reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny. Czytam czasem Wasze posty i widzę że macie dość duże doświadczenie z tymi sprawami. Ja dopiero zaczynam. Pierwsza próba za mną ale nie wiem co będzie dalej. 14 grudnia miałam punkcje a 19 transfer 5-dniowego zarodka 3ab. Niestety moje bhcg jest zbyt niskie. Pierwsze 28 grudnia wyniosło 30,9, 30 grudnia było 71,8. Lekarz mówił że przyrost jest ale i tak betka jest niska. Powtórzyła 4 stycznia i było 219,6. Odstawiłam leki i czekam na miesiączkę... Ale nic nie wskazuje na to że się pojawi. Mam jedynie ogromne piersi 😁 stresuje sie czy to nie pozamaciczna bo dziś 9 stycznia zrobiłam betę i mam wynik 375. Będę dzwonić w poniedziałek do lekarza bo mówił że gdy po 7 dniach nie wystąpi miesiaczka to muszę jechać na usg czy to nie jest ciąża pozamaciczna. Nie wiem co o tym myśleć. Czy któraś z Was miała podobny przypadek. Jak wyglada sytuacja gdy faktycznie będzie to ciąża pozamaciczna. Dajcie znać bo strasznie się stresuje. A i dodam że mam niedrożne jajowody i pcos, a po stymulacji miałam hiperstymulację. Życzę Wam zdrowia i powodzenia ☺

Może to być również poronienie i wtedy lekarz da ci skierowanie do szpitala i albo ci podadzą leki a jak to nie pomoże no to zabieg.

Oj nie życzę Ci tej pozamacicznej... Późno ją widać na USG. U mnie dopiero pokazała się w 5 tygodniu...

Mimo wszystko trzymam kciuki by to nie było to.

A plamisz? Boli Cie brzuch?

No dzisiaj o 17.00... Na co mam czekać ;p..?
Tymbardziej, że pożarłam połowę pudelka merci... :(
To zjedz to pudelko do konca NA ZDROWIE a od jutra juz mocne postanowienie ;) Goniu a na metformine dalej nie jestes zdecydowana? Bo wiesz ja pamietam ze jednak IO Ci wyszla aona naprawde w niczym nie zaszkodzi a moze jedynie pomoc ;) No ale to twoja decyzja ;)

Kroję surowe ziemniaki w cienkie plasterki, potem na patelnię, daje przyprawy, duszę i potem podsmażane do zrumienienia 😊
Co do finansow to dzisiaj w sk;pei postanowilam uzyc swojej karty platniczej a tu sie okazalo ze mi waznosc wyszla w listopadzie :baffled::baffled::baffled: jakie bylo zdziwko bo nie wzielam gotowki. Nie dopilnowalam sobie sprawy bo najwidocznie od listopada korrzystalam sobie z Łukasza karty :rofl2::-p🥴

To zjedz to pudelko do konca NA ZDROWIE a od jutra juz mocne postanowienie ;) Goniu a na metformine dalej nie jestes zdecydowana? Bo wiesz ja pamietam ze jednak IO Ci wyszla aona naprawde w niczym nie zaszkodzi a moze jedynie pomoc ;) No ale to twoja decyzja ;)
Biorę... Dostalam receptę od diabetologa. Chociaż w krzywej wyniki miałam ok... Zaczęłam brać po 1 tabletce, potem przeszłam na 1,5 i tak biorę...
Nie przytyłam przy steryd ie i przez święta...

reklama
Do góry