reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No więc i ja na koniec roku coś napisze... Długo myślałam nad tym, trochę się wachalam ale w końcu jednak się zdecydowałam. Mialam wizytę u psychologa - psychiatry... Powoedzialam wszystko... Wszystkie swoje bóle i żale wylałam... Mam zdjagnozowana mocną depresję. Lekarz powiedział że do momentu jak się z niej nie wyleczę, szanse na ciaze są znikome. Przy rozmowie wylałam morze łez, ale wiecie co... Lepiej mi się na serduszku zrobiło... Dostałam leki które mogę przyjmować w czasie stymulacji i ewentualnej ciąży ... Teraz jestem w trakcie leczenia... Trochę to potrwa nim dojdę do równowagi emocjonalnej ale robię to dla mojego przyszłego maleństwa. Lekarz powiedział że podczas depresji z organizmy wytwarzana jest większa ilość hormonów (prolaktyny i czegoś tam jeszcze w tych łzach i nerwach nie zapamiętałam) i organizm przez to odrzuca ciaze... Mam nadzieję że to pomoże i już następny rok zakończę z brzuszkiem a w nim będzie maleństwo (bo brzuch już mam przez te wszystkie leki 🙈) taki sobie prezent zrobilam na zakończenie roku... A wam moje drogie życzę wszystkiego najpiękniejszego aby nasze starania zostały w końcu wynagrodzone. I dla tych co dopiero oczekują dwóch kresek - szybkiego zaciazenia 🥰🥰❤️ a dla tych zaciazonych szybkiego i bezbolesnego porodu i wiele pięknych wspólnych chwil ❤️❤️❤️

Dodam że jestem z siebie bardzo dumna ze odważyłam się na wizytę i rozmowę ☺️🙈
Brawo Ty!! My tez jestesmy z Ciebie dumne💪🏻💪🏻💪🏻 Bardzo rozsadne i madre posuniecie!! 👏🏻👏🏻👏🏻

reklama
Dziewczynki moje kochane, każdej z osobna i wszystkim razem życzę Szczęśliwego Nowego Roku!!! Tym, które mają już swoje cudy pod serduchem życzę najpiękniejszego roku na jaki każda czeka, szczęśliwych rozwiązań i wielu uśmiechów z pociechami w ramionach😘🥰😘
Tym które dopiero o maleństwo walczą życzę dużo bąbelków w ten sylwestrowy wieczór oraz aby nadchodzący 2021 przyniósł spełnienia marzen i pozytywne bety czy dwie kreski na testach!!!🥂🍾🥂🥰🥰

Dziewczyny, jak to jest? Lepiej żeby beta nie drgnęła i wiadomo, że się po prostu nie udało? Czy lepsza biochemiczna bo wiadomo, że się coś tam się wydarzyło? Bo zastanawiam się czy tak po prostu mogło być, tj. biochemiczna, czy warto zrobić jakieś badania przed drugim podejściem? To problem z implantacja? Ktoś pamięta nazwę grupy na FB o staraniach z Pasnikiem?

Dziewczyny, jak to jest? Lepiej żeby beta nie drgnęła i wiadomo, że się po prostu nie udało? Czy lepsza biochemiczna bo wiadomo, że się coś tam się wydarzyło? Bo zastanawiam się czy tak po prostu mogło być, tj. biochemiczna, czy warto zrobić jakieś badania przed drugim podejściem? To problem z implantacja? Ktoś pamięta nazwę grupy na FB o staraniach z Pasnikiem?
Lepiej jak coś się dzieje, nawet jeśli to ciąża biochemiczna. Przy czym beta musi być pozytywna czyli ma być 5 lub więcej ( z reguły taką normę mają w laboratorium). Niestety grupy FB nie znam.

Ta grupa sie nazywa ,, starając się z doktorem P immunologia " cos takiego
Ja uwazam ze lepiej jak cos zaskoczy niz zeby ciagle byla beta zero i wtedy nic sie nie dzieje

Lepiej jak coś się dzieje, nawet jeśli to ciąża biochemiczna. Przy czym beta musi być pozytywna czyli ma być 5 lub więcej ( z reguły taką normę mają w laboratorium). Niestety grupy FB nie znam.
Ja w 7dpt blastki 4AA miałam niecałe 4, kolejna weryfikację miałam zrobić w 14dpt, ale dzisiaj w 11dpt zrobiłam test i jest negatywny. Znaczy widać blada kreskę, ale na pewno z takiej kreski nie ma odpowiedniej bety na ten dzień

reklama
Ja w 7dpt blastki 4AA miałam niecałe 4, kolejna weryfikację miałam zrobić w 14dpt, ale dzisiaj w 11dpt zrobiłam test i jest negatywny. Znaczy widać blada kreskę, ale na pewno z takiej kreski nie ma odpowiedniej bety na ten dzień
Powtórz betę, przynajmniej będziesz wiedziała że coś się działo

Do góry