Dziewczyny,
@annemarie Ty jesteś tu skarbnicą wiedzy i inne dziewczyny pomocy w radzie.
Co sądzicie o immunologi? Pamiętacie jak pisałam, że nie mogę się dostać do Paśnika... teraz się udało.. i się TAK WYDYGAŁAM, że szok! jakie są Wasze odczucia? Mój Ginekolog (dr. Kaczy... Invimed) mówi, że on zna immunologie, że próbował ... i że on mi się na to zgodzi ALE NIE TERAZ... bo u mnie ani razu nie doszło do implanatacji, a immunologia, przedewszystkim zajmuje się nawracającymi poronieniami.
No iii ja mam niskie AMH, więc on cały czas by się upieral, że przyczyną są komórki..Że on musi widzieć, że jest choć raz blastocysta, a my nawet do tego nie doszliśmy.. (kurde tu nie wiem o co mu chodzi)
No i we wskazaniach mam np. heparyne.. Kacz..mówi, że on się godzi.
Ja się boje bez jego aprobaty... bo jak cokolwiek będzie do napisania jakie leki bierzesz...to ja mu w oczy nie spojrze...
i nieeeeee wiemmmmmmmm
Jeszcze jedno, wcześniej też się konsultowałam z Litmanowiczem (immunolog) i on naprzykład...kazał tylko Clexane (ale też mi recepty nie dał) ... może najpierw od tego zaczne? co myślicie?
mam takie wytyczne:
Encorton 1 x 10 mg pierwsza dawka 3 dni przed transferem do 9 tygodnia ciąży
(w 9 tygodniu 5 mg, w 10 tygodniu 2.5 mg)
2. Do rozważenia: (GCS-F) Accofil 30 mln j/0.5 ml domacicznie 3-4 dni przed
transferem lub scratching endometrium
3. Accofil 8 mln j. (1/4 ampułki po 30 mln j./0.5 ml) podskórnie codziennie, począwszy od dnia
transferu (6-8 godzin po transferze) do około 9 tygodnia ciąży – proszę o
wykonywanie co cztery iniekcje podskórne badania morfologii krwi z rozmazem i
przesyłanie na adres mailowy z tytułem KIR MORFOLOGIA PILNE (możliwa korekcja
dawki i częstości podawania leku po pierwszej morfologii)
4. Heparyna drobnocząsteczkowa od dnia transferu minimum do 12 tygodnia ciąży
(dawkę ustala dr Ginekolog)