reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A masz kefir z mleka pasteryzowanego?[emoji848]
Anie mozna w ciazy normalnego polskiego kefiru pic?
mamaginekolog:

Kefir robiony tradycyjnym domowym sposobem może mieć nawet 2 proc. alkoholu – mówi nasza ekspertka. W sklepie jednak takiego nie spotkamy. Byłby to bowiem duży problem dla jego producentów. Ilość alkoholu w kefirach z półek sklepowych jest zredukowana do takiego minimum, że nie stanowi zagrożenia dla kobiet ciężarnych czy kierowców, nawet po wypiciu dużej ilości. Kefir jest wręcz zalecany podczas ciąży, więc na pewno warto po niego sięgać.

reklama
mamaginekolog:

Kefir robiony tradycyjnym domowym sposobem może mieć nawet 2 proc. alkoholu – mówi nasza ekspertka. W sklepie jednak takiego nie spotkamy. Byłby to bowiem duży problem dla jego producentów. Ilość alkoholu w kefirach z półek sklepowych jest zredukowana do takiego minimum, że nie stanowi zagrożenia dla kobiet ciężarnych czy kierowców, nawet po wypiciu dużej ilości. Kefir jest wręcz zalecany podczas ciąży, więc na pewno warto po niego sięgać.
nie chodzi o alkohol ale o bakterie. Hmm ja aż spojrzałam i mój ma napisane tylko mleko. ale na feta favity też jest tylko napisane mleko A w sieci wyczytałam że jest ok bo jest z pasteryzowanego.

mamaginekolog:

Z tego co wiem to nic co nie jest z mleka pasteryzowanego nie jest bezpieczne, bo mozesz zlapac listerioze.

No coś ty? Aż tak źle? Nawet ciacho nie pomogło? Ja właśnie smażę ziemniaki - kuwa, nigdy mi z nimi nie przejdzie, no kocham talarki ❤️
Jak tam Twój new house?
Dom o jeny, nic nie ruszony. Elektryka na ukończeniu a raczej wykończeniu bo mąż sam robi😂😂😂
Rzeczywiście pół godziny snu poprawiło samopoczucie.
Hehe, talarki zrobiłam starszakowi, uwielbia i twierdzi że smakują jak chipsy 😜 aaaaa i zrobiłam bo smaka kiedyś tutaj narobiłaś.
Fajnie że wróciłaś . Jak tam nowa klinika i piękna Pani ginekolog?

A ja wlasnie biszkpot robie na urodzinki - @Mirka30 robisz jakiegos torta? A nasza freddzia kase juz ma bo jakies mieszkanie sprzedala 😂 😂 😂 aza chwwile bedzie i dzidziolek wiec chyba jednak ona wyjdzie na tym wszystkim najlepiej ✊✊✊

Oo biszkopt, supeeer 😊 Ja nic nie robię bo jutro do pracy idę, znalazłam sobie prace w biurze na miesiąc a poza tym mąż też do pracy więc nie będziemy świętować, skromne urodzinki w tym roku 😉 Poza tym za dużo słodkiego jem i muszę zacząć unikać tortów 😁

Nie sądzę by mamaginekolog polecala cos co jest niewskazane. W internetach pisza, że powstaje z mleka pasteryzowanego, ale możesz zrobic sobie sama w domu z niepasteryzowanego prosto od krowy.
No wlasnie ja dodatkowo wczesniej juz czytalam o kefirku bo mi zalezalo zeby byl w diecie bo on obniza cukier. Najwidoczniej jest ok - badanie robie regularnie, sa ladne a ddo tego uniknelam cukrzycy a bylam bardzo narazona ;)

Oo biszkopt, supeeer 😊 Ja nic nie robię bo jutro do pracy idę, znalazłam sobie prace w biurze na miesiąc a poza tym mąż też do pracy więc nie będziemy świętować, skromne urodzinki w tym roku 😉 Poza tym za dużo słodkiego jem i muszę zacząć unikać tortów 😁
Wszystko trzeba jesc z umiarem ;) Biszkopt zrobiony jutro ulepie torta ;) Fajnie ze ci sie z ta praca udalo ;)

reklama
Do góry