reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny przepraszam was bardzo, bo to przeze mnie rozpętała się ta afera na forum. Przyjmę każda radę ale Nie kłóćcie się proszę, czuję się winna tą "***** burza" przepraszam za stwierdzenie.... Ja znikam z forum... Nie wiem kiedy i czy podejdę do kolejnej próby... Mimo wszystko za każdą z was trzymam kciuki cały czas ✊✊✊✊ co do immunologi to słyszałam że po którymś nieudanym transferze trzeba ją robić... U mnie był to dopiero 2 transfer... Zawsze trzeba szukać przyczyny niepowodzeń... Nie umiem teraz z całość zebrać moich myśli.... Przepraszam... Powodzenia i wszystkiego najlepszego na nowy rok. Niech się spełni każdej z was marzenie!! ✊✊✊✊✊
Oj tam oj tam są ludzie to jest wymiana zdań ;-) A tak serio to spokoju dużo, tule bo trudne dla was to wszystko... idzie nowy rok nowe możliwości a kto wie co będzie w przyszłym roku :-)

reklama
Mi to trochę przypomina dyskusje o homeopatii ;-) . Są ludzie którzy tak leczą choroby u dzieci co uważam za ryzykowne, ale... Mam otwarty umysł serio, ale nie będę zachwalać czegoś co na całym świecie jest negowane. Jeżeli pojawią się rekomendacje ART to nie musi być PL to będę:-)
U mnie na szczescie nikt tego nie neguje,kliniki po 3 nieudanych transferach same wysylaja pacjentow.Kasy chorych za to placa,wiec nie jest to jakas glupota,bo by nie placily.Znam dziesiatki par ktorym to pomoglo.A ze klinikom to nie pasuje ,przynajmniej tym w pl,to jest jadne dlaczego.Bo moze ktos zajdzie w ciaze i tym samym nie bedzie musial robic kolejnych stymulacji.W Czechach tez tego nikt nie neguje,wszyscy respektuja,wystawiaja rezepty.W USA pare czekaja miesiaxami na badania...az takie bez sensu to nie moze byc.

A ja znam osoby po 5 transferach z przebadanych genetycznie zarodkami i beta 0. Oczywiście stek badań immuno leki i takie samo G....Kolejna stymulacja bez PGS i immunologii bo poleciała dziewczynie przez sterydy itp tarczyca a zdrową ma. I się udało. Są na forach - innych dziewczyny które w naturalne ciąże zachodzą czekając na wyniki badań imuno i o dziwo u jednej z nich kir-y były fatalne no Paśnik napewno miałby co robic:p W USA np. Badania genetyczne zarodków to standard i tam 10 lat temu do każdego transferu podawali heparynę, steryd i aspirynę i obecnie wycofali te zalecenia. A wtedy jakież to cudowne efekty miało :p tak samo jak DHEA, EG, zadrapanko i wiele innych teraz AH tylko ma utrzymującą się skuteczność...
Działamy po omacku. Sama widzisz , ostatnio miałaś podanych kilka zarodków i dupa. Teraz od razu przyjęły się obydwa. Ja też wolę wierzyć nauce i przypominam że leki immuno przepisują lekarze. Z immunologią to jest takie czary mary, po prostu jeszcze mało wiadomo. Zresztą jak badania typu gotować śluzówki macicy na implantacje. Podawane są zdrowe zarodki , a ciąży nie ma i to w 50% przypadków, czyli musi być coś jeszcze co wpływa na powodzenie transferu. Badania na ten temat są bardzo trudne dlatego często działania są po omacku.

Lubię czytać Twoje wpisy. Cytujesz artykuły naukowe akurat te które czytałaś. Myślę że gdybym dobrze poszukała to o immuno też by coś się znalazło. Akurat mam dostęp, zresztą teraz jest pełno otwartych dostępów, każdemu autorowi artykułu zależy na rozpoznawalności i cytowaniach.

Ahhh te dowody naukowe i statystyki .....
Homeopatia i nie skakanie przez kałuże z obawy przed wodogłowiem....
U mnie 3 stymulacjie I nic 1 biochemiczna
4 stymulacjia i 2 ciążę.
Jak starałem się o 1 dziecko tu na forum immunologii miała wielkie bum no trzeba było zrobić i już.....
Zalecenia listy badań były tu co dzień.
Sama osobiście trochę ich zrobiłam no bo trzeba.....
Pokazałam lekarzowi popatrzył, popatrzył mówię chce heparyne i steryd no bo trzeba zdiagnozowano mnie na forum i wszyscy biorą.....
Mówi zobaczymy czy potrzebujesz heparyne ale nawet jak potrzebuje jej tylko Twoja psychika to Ci dam 😂 Ale o sterydow nie ma mowy ....
Wtedy wszyscy w novum dostawali....
Mówię dawaj steryd wszyscy biorą na co on że 10 lat temu też dawali profilaktycznie i strasznie dużo tarczyc się popsuło i nie ma mowy żeby dał mi steryd bo tak .
Dawka 5 mg to nie dawka żeby leczenie miało sens mówimy o dawkach 20-50 mg tak mówił.
Znam też dużo dziewczyn którym udało się zająć po zaleceniach Pasniaka A może udało się bo miało się udać bo teraz wróciły pi rodzeństwo zalecenia pasniakowe są szczepienia ,wlewy , i inne cuda A rodzeństwa jak nie było tak nie ma .
To moja historia i zdanie w tym temacie .Ale co ja tam wiem ze mnie żaden naukowiec czy docent zwykły przynieś wynies pozamiataj 😂

Dziewczyny przepraszam was bardzo, bo to przeze mnie rozpętała się ta afera na forum. Przyjmę każda radę ale Nie kłóćcie się proszę, czuję się winna tą "***** burza" przepraszam za stwierdzenie.... Ja znikam z forum... Nie wiem kiedy i czy podejdę do kolejnej próby... Mimo wszystko za każdą z was trzymam kciuki cały czas ✊✊✊✊ co do immunologi to słyszałam że po którymś nieudanym transferze trzeba ją robić... U mnie był to dopiero 2 transfer... Zawsze trzeba szukać przyczyny niepowodzeń... Nie umiem teraz z całość zebrać moich myśli.... Przepraszam... Powodzenia i wszystkiego najlepszego na nowy rok. Niech się spełni każdej z was marzenie!! ✊✊✊✊✊
Obiektywnie na dwa transfery jedna implantacja to nie jest źle. Jesteś zaorana psychicznie, odpocznij i wracaj.

U mnie na szczescie nikt tego nie neguje,kliniki po 3 nieudanych transferach same wysylaja pacjentow.Kasy chorych za to placa,wiec nie jest to jakas glupota,bo by nie placily.Znam dziesiatki par ktorym to pomoglo.A ze klinikom to nie pasuje ,przynajmniej tym w pl,to jest jadne dlaczego.Bo moze ktos zajdzie w ciaze i tym samym nie bedzie musial robic kolejnych stymulacji.W Czechach tez tego nikt nie neguje,wszyscy respektuja,wystawiaja rezepty.W USA pare czekaja miesiaxami na badania...az takie bez sensu to nie moze byc.
Nie wiem czy to jest bez sensu, wiem ze nie ma badań naukowych potwierdzających skuteczność tego leczenia.

reklama
Do góry