reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem czy to jest bez sensu, wiem ze nie ma badań naukowych potwierdzających skuteczność tego leczenia.
Kate,wiesz sama ze in vitro bardzo duzo badan,lekow j est na zasadzie a noz,widelec pomoze.O immunologii malo wiemy,tak samo jak o implantacji i wszystkich skomplikowanych procesach.Pomimo to,tak dlugo jak jest nadzieja,ze glupia histeroskopia,ta czy inna metoda pomoze,to trzeba to wykozystac,bo czesto nie pomaga na to a odblokowuje glowe,daje nam poczucie ze cos robimy,ze idziemy do przodu.Mysle,ze to dobra terapia,bo nic tak nie zabija w nas nadzieji jak beznadzieja i stanie w miejscu.

reklama
Kate,wiesz sama ze in vitro bardzo duzo badan,lekow j est na zasadzie a noz,widelec pomoze.O immunologii malo wiemy,tak samo jak o implantacji i wszystkich skomplikowanych procesach.Pomimo to,tak dlugo jak jest nadzieja,ze glupia histeroskopia,ta czy inna metoda pomoze,to trzeba to wykozystac,bo czesto nie pomaga na to a odblokowuje glowe,daje nam poczucie ze cos robimy,ze idziemy do przodu.Mysle,ze to dobra terapia,bo nic tak nie zabija w nas nadzieji jak beznadzieja i stanie w miejscu.
jedyne co mi w tym przeszkadza, to, że to tyle kosztuje...;P z każdym badaniem naprawdę czułam się dojona. Choć rozumiem, że chcą znaleźć przyczynę, no ale to poczucie dojenia zostaje w pamięci...

A co do dyskusji SN czy Cc .
Mój lekarz mówi że dziecku wszystko jedno którędy wyjdzie że dla dziecka lepiej Sn to takie pierd...😉
Dla matki zdecydowanie lepiej spróbować sn Ale jeżeli dla psychiki matki Sn to strach i znając za i przeciw wybiera Cc . To takie jej prawo jej wybór ona podejmuje ryzyko komplikacji po operacji " kupujac " tym swój spokój .
Ja kocham Cc od zawsze 😁 przeszłam naturalny zakończony Cc .
I za 2 razem też wybieram Cc na życzenie.
Naturalnie nie zaszlam
Naturalnie nie urodziłam
Naturalnie nie wykarmilam
No cóż natura......

Szkoda, że nas opuszczasz, ale jeśli potrzebujesz przerwy to rozumiem. Odpocznij, zastanów się jaki jest plan na dalsze działania i jakby co wracaj do nas że zdwojoną siłą [emoji8]
Dziewczyny przepraszam was bardzo, bo to przeze mnie rozpętała się ta afera na forum. Przyjmę każda radę ale Nie kłóćcie się proszę, czuję się winna tą "***** burza" przepraszam za stwierdzenie.... Ja znikam z forum... Nie wiem kiedy i czy podejdę do kolejnej próby... Mimo wszystko za każdą z was trzymam kciuki cały czas [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] co do immunologi to słyszałam że po którymś nieudanym transferze trzeba ją robić... U mnie był to dopiero 2 transfer... Zawsze trzeba szukać przyczyny niepowodzeń... Nie umiem teraz z całość zebrać moich myśli.... Przepraszam... Powodzenia i wszystkiego najlepszego na nowy rok. Niech się spełni każdej z was marzenie!! [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

@Ewunka a Ty wszystko na opak;-) nie naturalny poród, karmienie itp. Mnie to trochę pociesza, ze są osoby które lubia CC bo z bliźniakami tylko CC :-( no, ale się może okazać ze na tyłku szybciej usiądę niż po wcześniejszym porodzie naturalnym :-)

ja cały czas śpię dobrze tzn. wysypiam się :p Dziś 3 ..., ale generalnie to 4-5 to mój standard tak już od miesiąca... sporo czytam, dziś opowieści podręcznej o 5 zaczęłam :p
Oglądałam ten serial ale taki okropny mi się wydawał. Ostatnio gambit królowej oglądałam :-) ale taki ckliwy na koniec się robi. Widze, ze u Ciebie norma 4-5 rano :p a ponoć powinno już być lepiej :-) ja dzisiaj spałam do 7ej

A co do dyskusji SN czy Cc .
Mój lekarz mówi że dziecku wszystko jedno którędy wyjdzie że dla dziecka lepiej Sn to takie pierd...[emoji6]
Dla matki zdecydowanie lepiej spróbować sn Ale jeżeli dla psychiki matki Sn to strach i znając za i przeciw wybiera Cc . To takie jej prawo jej wybór ona podejmuje ryzyko komplikacji po operacji " kupujac " tym swój spokój .
Ja kocham Cc od zawsze [emoji16] przeszłam naturalny zakończony Cc .
I za 2 razem też wybieram Cc na życzenie.
Naturalnie nie zaszlam
Naturalnie nie urodziłam
Naturalnie nie wykarmilam
No cóż natura......
Tez naturalnie nie zaszlam, ani nie urodzilam sn ani nie udalo mi sie kp przy pierwszym dziecku (przy drugim juz tak). I co? Nic. Nie czuje sie z tym zle, nie to mnie definiuje jako matke.
Jestem z Toba w teamie cc - nie zdecydowalabym sie na sn. A i mleko modyfikowane to zadne zlo [emoji6]

Oglądałam ten serial ale taki okropny mi się wydawał. Ostatnio gambit królowej oglądałam :-) ale taki ckliwy na koniec się robi. Widze, ze u Ciebie norma 4-5 rano :p a ponoć powinno już być lepiej :-) ja dzisiaj spałam do 7ej
nie spojleruj, też zaczęłam Gambit oglądać, ale usnęłam:p muszę go przerzucić na 4 rano:p

reklama
ja cały czas śpię dobrze tzn. wysypiam się [emoji14] Dziś 3 ..., ale generalnie to 4-5 to mój standard tak już od miesiąca... sporo czytam, dziś opowieści podręcznej o 5 zaczęłam :p
Nie czytalam, ale serial moim zdaniem rewelacyjny, choc ryje głowę.
Wczoraj ogladalam na Netflixie nowy film z Clooneyem - Niebo o polnocy - calkiem fajny [emoji4]

Do góry