Aduś16
Fanka BB :)
Jesli planujesz transfer na cyklu sztucznym to w takim samym robisz 2 biopsje to tego badania, w 5tej i 7mej dobie przyjmowania progesteronu. Wynik jest z opisem ktory lekarz zinterpretuje mowiacy jak dojrzałe jest endometrium w tych dobach czy odpowiada właściwowsciom jakie receptywne endometrium powinno byx w 5tej I 7mej dobie. Niektorym kobietom wychodzi ze jest przedojrzale albo nie dojrzałe wiec jest nieco przrsuniete okno. Podobno do 20% kobiet moze je miec, ale to chyba nieco zawyzone jest. Badanie receptywności jakie ja robilam w Invicta wykazalo tez ilosc komórek NK w endometrium, za nisko zle , za wysoko tez. Czesto za niskie nk w endo ida w parze z Kirem AA ale to nie jeat regula. Wtedy scratching, wlew z accofilu moze pobudzic uNK w endometrium cos dość czesto przynosi dobre rezultaty jeśli to wyszlo w wyniku. To samo badanie powinno wykazac ewentualny stan zapalny w endometrium wiec jesli kogos na nie stac to moze co nie co wniesc do leczenia. Ja po nim mialam potwierdzoną receptywność w spodziewanym oknie ale wysokie CD56. Leczenie Invicty dalo tylko ciaze biochemiczna, potem oddalam je w rece właściwiego lekarza.Czy dobrze rozumiem:
Jesli transfer mam miec na cyklu sztucznym - to badanie era tez musze zrobic powiedzmy miesiac wczesniej na takim samym cyklu sztucznym??