reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To gdzie się szlajałas ja się pytam ?
4 raz w tym roku .... W tym roku już ostatni 😂,
Zdrówka
Jakoś lubi mnie ten covid ;-) co ja na to poradzę. Gdzie ja to i on musi pójść. Ku jego chwale jak będzie chłopiec i dziewczynka to nazwę : covid i corona:-) Gratki Z okazji dziewczynki :-) Nawet nie będziesz musiała nowych ubranek kupować:-)

Jakoś lubi mnie ten covid ;-) co ja na to poradzę. Gdzie ja to i on musi pójść. Ku jego chwale jak będzie chłopiec i dziewczynka to nazwę : covid i corona:-) Gratki Z okazji dziewczynki :-) Nawet nie będziesz musiała nowych ubranek kupować:-)
Nie mam ubranek ..... Nie liczyłam na 2 dziecko.......
Tak od 2 latek zaczęłam zostawiać bo mówię A może 😁

Evela.9 A Ty jak się czujesz ? Myślę dużo o Was ...
Dziękuję, że pytasz [emoji8]
Ogólnie jestem zmęczona emocjonalnie, bardzo chciałabym, żeby to wszystko dobrze się skończyło [emoji120]ale jestem też świadoma tego, że sytuacja nie wygląda kolorowo i chyba na ten scenariusz bardziej się szykuje psychicznie. Myślę już o następnym podejściu i obmyślam plan działania..
Bardzo się cieszę, że o Ciebie ciąża pięknie się rozwija[emoji8] to będzie dla Was piękny Nowy Rok [emoji3590]

No więc i ja na koniec roku coś napisze... Długo myślałam nad tym, trochę się wachalam ale w końcu jednak się zdecydowałam. Mialam wizytę u psychologa - psychiatry... Powoedzialam wszystko... Wszystkie swoje bóle i żale wylałam... Mam zdjagnozowana mocną depresję. Lekarz powiedział że do momentu jak się z niej nie wyleczę, szanse na ciaze są znikome. Przy rozmowie wylałam morze łez, ale wiecie co... Lepiej mi się na serduszku zrobiło... Dostałam leki które mogę przyjmować w czasie stymulacji i ewentualnej ciąży ... Teraz jestem w trakcie leczenia... Trochę to potrwa nim dojdę do równowagi emocjonalnej ale robię to dla mojego przyszłego maleństwa. Lekarz powiedział że podczas depresji z organizmy wytwarzana jest większa ilość hormonów (prolaktyny i czegoś tam jeszcze w tych łzach i nerwach nie zapamiętałam) i organizm przez to odrzuca ciaze... Mam nadzieję że to pomoże i już następny rok zakończę z brzuszkiem a w nim będzie maleństwo (bo brzuch już mam przez te wszystkie leki 🙈) taki sobie prezent zrobilam na zakończenie roku... A wam moje drogie życzę wszystkiego najpiękniejszego aby nasze starania zostały w końcu wynagrodzone. I dla tych co dopiero oczekują dwóch kresek - szybkiego zaciazenia 🥰🥰❤️ a dla tych zaciazonych szybkiego i bezbolesnego porodu i wiele pięknych wspólnych chwil ❤️❤️❤️

Dodam że jestem z siebie bardzo dumna ze odważyłam się na wizytę i rozmowę ☺️🙈

Ostatnia edycja:
No więc i ja na koniec roku coś napisze... Długo myślałam nad tym, trochę się wachalam ale w końcu jednak się zdecydowałam. Mialam wizytę u psychologa - psychiatry... Powoedzialam wszystko... Wszystkie swoje bóle i żale wylałam... Mam zdjagnozowana mocną depresję. Lekarz powiedział że do momentu jak się z niej nie wyleczę, szanse na ciaze są znikome. Przy rozmowie wylałam morze łez, ale wiecie co... Lepiej mi się na serduszku zrobiło... Dostałam leki które mogę przyjmować w czasie stymulacji i ewentualnej ciąży ... Teraz jestem w trakcie leczenia... Trochę to potrwa nim dojdę do równowagi emocjonalnej ale robię to dla mojego przyszłego maleństwa. Lekarz powiedział że podczas depresji z organizmy wytwarzana jest większa ilość hormonów (prolaktyny i czegoś tam jeszcze w tych łzach i nerwach nie zapamiętałam) i organizm przez to odrzuca ciaze... Mam nadzieję że to pomoże i już następny rok zakończę z brzuszkiem a w nim będzie maleństwo (bo brzuch już mam przez te wszystkie leki 🙈) taki sobie prezent zrobilam na zakończenie roku... A wam moje drogie życzę wszystkiego najpiękniejszego aby nasze starania zostały w końcu wynagrodzone. I dla tych co dopiero oczekują dwóch kresek - szybkiego zaciazenia 🥰🥰❤️ a dla tych zaciazonych szybkiego i bezbolesnego porodu i wiele pięknych wspólnych chwil ❤️❤️❤️
Super, ja zawsze uważałam, ze terapia pomaga, samo wygadanie się komuś kto potrafi słuchać i dobrze reagować czyni cuda.
Powodzenia kochana. ❤️

Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj po kolejnej wizycie. Sobotnia punkcja potwierdzona.
Mam pytanie - miała któraś z Was "Cult Active" (to chyba aktywacja ootocytow) albo "Embryo Gen"? Bo moja lekarka zaleca. Ja się zastanawiam czy to naprawdę może pomóc czy to naciąganie na kasę🤔

U mnie obie procedury są w standardzie zawsze .
Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj po kolejnej wizycie. Sobotnia punkcja potwierdzona.
Mam pytanie - miała któraś z Was "Cult Active" (to chyba aktywacja ootocytow) albo "Embryo Gen"? Bo moja lekarka zaleca. Ja się zastanawiam czy to naprawdę może pomóc czy to naciąganie na kasę🤔

reklama
Wczoraj się dowiedziałam, ze test wyszedł pozytywny i siedzę od dzisiaj bo wczoraj to pozno już było. Ale mój lekarz z kliniki dzwonił zapytać jak się czuje, ze leki mam brac dalej itp. Trochę nam się pogorszyło od wczoraj ale to wiesz covidowy klimat:-)
Edit: nie doczytałam wiadomości bo z młodym puzzle układam. Ogółem to nie wiem jak długo pytanie czy będziemy mieli objawy i czy test wyjdzie pozytywny... jak wszystko ok to od pon powrót do normalności.
Trzymajcie się zdrowo 😘

Do góry