reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tez naturalnie nie zaszlam, ani nie urodzilam sn ani nie udalo mi sie kp przy pierwszym dziecku (przy drugim juz tak). I co? Nic. Nie czuje sie z tym zle, nie to mnie definiuje jako matke.
Jestem z Toba w teamie cc - nie zdecydowalabym sie na sn. A i mleko modyfikowane to zadne zlo [emoji6]
Ja chyba bym chciała spróbować CC po tym moim SN bo słyszałam, ze to nie ma reguły ;-P A karmienie piersią to cudowna rzecz mi będzie przykro :p ale to moje odczucia, niemowlak ma to gdzieś czy z cyca czy z butli. No i jeszcze dłużej śpią bo dłużej się mm trawi:-) a nie pobudka co 3h na karmienie. Tylko boje się czy alergii nie będzie bo mleko modyfikowane u nas sir nie sprawdziło bo młody miał problemy z tolerancją a te specjalistyczne to obrzydliwe i pic nie chciał. Może tym razem po mezu będzie miłośnik mleka;-) jeden i drugi:-)

@Ewunka a Ty wszystko na opak;-) nie naturalny poród, karmienie itp. Mnie to trochę pociesza, ze są osoby które lubia CC bo z bliźniakami tylko CC :-( no, ale się może okazać ze na tyłku szybciej usiądę niż po wcześniejszym porodzie naturalnym :-)
Ja po Cc miałam swoje dziecko ciągle przy sobie w naszym pokoju w szpitalu . Mąż przewijal i podawał na karmienie .Jak mnie spionizowali to byłam w stanie ogarnąć ja sama. Najbardziej po CC bolała mnie..... głowa 🤣 bo cpałam ten gaz jak nie mogli mi dac żadnego znieczulenia ....
Po 48 h Marcelina trafiła na wczesniaki bo miała straszne spadki cukru i zoltaczke- i ja z nią na fotelu przy inkubatorze 10 dni siedziałam po tym Cc .
Nie mówię że Cc nie boli ... nogi jak szrek , zanim się flaki uloza to zjeść mi było ciężko.
Ale Cc to mój wybór od zawsze i cieszę się że mam wybór.

Tez naturalnie nie zaszlam, ani nie urodzilam sn ani nie udalo mi sie kp przy pierwszym dziecku (przy drugim juz tak). I co? Nic. Nie czuje sie z tym zle, nie to mnie definiuje jako matke.
Jestem z Toba w teamie cc - nie zdecydowalabym sie na sn. A i mleko modyfikowane to zadne zlo [emoji6]
No właśnie nic .....
W Polsce CC to zło .....
Kp mi nie wyszło walczyłam jak debil 3 miesiące 3 stracone uważam teraz miesiące . Laktator srylion razy na dobę mleko podawane dziecku strzykawka ....
Byłam zła na siebie że nie jestem w stanie jej wykarmic....długo płakałam

Ale za 2 razem nie planuje walczyć o kp będzie to ok nie to coz zrobić......

Ja chyba bym chciała spróbować CC po tym moim SN bo słyszałam, ze to nie ma reguły ;-P A karmienie piersią to cudowna rzecz mi będzie przykro :p ale to moje odczucia, niemowlak ma to gdzieś czy z cyca czy z butli. No i jeszcze dłużej śpią bo dłużej się mm trawi:-) a nie pobudka co 3h na karmienie. Tylko boje się czy alergii nie będzie bo mleko modyfikowane u nas sir nie sprawdziło bo młody miał problemy z tolerancją a te specjalistyczne to obrzydliwe i pic nie chciał. Może tym razem po mezu będzie miłośnik mleka;-) jeden i drugi:-)
Marcys piła nutramigen i to uwielbiała .....
A śmierdzi to .....
Teraz ma 3 lata i .... nie chce krowiego mleka ( z zaleceń gastrologa do 2 rż piła nutramigen)
Że 2 x w tygodniu teraz dalej pije śmierdzący nutramigen bo innego mleka nie ruszy ......
Też uważam kp za piękne tylko moje dziecko nie umiało ssać ( poczatkowo jadła szczykawka)
Nie wiem czy pamiętasz pisanke ? Ona wykarmila bliźniaki kp.

@Ewunka a Ty wszystko na opak;-) nie naturalny poród, karmienie itp. Mnie to trochę pociesza, ze są osoby które lubia CC bo z bliźniakami tylko CC :-( no, ale się może okazać ze na tyłku szybciej usiądę niż po wcześniejszym porodzie naturalnym :-)
Ja bardzo chcialam sn,ale dzieci sie tak poukladaly ,ze nie bylo opcji🙄i w sumie bylo mi to na koncu " wsio ryba",po dwoch dniach smigalam,po 5 zasuwalam z dwoma maxi cosi samochodem.czego nie moglam to porzadnie zakaszlec😅to byl koszmar.jedyna na szczescie.

Aha,nie wiem ktore dluzej spia🤣🤣🤣ja takich nie znam🤣🤣
Moje,nie moje 3-4 pobudki w nocy🤪ku mojej radosci

reklama

Co 3h karmienie? Moje marzenie. Starsza na butli przez conajmniej 4 miechy bylo max co 2h, mlodsza na piersi bywa, ze i co 40min w nocy - za tydzień skonczy 7 miesięcy [emoji2358]

Do góry