reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jesuui, nie doczekam się tej parapetowy, no😜
Mąż fachura, skoro sam się za elektrykę bierze 💪. Ja po 9-ciu latach mieszkania, w sypialni mam wyrastające kabelki z kontaktu 🥴. Kiedyś przyjechał kolega mojego męża żeby to zrobić i zadzwonił wcześniej, że przyjedzie z żoną🤦. No to ja szybko się ubrałam i zwiałam z chaty, bo nie chciałam się zmuszać do zabawiania obcej baby. Introwertyk jestem i średnio lubię gości, to już wiecie. No i mój mąż się wtedy wielce obraził, jak kuwa królowa angielska, że uciekłam i do tej pory mam te wystające kabelki. Jesuui, jak to piszę ,to widzę, że jesteśmy straszne dzieciuchy 😂.
Te kabelki są u szczytu schodów, i jak kiedyś nie będę się długo odzywać, to wiesz... Kabelki dotknelam 😂
Jaqk to sie stal ze jezcze nie spisz po 21 ?

reklama
Nawet nic nie mów, juz mi każą iść do endykronologa... Ja teraz brałam leki na depresję przepisane przez Lekarza psychiatry... Stwierdził u mnie ostra depresję... Najwidoczniej wychodzi na to że ich brac nie mogę... W piątek mam kolejna wizytę, rano w klinice a wieczorem u niego... Zobaczymy co on powie... Jeszcze na dniach mam zamiar zrobić to ft4 i ft3... Wiem że nigdy nie miałam problemu z tarczyca... Ale ponoć odpowiedni poziom dla starających się jest 1,5... Juz sama nie wiem i się gubię w tym wszystkim 😔😔😔 od dziś zaczynam brać koenzym Q10 powiedzcie mi proszę do kiedy mogę go brac i w jakiej dawce... Bo dziś w aptece dowiedziałam się że są różne... Na początek kupiłam ta najmniejsza 0,30
Czyli mozne być tak, że te leki podwyższają Ci tsh ..
Od razu pchają do endokrynologa a ten przepisuje pyle.. zamiast zastanowić się dlatego 🤷🏼‍♀️
Ja biorę ALINESS Koenzym Q10 UbiquinoL 100 mg ;)

Luz, juz nie bede.
no dzieki ;) Swoja droga to kazdy ma swoj rozum. Duzo osob popelnia bledy zywieniowe ale nie sadze zeby mialy one jakis przewlekły wplyw na jej rozwoj. Jest duzo mitow i kitow na temat tego co jesc w ciazy a czego nie. Czyatalam artykul mamaginekolog na temat jedzenia i potraw swiatecznych i szybko rozwaiala moje niekote watpliwosci. Zreszta bedac u lekarza tez nie raz zawracam mu dupsk....ooo to z niekotrych pomyslow poprostu sie ze mnie usmial ;) Wazne zeby nie jesc monotematycznie i zdrowo ale mozna sobie zostawic swoje przyjemnosci - tylkozeby sprawialy pryjemnosc musza byc dozowane ;) Bo kiedy mamay sobie na nie pozwalac jak wlasnie nie w czasie ciazy- pod warunkiem ze np nie mamy tak czesto tu wspomminianej cukrzycy - wtedy wiadomo - zadnych kompromisow.

Czekanie jest mega trudne, ale co nagle to po diable[emoji8]. Cieszę się, że dogadałaś się z lekarzem [emoji4]. Polecił ci coś na podkręcenie komórek?
A przypomnij jak u Was z nasionkami [emoji848]
Powiedział że szukamy każdego procentu na zwiększenie szans. Więc stwierdził że może wyciszymy jajniki żeby jajeczka były lepszej jakości [emoji4]
Ogólnie do kliniki trafiliśmy ze złymi wynikami mojego męża, z mojej strony było tylko niskie amh.
Teraz po badaniach u docenta wiemy że i ze mną jest coś nie tak [emoji1751]
Jak już będziemy się umawiać na wizytę startowa to mamy zrobic jeszcze u męża jakieś rozszerzone badania których nigdy nie robiliśmy: defragmentację DNA i coś jeszcze czego nie pamiętam teraz [emoji848]

no dzieki ;) Swoja droga to kazdy ma swoj rozum. Duzo osob popelnia bledy zywieniowe ale nie sadze zeby mialy one jakis przewlekły wplyw na jej rozwoj. Jest duzo mitow i kitow na temat tego co jesc w ciazy a czego nie. Czyatalam artykul mamaginekolog na temat jedzenia i potraw swiatecznych i szybko rozwaiala moje niekote watpliwosci. Zreszta bedac u lekarza tez nie raz zawracam mu dupsk....ooo to z niekotrych pomyslow poprostu sie ze mnie usmial ;) Wazne zeby nie jesc monotematycznie i zdrowo ale mozna sobie zostawic swoje przyjemnosci - tylkozeby sprawialy pryjemnosc musza byc dozowane ;) Bo kiedy mamay sobie na nie pozwalac jak wlasnie nie w czasie ciazy- pod warunkiem ze np nie mamy tak czesto tu wspomminianej cukrzycy - wtedy wiadomo - zadnych kompromisow.

No widzisz, tyle tylko, ze np moj maz mimo, ze wiedział, ze ma byc pasteryzowane zalozyl,.ze takie serki do chleba sa z takiego mleka, tak jak serek ziarnisty i co? Dobrze, ze bylam czujna, bo okazalo sie, ze nie zawsze. A akurat tutaj nie ma wyjatku i po prostu nie wolno, a nie kazdy sobie zdaje z tego sprawe. Tylko dlatego zapytalam. Bo nie o blad zywieniowy chodzilo. Listerioza prowadzi do smierci dziecka. To nie przelewki.

No widzisz, tyle tylko, ze np moj maz mimo, ze wiedział, ze ma byc pasteryzowane zalozyl,.ze takie serki do chleba sa z takiego mleka, tak jak serek ziarnisty i co? Dobrze, ze bylam czujna, bo okazalo sie, ze nie zawsze. A akurat tutaj nie ma wyjatku i po prostu nie wolno, a nie kazdy sobie zdaje z tego sprawe. Tylko dlatego zapytalam. Bo nie o blad zywieniowy chodzilo. Listerioza prowadzi do smierci dziecka. To nie przelewki.
Tak - mnie w dzisiejszych czasach njuz nich chyba nie zdziwi. Listerioza to glownie niepasteryzowane mleko i morozonki. Ja juz kiedys pisalam ze tych zagrozen w ciazy jest od groma i naprawde oszalec mozna z tym wszystkim ale nie sadze ze sprawdzony kefirek moze tak zaszkodzic. Trzeeba byc mocno czujnym ale zachowac tez odrobine dystatnsu bo stres spowodowany analizowaniem wszystkich zagorzen moze byc jeszcze bardziej szkodliwy.

reklama
Do góry