kasą. Zygam tym i każdemu milo odpowiadam - spakuj dupe, zostaw wszytsko i wszytskich i emigruj. Zobaczysz jakie to latwe.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a jakie najważniejsze badania powinny być zrobione przed stymulacją dla faceta też?
I czy muszą być robione w jakimś określonym dniu? Będę wdzięczna za podpowiedź bo my z mężem zgodnie twierdzimy, że od Was ❤dostaję więcej potrzebnych informacji niż od lekarzy

U mnie też lipa w CH.uj Pobrali 6, 4 dojrzałe, 2 prawidłowe zapłodnione. Zpierdolili mi punkcję [emoji26]. Muszę ochłonąć. Kur.wa, nasienie zajebiste, tyle miało być komórek a tu tylko 2 i pewnie do niedzieli ich nie będzie.
Masz kontakt z lekarka? Jakim k*rwa cudem z 12 jajek, ktore widziala porobily sie takie akcje??

Plan brzmi dobrze. Na razie wierzymy w te 2 komorki, oby Cie bardzo zaskoczyly [emoji110][emoji110]
A jak nie fajnie, ze masz plan B.
I tak. W PL, nie tylko w klinikach panuje powszechne przekonanie, ze sramy kasą. Zygam tym i każdemu milo odpowiadam - spakuj dupe, zostaw wszytsko i wszytskich i emigruj. Zobaczysz jakie to latwe.
Z góry zakładają, że będziemy dla nich jak dojne krowy.
Szczerze to zapłaciłabym każde pieniądze, żeby tylko się udało i żebym tak psychicznie nie dostawała w du.pe ale tak trudno trafić na prawdziwego lekarza a nie szarlatana biznesmena. Nienawidzę lekarzy, którzy zaślepieni 💲zabierają nam szansę na bycie matkami. Czytałam tyle historii że 💔

reklama
Tak wiem, zgodnie z tym co sama powtarzam trzeba wierzyć do końca. I będę, bo to moje maleństwa tam siedzą na szkle. Ale muszę też zacząć szukać innej kliniki bo im nie ufam. Teraz jadę do Czech, to ostatnia deska ratunku 😞 Tylko ten jeb.any covid mi przeszkadza
Nie zalamuj sie.Jestem przykladem ze nie dosc ze malo jaj wychodowalam(w 2 stymul.5 z czego 1 nie rozwinela sie,1 nie zaplodnila sie,2 podano w 3 dobie i 1 zamrozona)jestem w ciazy.Takze musisz wierzyc w swoje dzieciaczki

Do góry