reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Teraz bede wam fluidy ciazowe wysylac🫂🫂
No ofkors 😜. Na to liczę 😜
A powiedz, co sobie myślałaś jak podchodziłaś do transferu? Wierzyłaś że się uda czy w ogóle o tym nie rozmyślałaś?
Przypomnisz mi ile miałaś transferów? Wiem że sporo, ale dokładnej liczby nie pamiętam 🤔. To u Ciebie było to przesunięcie okna implantacyjne gdy czy coś poje.ba.łam🤔
Miałam Cię nie gnębić ale stanowisz dla mnie mega zagadkę 😂

reklama
Dziewczyny orientujesie sie czy Cytokiny Th1/Th2 i subpopulacje limfocytow nalezy wykonac w 2 fazie pierwszego cyklu po poronieniu czy nie ma roznicy, w ktorym cyklu?

Niedużak. tłumaczy jak najbardziej, zawsze na koniec jeszcze się dopytuje, czy wszystko jasne i czy mam jakieś pytania. Generalnie nie mam mu nic do zarzucenia, no chyba że raz mieliśmy miesiąc przerwy po inseminacjach i zaczynać procedurę iv, to zamiast od razu dać mi antyki na ten czas, to jakby miesiąc mieliśmy w plecy... Ostatecznie to tylko miesiąc, ale bardzo mi się to nie spodobało.
Na stawkach, ale ten lekarz jest też na niepodległości w piątki i chyba poniedziałki, więc jeśli wizyta była potrzebna w te dni, to jeździłam też tam. Osobiście bardziej podoba mi się na niepodległości 🙃 ale zabiegi robią tylko na stawki. Mają też laboratorium na niepodległości.
byłam umówiona do tego lekarza ale zmieniłam na babeczk e w koncu :0 szkoda. A powiedz mi to anty jest konieczne? bo mnie umowili juz na stymulacje.

Cześć dziewczyny Jestem tutaj nowa. Potrzebuje waszej pomocy. Zastanawiamy się z mężem nad in vitro. Czy są tutaj dziewczyny które podeszły do in vitro w warszawie? Czy możecie mi powiedzieć w jakich klinikach? na co zwrócić uwagę? o co pytać? jakiegoś lekarza może wybitnie polecacie? Gdyby któraś z was mogła opisać procedurę i czy to bolesne. Co się dzieje z zarodkami które się podziela a nie zostaną mi "wszczepione"? Przepraszam za brak fachowego słownictwa.
Wszystko zależy w czym jest problem, jeżeli niepłodność idiopatyczna to polecam Novum, ale też nie każdego lekarza a raczej tylko Wojewódzkiego lub Zamorę, zresztą jak wpiszesz w lupce nazwę kliniki lub nazwisko lekarza to wyświetlą się posty. Jeżeli masz np amh około 1 to nie licz na urodzaj i zapładniaj wszystkie komórki, lekarz powie ci ile można. Byłam w kilku klinikach, ale finalnie przekonało mnie tylko Novum i to była dobra decyzja zakończona ciążą po pierwszym podejściu i też miałam 34lata i uzyskałam całą jedną komórkę więc nie myśl za wczasu o ilości komórek i zarodków bo można mieć 10 i nic z tego a można mieć 1 się uda. Miałam dofinansowanie, ale wszystko ogarnęła klinika, nic nie musieliśmy robić, płatne są tylko wizyty przed i po procedurze oraz jest dopłata do mrożenie zarodków. Jeżeli będziesz miała pytania o samą klinikę i procedury pisz na priv bo tu już żadko zaglądam.

Wszystko zależy w czym jest problem, jeżeli niepłodność idiopatyczna to polecam Novum, ale też nie każdego lekarza a raczej tylko Wojewódzkiego lub Zamorę, zresztą jak wpiszesz w lupce nazwę kliniki lub nazwisko lekarza to wyświetlą się posty. Jeżeli masz np amh około 1 to nie licz na urodzaj i zapładniaj wszystkie komórki, lekarz powie ci ile można. Byłam w kilku klinikach, ale finalnie przekonało mnie tylko Novum i to była dobra decyzja zakończona ciążą po pierwszym podejściu i też miałam 34lata i uzyskałam całą jedną komórkę więc nie myśl za wczasu o ilości komórek i zarodków bo można mieć 10 i nic z tego a można mieć 1 się uda. Miałam dofinansowanie, ale wszystko ogarnęła klinika, nic nie musieliśmy robić, płatne są tylko wizyty przed i po procedurze oraz jest dopłata do mrożenie zarodków. Jeżeli będziesz miała pytania o samą klinikę i procedury pisz na priv bo tu już żadko zaglądam.
u mnie problem z dotarciem do macicy. Hormony, owulacja oraz nasienie w porzadku. Amh równiez.

Dziewczyny orientujesie sie czy Cytokiny Th1/Th2 i subpopulacje limfocytow nalezy wykonac w 2 fazie pierwszego cyklu po poronieniu czy nie ma roznicy, w ktorym cyklu?
Subpopulację limfocytów trzeba chyba pomiędzy 18-22dc zrobić 🤔. I musisz najpierw morfologię zrobić - mi pobrali w ten sam dzień.
A th1/th2 chyba nie ma znaczenia który dzień cyklu.
Ale niech ktoś się jeszcze wypowie bo ja dokładnie nie pamiętam 🤔

No ofkors 😜. Na to liczę 😜
A powiedz, co sobie myślałaś jak podchodziłaś do transferu? Wierzyłaś że się uda czy w ogóle o tym nie rozmyślałaś?
Przypomnisz mi ile miałaś transferów? Wiem że sporo, ale dokładnej liczby nie pamiętam 🤔. To u Ciebie było to przesunięcie okna implantacyjne gdy czy coś poje.ba.łam🤔
Miałam Cię nie gnębić ale stanowisz dla mnie mega zagadkę 😂
Nie napisze ,bo mnie zlinczuja😉😉😉albo tak napisze....nie wyobralam sobie go wydac na stracenie i nie wyobrazalam sobie byc w ciazy🤣ze na glowe mi padlo nie podlega dyskusji.Teraz juz ogarnelam i jest ok.
Ja mialam 3 stymulacje na swoich komorkach,transferow +/-25 transferow a w tym 3 poronienia.
Potem dwie stymulacje tej samej dawczyni ,4 transfery,4 implantacje...blizniaki i 3w brzuchu.
To o czym piszesz,to podejrzewam ,ze xhodzi o transfer zarodkow 3 i 5 dniowego,zeby trafic w okno_Okno jak widac szeroko otwarte u mnie bo obydwa zostaly😅😅😅

reklama
u mnie problem z dotarciem do macicy. Hormony, owulacja oraz nasienie w porzadku. Amh równiez.
Najlepiej to się umów na konsultację do kliniki bo to też nie jest tak, że od razu zrobią in vitro, jeżeli lekarz uzna, że mozna
miałam. zrosty. pierdolnik w brzuchu. brak jajowodu itp
Czyli histeroskopia też była? Przy takich rzeczach zarodki mogą z trudem się implantować więc lepiej mieć więcej jeżeli będzie sporo komórek. Znałam dziewczynę, która miała zrosty w jajowodach i macicy i mimo dobrego amh i dobrych zarodków, przejściu kilku in vitro w Polsce i Czechach nie zaszła w ciążę. Udaj się do kliniki i nie rób kalkulacji ile zapładniać, lekarz mówi z wami wszystko i powie ile wg jego wiedzy przy waszych badaniach powstanie komórek, zarodków.

Do góry