reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Malinuś zamieściła taką fajną informację o transferze zarodeczków; Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki

2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza więc tak sobie myślę ze 9 dzień to spokojnie mogę isc na badanie :)

Jak mówią jak nie urok to... no i niestety mi się to przytrafiło i się zaś martwię, bo przeważnie u mnie to oznaka, że organizm się oczyszcza. Masakra. Chyba zeświruję do soboty. Już chciałabym znać wynik. Obojętnie jaki on będzie.

Witam moje kochane!
Godzinę zajelo mi nadrobienie zaległości..koszmarnie dużo piszecie ;)
gotadora super wieści,gratuluje i trzymam kciuki za piękny wzrost maluchów,moim zdaniem napewno ten wiekszy to chłopczyk a mniejsza corcia ;)
malinuś nie odstawiaj leków jeszcze ,powtórz bete
kinga prosze cie nie martw sie na zapas i nie porównuj tego transferu do poprzednich i wyników,sama przeciez doskonale wiesz ze kazdy raz jest inny
sylwia strasznie mi przykro,wiem co czujesz ale nie mysl o tym negatywnie,tak miało widocznie być,masz jesscze mrozaczki i uda sie z nich piękną gromadkę stworzyć
zuzia prosze mi tutaj sie nie poddawac i nie watpić,wszystko bedzie dobrze! dużo siły i wiary ci zycze!!!!!
milagros,fasun,mgiełka za Was &&&&&&&&&& mocno zacisniete!
agapl cudny suwaczek ;)
dagnes witaj wsród nas ;)

jeśli kogos pomiełam przepraszam ..i tak wiecie ze za wszystkie tutaj trzymam kciuki bez wzgledu na wszystko

miłego popołudnia ...niech spełnią się WASZE marzenia!!!

Zapomniałabym o najwazniejszym podchodze do crio juz w tym cyklu wiec juz poprosze o kciuki i mase fluidków by tym razem sie udało :-D

reklama
Do góry