reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tez naturalnie nie zaszlam, ani nie urodzilam sn ani nie udalo mi sie kp przy pierwszym dziecku (przy drugim juz tak). I co? Nic. Nie czuje sie z tym zle, nie to mnie definiuje jako matke.
Jestem z Toba w teamie cc - nie zdecydowalabym sie na sn. A i mleko modyfikowane to zadne zlo [emoji6]
Ja chyba bym chciała spróbować CC po tym moim SN bo słyszałam, ze to nie ma reguły ;-P A karmienie piersią to cudowna rzecz mi będzie przykro :p ale to moje odczucia, niemowlak ma to gdzieś czy z cyca czy z butli. No i jeszcze dłużej śpią bo dłużej się mm trawi:-) a nie pobudka co 3h na karmienie. Tylko boje się czy alergii nie będzie bo mleko modyfikowane u nas sir nie sprawdziło bo młody miał problemy z tolerancją a te specjalistyczne to obrzydliwe i pic nie chciał. Może tym razem po mezu będzie miłośnik mleka;-) jeden i drugi:-)

@Ewunka a Ty wszystko na opak;-) nie naturalny poród, karmienie itp. Mnie to trochę pociesza, ze są osoby które lubia CC bo z bliźniakami tylko CC :-( no, ale się może okazać ze na tyłku szybciej usiądę niż po wcześniejszym porodzie naturalnym :-)
Ja po Cc miałam swoje dziecko ciągle przy sobie w naszym pokoju w szpitalu . Mąż przewijal i podawał na karmienie .Jak mnie spionizowali to byłam w stanie ogarnąć ja sama. Najbardziej po CC bolała mnie..... głowa 🤣 bo cpałam ten gaz jak nie mogli mi dac żadnego znieczulenia ....
Po 48 h Marcelina trafiła na wczesniaki bo miała straszne spadki cukru i zoltaczke- i ja z nią na fotelu przy inkubatorze 10 dni siedziałam po tym Cc .
Nie mówię że Cc nie boli ... nogi jak szrek , zanim się flaki uloza to zjeść mi było ciężko.
Ale Cc to mój wybór od zawsze i cieszę się że mam wybór.

Tez naturalnie nie zaszlam, ani nie urodzilam sn ani nie udalo mi sie kp przy pierwszym dziecku (przy drugim juz tak). I co? Nic. Nie czuje sie z tym zle, nie to mnie definiuje jako matke.
Jestem z Toba w teamie cc - nie zdecydowalabym sie na sn. A i mleko modyfikowane to zadne zlo [emoji6]
No właśnie nic .....
W Polsce CC to zło .....
Kp mi nie wyszło walczyłam jak debil 3 miesiące 3 stracone uważam teraz miesiące . Laktator srylion razy na dobę mleko podawane dziecku strzykawka ....
Byłam zła na siebie że nie jestem w stanie jej wykarmic....długo płakałam

Ale za 2 razem nie planuje walczyć o kp będzie to ok nie to coz zrobić......

Ja chyba bym chciała spróbować CC po tym moim SN bo słyszałam, ze to nie ma reguły ;-P A karmienie piersią to cudowna rzecz mi będzie przykro :p ale to moje odczucia, niemowlak ma to gdzieś czy z cyca czy z butli. No i jeszcze dłużej śpią bo dłużej się mm trawi:-) a nie pobudka co 3h na karmienie. Tylko boje się czy alergii nie będzie bo mleko modyfikowane u nas sir nie sprawdziło bo młody miał problemy z tolerancją a te specjalistyczne to obrzydliwe i pic nie chciał. Może tym razem po mezu będzie miłośnik mleka;-) jeden i drugi:-)
Marcys piła nutramigen i to uwielbiała .....
A śmierdzi to .....
Teraz ma 3 lata i .... nie chce krowiego mleka ( z zaleceń gastrologa do 2 rż piła nutramigen)
Że 2 x w tygodniu teraz dalej pije śmierdzący nutramigen bo innego mleka nie ruszy ......
Też uważam kp za piękne tylko moje dziecko nie umiało ssać ( poczatkowo jadła szczykawka)
Nie wiem czy pamiętasz pisanke ? Ona wykarmila bliźniaki kp.

@Ewunka a Ty wszystko na opak;-) nie naturalny poród, karmienie itp. Mnie to trochę pociesza, ze są osoby które lubia CC bo z bliźniakami tylko CC :-( no, ale się może okazać ze na tyłku szybciej usiądę niż po wcześniejszym porodzie naturalnym :-)
Ja bardzo chcialam sn,ale dzieci sie tak poukladaly ,ze nie bylo opcji🙄i w sumie bylo mi to na koncu " wsio ryba",po dwoch dniach smigalam,po 5 zasuwalam z dwoma maxi cosi samochodem.czego nie moglam to porzadnie zakaszlec😅to byl koszmar.jedyna na szczescie.

Aha,nie wiem ktore dluzej spia🤣🤣🤣ja takich nie znam🤣🤣
Moje,nie moje 3-4 pobudki w nocy🤪ku mojej radosci

reklama

Co 3h karmienie? Moje marzenie. Starsza na butli przez conajmniej 4 miechy bylo max co 2h, mlodsza na piersi bywa, ze i co 40min w nocy - za tydzień skonczy 7 miesięcy [emoji2358]

Do góry