reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry w ten słoneczny poranek:-)
Życzę wszystkim miłego dnia!

I mam pytanie o Biosteron. Ja tez dostałam przykaz żeby go brać. Późno wczoraj wracałam wiec się nie zainteresowałam zakupem, nie byłam w żadnej aptece. A tu teraz czytam, że to jest nie do dostania? Lawendowy – mi doktor też mówił żebym nie kupiła z firmy garażowej. Mam taką samą dawkę co Ty + koenzym Q10.

reklama
Asia ja wszytskie badanie hormonalne zrobiłam od razu jak byłam w klinice na wizycie i było to w godzinach popołudniowych. Miałam do zbadania również cukier i powiedzieli, że cukier trzeba na czczo, a krew na hormony pobrali. Zatem chyba nie trzeba być na czczo przy badaniu hormonów. Chociaż jak byłam na becie po IUI w szpitalu to mi powiedzieli, że wszystkie badania lepiej robić na czczo ;-)

accard ? a to chyba na serce? szczerze mowiac mi lekarz mowil o dhea i koenzym ale dawki takie ze jak patrzyłam w apteceto po kilkanaście naraz musiałabym brać i się trochę wystraszyłam, więc biorę tylko folik 16 mg

Asia badań hormonalnych nie trzeba robić na czczo, ja robiłam po śniadaniu.

Co do suplementów ja brałam następujące:

Witaminy femibion natal classic - 1 tabl. dziennie
kwas foliowy 0,4 - 1 tabl. dziennie
koenzym Q10+witamina E - 1 tabl. dziennie- dawka 60 mg a jak mniejsza dawka to 2 tabl. dziennie
selen - 1 tabl dziennie (selen dlatego, że miałam niedoczynność tarczycy czyli wysokie TSH)

Mąż brał:

Witaminy Androvit - 1 tabl. dziennie
kwas foliowy - 1 tabl. dziennie
selen - 1 tabl. dziennie
koenzym Q10+witamina E - 1 tabl. dziennie- dawka 60 mg a jak mniejsza dawka to 2 tabl. dziennie

Dziękuję kochane za odpowiedzi .
Mi lekarz też nic nie mówił że naczczo, ale kobita z labora upierała się ,że hormony tarczycy muszą być naczczo .

witajcie dziewczyny, a ja dziś III dpt, nie mam nerwówki, ale za to chyba dopada mnie jakas mega grypa, ból gardła potworny...może macie jakieś recepty? wiadomo że nie mogę brać żadnych leków, chyba że do ssania jest coś co mogę wykupić w aptece?? witam dziewczyny z trójmiasta, ale Was dużo! chyba jedyna jestem z wielkopolski :p życze miłego dnia i pozytywnego nastawienia :*

reklama
Do góry