reklama
Nie robiłaś bety z krwi to nie wiesz. Ja miałam tak, ze 5dpt test mi nie wyszedł w ogóle. 6dpt zrobiłam z rana i był pozytywny, ale nie piłam już od 17:00 bo u mnie zawsze ciężko z tymi testami. A betę 6dpt miałam 86 bo to bliźniaki na świeżo a mrożone zarodki to innymi prawami się kierują. Co do biochemicznej to dobry znak moim zdaniem jest pod warunkiem ze nie są to 2-3 z rzędu. U mnie była biochemiczna, kolejny transfer urodzenie syna. Potem po wielu latach 3 transfery i nic, dopiero kolejny ciąża bliźniacza.Ja w 7dpt blastki 4AA miałam niecałe 4, kolejna weryfikację miałam zrobić w 14dpt, ale dzisiaj w 11dpt zrobiłam test i jest negatywny. Znaczy widać blada kreskę, ale na pewno z takiej kreski nie ma odpowiedniej bety na ten dzień
kaapo
Fanka BB :)
Betę oczywiście będę robiła w poniedziałek, tak jak kazała moja lekarka, w 14dpt. Ale ta kreska w dzisiejszym teście jest ledwo widoczna, a dziś 11pt, więc już nie mam nadzieji, powinna moim zdaniem już wyraźnie wyjść.Nie robiłaś bety z krwi to nie wiesz. Ja miałam tak, ze 5dpt test mi nie wyszedł w ogóle. 6dpt zrobiłam z rana i był pozytywny, ale nie piłam już od 17:00 bo u mnie zawsze ciężko z tymi testami. A betę 6dpt miałam 86 bo to bliźniaki na świeżo a mrożone zarodki to innymi prawami się kierują. Co do biochemicznej to dobry znak moim zdaniem jest pod warunkiem ze nie są to 2-3 z rzędu. U mnie była biochemiczna, kolejny transfer urodzenie syna. Potem po wielu latach 3 transfery i nic, dopiero kolejny ciąża bliźniacza.
W pierwszej kolejności robi się histeroskopie, test receptywnosci endonetrium, test UMA, no i badania z krwi homocysteine, na trombofile itp... duzo tego jest ogółem. A kariotypy macie zrobione? Jaki u was problem bo czasem poronienia wynikają z czynnika niepłodności - typu podważona chromatyna, ogniska endometriozy w macicy, no i oczywiście kariotyp. To jest szeroki temat i badań mnóstwo i teorii tez. Należy pamiętać, ze in vitro ma skuteczność zaledwie 30-40% szans. Czyli 1 z 3 kobiet zajdzie w ciąże w czasie procedury in vitro.A któraś z Was wie jakie badania powinno się wykonać, które mówią o prawidłowości implantacji?
kaapo
Kariotyp ok. U mnie podwyższone aTPO i malutka IO. Biorę leki i stosuje dietę. Robiłam badania na trombofilie tez ok. Niczego innego nie mam zdiagnozowanego. Ze stymulacji udało się uzyskać 2 zarodki 4AA i 1 4AB. Lekarz i embriolog bardzo je chwalili. I dupa zobaczymy 14dpt jaka będzie beta.W pierwszej kolejności robi się histeroskopie, test receptywnosci endonetrium, test UMA, no i badania z krwi homocysteine, na trombofile itp... duzo tego jest ogółem. A kariotypy macie zrobione? Jaki u was problem bo czasem poronienia wynikają z czynnika niepłodności - typu podważona chromatyna, ogniska endometriozy w macicy, no i oczywiście kariotyp. To jest szeroki temat i badań mnóstwo i teorii tez. Należy pamiętać, ze in vitro ma skuteczność zaledwie 30-40% szans. Czyli 1 z 3 kobiet zajdzie w ciąże w czasie procedury in vitro.
annemarie
Pokaz ten test,bo czasami blady wyjdzie na jednym,a na drugim konkret.Jakiej byl czulosci?Kariotyp ok. U mnie podwyższone aTPO i malutka IO. Biorę leki i stosuje dietę. Robiłam badania na trombofilie tez ok. Niczego innego nie mam zdiagnozowanego. Ze stymulacji udało się uzyskać 2 zarodki 4AA i 1 4AB. Lekarz i embriolog bardzo je chwalili. I dupa zobaczymy 14dpt jaka będzie beta.
annemarie
Nie wiem czy takie badania wogole sa.Mozesz zrobic Era Test,to jest badanie na okreslenie receptywnosci endometrium i okreslenie kiedy sie otwiera okno implantacyjne,tyle ze u Ciebie doszlo do implantacji.Wiec to tez nie do konca to o co ci chodzi.A któraś z Was wie jakie badania powinno się wykonać, które mówią o prawidłowości implantacji?
kaapo
Kreska jest na prawdę bardzo blada, ledwo widoczna na zdjęciu, troszkę lepiej na żywo. Test facelle czułość 10.Nie wiem czy takie badania wogole sa.Mozesz zrobic Era Test,to jest badanie na okreslenie receptywnosci endometrium i okreslenie kiedy sie otwiera okno implantacyjne,tyle ze u Ciebie doszlo do implantacji.Wiec to tez nie do konca to o co ci chodzi.
annemarie
Faktycznie bladzioch,robimy te same testyKreska jest na prawdę bardzo blada, ledwo widoczna na zdjęciu, troszkę lepiej na żywo. Test facelle czułość 10.Zobacz załącznik 1221658
Ale byla implantacj,to juz jest milowy krok na przyszlosc❤❤❤
reklama
Aduś16
Hej! Szczesliwego Nowego Roku Wam wszystkim!
Wczoraj w 7dpt powtorzylam bete po 24h bo wciaz sie boje biochemicznej, z 56.7 urosla do 94.6... powtarzam jutro po 48h to bedzie 9dpt.. starch wciaz jest! Mimo wysokich wartosci i przyrostu nadal ciąży biochemicznej nie da sie raczej wykluczyc.. Cudem znalazłam dawkę immunoglobulin w na południu Polski, braki przez Covida sa w calej Polsce...
Wczoraj w 7dpt powtorzylam bete po 24h bo wciaz sie boje biochemicznej, z 56.7 urosla do 94.6... powtarzam jutro po 48h to bedzie 9dpt.. starch wciaz jest! Mimo wysokich wartosci i przyrostu nadal ciąży biochemicznej nie da sie raczej wykluczyc.. Cudem znalazłam dawkę immunoglobulin w na południu Polski, braki przez Covida sa w calej Polsce...
Podziel się: