reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam Was Dziewczyny jeszcze świątecznie! 🎄 Mam pytanie do tych, które stymulowane były gonapeptylem - od 21 dc poprzedzającego. Pamietacie kiedy zjawiła się @? Raczej przed spodziewanym terminem (cykl sie skrócił) czy raczej pózniej (cykl sie wydłużył)? Dzięki z góry za odpowiedz! 🙂

reklama
A wiesz jak działa statystyka?! Weź sobie monetę i wyrzuć reszkę. Masz trzy rzuty - ile razy się udało? Jeden raz? Za każdym razem albo wcale to jest in vitro. Zarodek 4AA ma 50% szans na implantację, i tak jak wyrzucenie reszki może się udać za pierszym albo za 5 razem. Statystyka i in vitro nie działa kumulacyjnej. Stad RIF zarwiedzony to 5 nieudanych transferów dobrych morfolocznie zarodków. A nie oszukujmy się ludzie maja różne gamety.
@kate_p7 chcialabym przypomniec jak nie zacytowac jeden z Twoich postów kiedy dyskutowalam z dziewczyna na temat badania progeteronu w 3 dpt. Twoja reakcja byla nie dosc ze mocno przesadzona jak rowniez beznadziejnie wyrwana z kontekstu i mijajaca sie z prawda. Nie wspomne juz o tym, ze sama biegalas i robilas badania w 3 dpt przecząc zupelnie temu co "naukowo" napisalas o progesteronie. Nie rozumiem jak mozesz w jakikolwiek sposob negowac NA TYM FORUM istote leczenia immunologicznego. Dla mnie cel uświeca środki i jeszcze nie dawno sama przebadalam cala immuno przed transferem, ktora sie okazala zupelnie prawidlowa - ale czy zaluje tych pieniedzy i czasu na badania - ABSLOUTNIE NIE!!! Zrobilam wszystko zeby tylko zwiekszyc szanse na powodzenie. A tu na forum jest cala masa dziewczyn, dla kotrych immunologia jest ostatnia deską ratunku i głęboko w to wierzą. I ja chce zeby dalej w to wierzyly, zeby sie nie poddawaly, zeby walczyly. Nie musisz sie przechwalac swoimi doktoratami - to nie jest miejsce na tym forum. Nie wiem jak mozna tez wątpic w fenomen DOCENTOW, ktorzy spełnili najwieksze marzeniu tylu param, ktorym odbierano nadzieje. Nie moge juz czytac twoich postow, w ktorych piszesz o lekach zwazanych z ciaza blizniacza. Przeciez chyba bylas swiadoma podania dwoch zarodkow. Jeszcze przed sama beta biadolilas ze nie masz zadnych objawow a teraz piszesz ze masz je od poczatku. No o co chodzi? Zreszta, dla mnie nie wazne o co ci chodzi - zdrowka i spokoju zycze.

Ostatnia edycja:
@kate_p7 chcialabym przypomniec jak nie zacytowac jeden z Twoich postów kiedy dyskutowalam z dziewczyna na temat badania progeteronu w 3 dpt. Twoja reakcja byla nie dosc ze mocno przesadzona jak rowniez beznadziejnie wyrwana z kontekstu i mijajaca sie z prawda. Nie wspomne juz o tym, ze sama biegalas i robilas badania w 3 dpt przecząc zupelnie temu co "naukowo" napisalas o progesteronie. Nie rozumiem jak mozesz w jakikolwiek sposob negowac NA TYM FORUM istote leczenia immunologicznego. Dla mnie cel uświeca środki i jeszcze nie dawno sama przebadalam cala immuno przed transferem, ktora sie okazala zupelnie prawidlowa - ale czy zaluje tych pieniedzy i czasu na badania - ABSLOUTNIE NIE!!! Zrobilam wszystko zeby tylko zwiekszyc szanse na powodzenie. A tu na forum jest cala masa dziewczyn, dla kotrych immunologia jest ostatnia deską ratunku i głęboko w to wierzą. I ja chce zeby dalej w to wierzyly, zeby sie nie poddawaly, zeby walczyly. Nie musisz sie przechwalac swoimi doktoratami - to nie jest miejsce na tym forum. Nie wiem jak mozna tez wątpic w fenomen DOCENTOW, ktorzy spełnili najwieksze marzeniu tylu parum, ktorym odbierano nadzieje. Nie moge juz czytac twoich postow, w ktorych piszesz o lekach zwazanych z ciaza blizniacza. Przeciez chyba bylas swiadoma podania dwoch zarodkow. Jeszcze przed sama beta biadolilas ze nie masz zadnych objawow a teraz piszesz ze masz je od poczatku. No o co chodzi? Zreszta, dla mnie nie wazne o co ci chodzi - zdrowka i spokoju zycze.
Powiem tyle. Można się spierać, bo każda ma inne zdanie. Jedna uważa jedno i inna uważa drugie. Są dziewczyny co wierzą w czary; i takie, które mówią, że to bajki. I póki jest to dyskusja o temacie, a nie przeciwko człowiekowi to spoko - w końcu po to są dyskusje, aby wymienić swoje poglądy, a niekoniecznie przekonać kogoś do swojej racji. Zawsze jednak poszerzają one horyzonty. Choć zamiary widzę masz zacne, bo ta dyskusja może odebrać nadzieję dziewczynom, które pokładają je w immuno to atakujesz personalnie i to @bazylia128 nie jest fajne. Podchodźmy do siebie przynajmniej z szacunkiem, nie każdy się musi lubić i zgadzać z każdym, ale nie atakujmy się nawzajem. Niech to miejsce będzie wolne od takich emocji.

Powiem tyle. Można się spierać, bo każda ma inne zdanie. Jedna uważa jedno i inna uważa drugie. Są dziewczyny co wierzą w czary; i takie, które mówią, że to bajki. I póki jest to dyskusja o temacie, a nie przeciwko człowiekowi to spoko - w końcu po to są dyskusje, aby wymienić swoje poglądy, a niekoniecznie przekonać kogoś do swojej racji. Zawsze jednak poszerzają one horyzonty. Choć zamiary widzę masz zacne, bo ta dyskusja może odebrać nadzieję dziewczynom, które pokładają je w immuno to atakujesz personalnie i to @bazylia128 nie jest fajne. Podchodźmy do siebie przynajmniej z szacunkiem, nie każdy się musi lubić i zgadzać z każdym, ale nie atakujmy się nawzajem. Niech to miejsce będzie wolne od takich emocji.
A ja napisze tyle: nie wolno odbierac nadzieji tym ktore ja jeszcze maja. Nie wolno podcinac skrzydel. A co jesli u @Brakujemiwiary rzeczywiscie jest jakas oczywista blokada immunologiczna - tym bardziej jesli korzystaja z dawcy nasienia? Czy warto tak dyskutowac i na sile wmawiac swoje teorie? Jesli chodzi o atakowanie - to nie masz racji. Nie atakuje tylko sie bronie - poprostu czekalam na odpowiedni moment ;)

@kate_p7 chcialabym przypomniec jak nie zacytowac jeden z Twoich postów kiedy dyskutowalam z dziewczyna na temat badania progeteronu w 3 dpt. Twoja reakcja byla nie dosc ze mocno przesadzona jak rowniez beznadziejnie wyrwana z kontekstu i mijajaca sie z prawda. Nie wspomne juz o tym, ze sama biegalas i robilas badania w 3 dpt przecząc zupelnie temu co "naukowo" napisalas o progesteronie. Nie rozumiem jak mozesz w jakikolwiek sposob negowac NA TYM FORUM istote leczenia immunologicznego. Dla mnie cel uświeca środki i jeszcze nie dawno sama przebadalam cala immuno przed transferem, ktora sie okazala zupelnie prawidlowa - ale czy zaluje tych pieniedzy i czasu na badania - ABSLOUTNIE NIE!!! Zrobilam wszystko zeby tylko zwiekszyc szanse na powodzenie. A tu na forum jest cala masa dziewczyn, dla kotrych immunologia jest ostatnia deską ratunku i głęboko w to wierzą. I ja chce zeby dalej w to wierzyly, zeby sie nie poddawaly, zeby walczyly. Nie musisz sie przechwalac swoimi doktoratami - to nie jest miejsce na tym forum. Nie wiem jak mozna tez wątpic w fenomen DOCENTOW, ktorzy spełnili najwieksze marzeniu tylu parum, ktorym odbierano nadzieje. Nie moge juz czytac twoich postow, w ktorych piszesz o lekach zwazanych z ciaza blizniacza. Przeciez chyba bylas swiadoma podania dwoch zarodkow. Jeszcze przed sama beta biadolilas ze nie masz zadnych objawow a teraz piszesz ze masz je od poczatku. No o co chodzi? Zreszta, dla mnie nie wazne o co ci chodzi - zdrowka i spokoju zycze.
No widzę, ze wszystko po staremu:-) również zdrowia życzę.

Dziewczyny przepraszam was bardzo, bo to przeze mnie rozpętała się ta afera na forum. Przyjmę każda radę ale Nie kłóćcie się proszę, czuję się winna tą "***** burza" przepraszam za stwierdzenie.... Ja znikam z forum... Nie wiem kiedy i czy podejdę do kolejnej próby... Mimo wszystko za każdą z was trzymam kciuki cały czas ✊✊✊✊ co do immunologi to słyszałam że po którymś nieudanym transferze trzeba ją robić... U mnie był to dopiero 2 transfer... Zawsze trzeba szukać przyczyny niepowodzeń... Nie umiem teraz z całość zebrać moich myśli.... Przepraszam... Powodzenia i wszystkiego najlepszego na nowy rok. Niech się spełni każdej z was marzenie!! ✊✊✊✊✊

Dziewczyny przepraszam was bardzo, bo to przeze mnie rozpętała się ta afera na forum. Przyjmę każda radę ale Nie kłóćcie się proszę, czuję się winna tą "***** burza" przepraszam za stwierdzenie.... Ja znikam z forum... Nie wiem kiedy i czy podejdę do kolejnej próby... Mimo wszystko za każdą z was trzymam kciuki cały czas ✊✊✊✊ co do immunologi to słyszałam że po którymś nieudanym transferze trzeba ją robić... U mnie był to dopiero 2 transfer... Zawsze trzeba szukać przyczyny niepowodzeń... Nie umiem teraz z całość zebrać moich myśli.... Przepraszam... Powodzenia i wszystkiego najlepszego na nowy rok. Niech się spełni każdej z was marzenie!! ✊✊✊✊✊
To są duże dziewczynki :D same decydują, że dyskutują :) Nic się przez Ciebie nie wydarzyło. Odpocznij iprzede wszystkim, nabierz sił. Wtedy i chęci i droga działania sama się nasunie. My tutaj jesteśmy dalej, więc weź sobie od nas urlop i wróc jak zatęsknisz:)

Daj sobie troszke czasu i wtedy wszystko ci sie pouklada w glowie, znajdziesz sile na dalsza walke. Masz racje to dopiero 2 transfer dlatego tym bradziej szkoda by bylo rezygnowac przeciez z najwazniejszej dla ciebie sprawy w zyciu. Zaufaj tez intuicji i dzialaj w zgodzie ze sobą ;)

No prosze, od razu zrobilo sie świąteczne, tak tradycyjnie po polsku...[emoji2358]

reklama
A ja napisze tyle: nie wolno odbierac nadzieji tym ktore ja jeszcze maja. Nie wolno podcinac skrzydel. A co jesli u @Brakujemiwiary rzeczywiscie jest jakas oczywista blokada immunologiczna - tym bardziej jesli korzystaja z dawcy nasienia? Czy warto tak dyskutowac i na sile wmawiac swoje teorie? Jesli chodzi o atakowanie - to nie masz racji. Nie atakuje tylko sie bronie - poprostu czekalam na odpowiedni moment ;)
normalnie przyczajony tygrys, ukryty smok ;) :D

Do góry