reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Teraz bede wam fluidy ciazowe wysylac🫂🫂
No ofkors 😜. Na to liczę 😜
A powiedz, co sobie myślałaś jak podchodziłaś do transferu? Wierzyłaś że się uda czy w ogóle o tym nie rozmyślałaś?
Przypomnisz mi ile miałaś transferów? Wiem że sporo, ale dokładnej liczby nie pamiętam 🤔. To u Ciebie było to przesunięcie okna implantacyjne gdy czy coś poje.ba.łam🤔
Miałam Cię nie gnębić ale stanowisz dla mnie mega zagadkę 😂

reklama
Dziewczyny orientujesie sie czy Cytokiny Th1/Th2 i subpopulacje limfocytow nalezy wykonac w 2 fazie pierwszego cyklu po poronieniu czy nie ma roznicy, w ktorym cyklu?

Niedużak. tłumaczy jak najbardziej, zawsze na koniec jeszcze się dopytuje, czy wszystko jasne i czy mam jakieś pytania. Generalnie nie mam mu nic do zarzucenia, no chyba że raz mieliśmy miesiąc przerwy po inseminacjach i zaczynać procedurę iv, to zamiast od razu dać mi antyki na ten czas, to jakby miesiąc mieliśmy w plecy... Ostatecznie to tylko miesiąc, ale bardzo mi się to nie spodobało.
Na stawkach, ale ten lekarz jest też na niepodległości w piątki i chyba poniedziałki, więc jeśli wizyta była potrzebna w te dni, to jeździłam też tam. Osobiście bardziej podoba mi się na niepodległości 🙃 ale zabiegi robią tylko na stawki. Mają też laboratorium na niepodległości.
byłam umówiona do tego lekarza ale zmieniłam na babeczk e w koncu :0 szkoda. A powiedz mi to anty jest konieczne? bo mnie umowili juz na stymulacje.

Cześć dziewczyny Jestem tutaj nowa. Potrzebuje waszej pomocy. Zastanawiamy się z mężem nad in vitro. Czy są tutaj dziewczyny które podeszły do in vitro w warszawie? Czy możecie mi powiedzieć w jakich klinikach? na co zwrócić uwagę? o co pytać? jakiegoś lekarza może wybitnie polecacie? Gdyby któraś z was mogła opisać procedurę i czy to bolesne. Co się dzieje z zarodkami które się podziela a nie zostaną mi "wszczepione"? Przepraszam za brak fachowego słownictwa.
Wszystko zależy w czym jest problem, jeżeli niepłodność idiopatyczna to polecam Novum, ale też nie każdego lekarza a raczej tylko Wojewódzkiego lub Zamorę, zresztą jak wpiszesz w lupce nazwę kliniki lub nazwisko lekarza to wyświetlą się posty. Jeżeli masz np amh około 1 to nie licz na urodzaj i zapładniaj wszystkie komórki, lekarz powie ci ile można. Byłam w kilku klinikach, ale finalnie przekonało mnie tylko Novum i to była dobra decyzja zakończona ciążą po pierwszym podejściu i też miałam 34lata i uzyskałam całą jedną komórkę więc nie myśl za wczasu o ilości komórek i zarodków bo można mieć 10 i nic z tego a można mieć 1 się uda. Miałam dofinansowanie, ale wszystko ogarnęła klinika, nic nie musieliśmy robić, płatne są tylko wizyty przed i po procedurze oraz jest dopłata do mrożenie zarodków. Jeżeli będziesz miała pytania o samą klinikę i procedury pisz na priv bo tu już żadko zaglądam.

Wszystko zależy w czym jest problem, jeżeli niepłodność idiopatyczna to polecam Novum, ale też nie każdego lekarza a raczej tylko Wojewódzkiego lub Zamorę, zresztą jak wpiszesz w lupce nazwę kliniki lub nazwisko lekarza to wyświetlą się posty. Jeżeli masz np amh około 1 to nie licz na urodzaj i zapładniaj wszystkie komórki, lekarz powie ci ile można. Byłam w kilku klinikach, ale finalnie przekonało mnie tylko Novum i to była dobra decyzja zakończona ciążą po pierwszym podejściu i też miałam 34lata i uzyskałam całą jedną komórkę więc nie myśl za wczasu o ilości komórek i zarodków bo można mieć 10 i nic z tego a można mieć 1 się uda. Miałam dofinansowanie, ale wszystko ogarnęła klinika, nic nie musieliśmy robić, płatne są tylko wizyty przed i po procedurze oraz jest dopłata do mrożenie zarodków. Jeżeli będziesz miała pytania o samą klinikę i procedury pisz na priv bo tu już żadko zaglądam.
u mnie problem z dotarciem do macicy. Hormony, owulacja oraz nasienie w porzadku. Amh równiez.

Dziewczyny orientujesie sie czy Cytokiny Th1/Th2 i subpopulacje limfocytow nalezy wykonac w 2 fazie pierwszego cyklu po poronieniu czy nie ma roznicy, w ktorym cyklu?
Subpopulację limfocytów trzeba chyba pomiędzy 18-22dc zrobić 🤔. I musisz najpierw morfologię zrobić - mi pobrali w ten sam dzień.
A th1/th2 chyba nie ma znaczenia który dzień cyklu.
Ale niech ktoś się jeszcze wypowie bo ja dokładnie nie pamiętam 🤔

No ofkors 😜. Na to liczę 😜
A powiedz, co sobie myślałaś jak podchodziłaś do transferu? Wierzyłaś że się uda czy w ogóle o tym nie rozmyślałaś?
Przypomnisz mi ile miałaś transferów? Wiem że sporo, ale dokładnej liczby nie pamiętam 🤔. To u Ciebie było to przesunięcie okna implantacyjne gdy czy coś poje.ba.łam🤔
Miałam Cię nie gnębić ale stanowisz dla mnie mega zagadkę 😂
Nie napisze ,bo mnie zlinczuja😉😉😉albo tak napisze....nie wyobralam sobie go wydac na stracenie i nie wyobrazalam sobie byc w ciazy🤣ze na glowe mi padlo nie podlega dyskusji.Teraz juz ogarnelam i jest ok.
Ja mialam 3 stymulacje na swoich komorkach,transferow +/-25 transferow a w tym 3 poronienia.
Potem dwie stymulacje tej samej dawczyni ,4 transfery,4 implantacje...blizniaki i 3w brzuchu.
To o czym piszesz,to podejrzewam ,ze xhodzi o transfer zarodkow 3 i 5 dniowego,zeby trafic w okno_Okno jak widac szeroko otwarte u mnie bo obydwa zostaly😅😅😅

reklama
u mnie problem z dotarciem do macicy. Hormony, owulacja oraz nasienie w porzadku. Amh równiez.
Najlepiej to się umów na konsultację do kliniki bo to też nie jest tak, że od razu zrobią in vitro, jeżeli lekarz uzna, że mozna
miałam. zrosty. pierdolnik w brzuchu. brak jajowodu itp
Czyli histeroskopia też była? Przy takich rzeczach zarodki mogą z trudem się implantować więc lepiej mieć więcej jeżeli będzie sporo komórek. Znałam dziewczynę, która miała zrosty w jajowodach i macicy i mimo dobrego amh i dobrych zarodków, przejściu kilku in vitro w Polsce i Czechach nie zaszła w ciążę. Udaj się do kliniki i nie rób kalkulacji ile zapładniać, lekarz mówi z wami wszystko i powie ile wg jego wiedzy przy waszych badaniach powstanie komórek, zarodków.

Do góry