reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Minęło bo pierwsza punkcję mialam w lipcu... Nie pamiętam dokładnie którego ale napewno w lipcu.... No nic rano powtórzę test i może w niedziele pobiegnę na betę do szpitala... I w poniedziałek dzwonię do lekarza... Nie wiem czy zmieniać klinikę czy dalej tkwić w tej...
To trzeba przeanalizować epikryze i ogółem przypadek. Bierzesz co masz i idziesz na konsultacje gdzie inndziej. Moim zdaniem im vitro nie jest tak skuteczna metodą jak się wszystkim zdaje. Wszystko zależy od szczęścia nie wiem które to twoje in vitro?

reklama
Puste jajo, odstawienie leków w 7 tygodniu i 3 dniu... Poronienie w 8 tygodniu i 4 dniu ... Skończone mam 32 lata, zaraz będzie 33 stara dupa już zemnie , była to moja pierwsza ciaza w życiu... Pierwsze 2 kreski i pierwsze poronienie które zostawilo ogromny ból. W sercu i straszna pustkę... Ale też pokazało ze jednak mogę być w ciąży... Dało nadzieję... Która dziś upadła... ... 😔 ja jestem z województwa dolnośląskiego... Do wroclawia mam jakieś 80 kilometrów... Ale jeśli będzie trzeba to i na drugi koniec polski będę jeździć.
A jakie zarodki miałaś podane w transferach?

Zarodki wszystkie klasy AA z tego co mi wiadomo... Lekarz ogólnie był bardzo zadowolony z ich jakości. Za każdym razem powtarzał ze bardzo ładne.... Co do nasienia to korzystaliśmy z dawcy... Długo z tym zwlekaliśmy gdyż byliśmy bardzo zszokowani wynikami... Lekarz nie dawał szans... Gdyż u meza stwierdzono całkowity brak plemników... A jakie badania z immunologi mogę porobić??? 🤔
Ale 1AA a 5AA to ogromna różnica. Jak miałaś 1AA to jest to słaby zarodek. Jak 5AA to najlepszy z najlepszych, ale tylko 57% z nich jest zdrowa genetycznie i implantuje się co drugi po PGS. Nawet zdrowe genetycznie zarodki u zdrowych kobiet się nie implantują bo chodzi o wiele więcej niż geny.

Dziewczyny poledzcie dobra klinikę. W grę wchodzi cała Polska. Nie tylko Wrocław. Wiem głupia jestem. Zrobiłam test a tam biel Ariela.... Powtórzę jutro ale nie mam już złudzeń że pojawi się 2 kreska... Jednak u mnie magia świat nie zadziałała... Zrobię test jutro i w poniedziałek pojadę na betę... Mąż chce zmienić klinikę... Nie wiem czy to robić... Tu znam lekarza i mu ufam... Ale i tak muszę zaczynać wszystko od nowa 😔😔😔😔 Boże jak to wszystko boli 😭😭😭😭😭 jestem beznadziejna 😭😭😭😭
Znowu wariujesz... Za wcześnie zrobilas test!

5 dniowe 10 dpt.... Rano jeszcse powtórzę test... Brzuch boli tak jak by zaraz miała przyjść małpa... Dzis jej termin.... 😔😔😔😔
10.dpt.juz😳 no to nie za wczesnie... Przepraszam. Przykro mi... Wierzyłam że Ci sie2 uda.. 😑 Ale to że Ci nie wyszło za 2gim razem wcale nie musi być winą lekarza. Nie każdy ma takie szczescie że zaskakuje od razu. Mi nie wyszło za 4tym teraz i wiem ze to nie jest wina lekarza. Stymulacja byla, komórki były, a zę są słabe to już przecież siła wyższa... Za to każdy zarodek ma szansę na bycie zdrowym dzidziusiem, nauka niestety wszystkiego nie rozpracowala jeszcze. Natomiast blastocysty to ładne zarodki i tutaj lekarz miał rację...
Kurcze no bardzo mi przykro :( Nie mów że jestes beznadziejna bo to przecież nie Twoja wina i sama też tak tutaj wszystkie dziewczyny pocieszasz 😘

Ale 1AA a 5AA to ogromna różnica. Jak miałaś 1AA to jest to słaby zarodek. Jak 5AA to najlepszy z najlepszych, ale tylko 57% z nich jest zdrowa genetycznie i implantuje się co drugi po PGS. Nawet zdrowe genetycznie zarodki u zdrowych kobiet się nie implantują bo chodzi o wiele więcej niż geny.

4 i 5 AA

Niepewność jest najgorsza... Tak się mialas trzymać do 28-go... Test sikany o niczym nie przesadza, wiem że wiele dziewczyn mialo już wynik na tym etapie, ale każda z nas jest inna. Nie rób jeszcze takich planów co do przyszłych procedur. Tak wierzyłaś że się uda, więc nie porzucaj tej wiary zbyt szybko...
Jestes młoda, dziewczyno. Nawet gdyby się nie udało (tfu, tfu), to jeszcze masz mnóstwo czasu... Chętnie bym się zamieniła na tą twoją 'starosc' 😉
Głowa do góry i czekaj cierpliwie na poniedziałek... Przypominam Ci ze masz wielkie wsparcie tu i na górze 🌈.
Te testy sikane powinny być zabronione, serio... 😘
11dpt test sikany to jedna kreska... Złudzeń nie mam 😭😭😭😭😭 widocznie tak miało być... Widocznie nie jest mi dane być mama 😭😭😭😭

reklama
Młoda jesteś zarodki dobre dziwne, ze się nie zaimplantowaly. Poczekaj jutro do bety. Może mimo super wyglądu nie były takie cudowne. W przypadku problemów z implantacją ( RIF) mówi się o 5 dobrych jakościowo transferach zarodków. Wiec jeszcze nie jest źle, ale już może warto zrobić badania - histeroskopie jakby bety jednak nie było i badania dodatkowe nie koniecznie immunologia tylko badania trombofili itp...

Do góry