reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jak czytam ile dziewczyny wydają to niby te 20000 to mało ale cały czas dochodzą jakieś koszty. Jestem ciekawa ile tak naprawdę wydam na te 3 procedury (oby nie były potrzebne😉
U mnie przy pierwszym nieudanym transferze @ przyszła pomimo brania leków (lutinus).
Nie trać nadziei!
Ja biorę progesteron bessie 3x1 czy jakoś tak i utrogestan 3x1.... Jak wstaje mam wrażenie że zaraz przyjdzie małpa.... Niby to na dwoje matka wróżyła...

reklama
Zarodki wszystkie klasy AA z tego co mi wiadomo... Lekarz ogólnie był bardzo zadowolony z ich jakości. Za każdym razem powtarzał ze bardzo ładne.... Co do nasienia to korzystaliśmy z dawcy... Długo z tym zwlekaliśmy gdyż byliśmy bardzo zszokowani wynikami... Lekarz nie dawał szans... Gdyż u meza stwierdzono całkowity brak plemników... A jakie badania z immunologi mogę porobić??? 🤔
No jest tego trochę, ale wstępnie chociaż KIR, IMK, ANA tak na początek...

Zarodki wszystkie klasy AA z tego co mi wiadomo... Lekarz ogólnie był bardzo zadowolony z ich jakości. Za każdym razem powtarzał ze bardzo ładne.... Co do nasienia to korzystaliśmy z dawcy... Długo z tym zwlekaliśmy gdyż byliśmy bardzo zszokowani wynikami... Lekarz nie dawał szans... Gdyż u meza stwierdzono całkowity brak plemników... A jakie badania z immunologi mogę porobić??? [emoji848]
Kochana a nie było możliwości biopsji w celu pobrania nasienia? Może tam by coś znaleźli?! Mój mąż po jednym z zabiegów usuwania żylaków miał kilka miesięcy zero plemników i od razu zaproponowali mu biopsje. Na szczęście żołnierzyki wróciły ale skorzystaliśmy z biopsji dodatkowo.

Kochana a nie było możliwości biopsji w celu pobrania nasienia? Może tam by coś znaleźli?! Mój mąż po jednym z zabiegów usuwania żylaków miał kilka miesięcy zero plemników i od razu zaproponowali mu biopsje. Na szczęście żołnierzyki wróciły ale skorzystaliśmy z biopsji dodatkowo.
Niestety nie, w dzieciństwie mąż chorował, czego skutki niestety widać w nasieniu.teraz niby byliśmy u lekarza który dał jakąś nadzieję ale szczerzę wątpię... Medycyna rozkłada ręce a jakiś. Magik pomoże.... Nie wiem sama. Już co. Myśleć, co robić. Czy podchodzić do stymulacji teraz, od. Razy. Czy szukać. Innej kliniki.... 😭😭😭 Nie spodziewałam się tego.. Mi teraz jestem w kropce 😔😔😔

Niestety nie, w dzieciństwie mąż chorował, czego skutki niestety widać w nasieniu.teraz niby byliśmy u lekarza który dał jakąś nadzieję ale szczerzę wątpię... Medycyna rozkłada ręce a jakiś. Magik pomoże.... Nie wiem sama. Już co. Myśleć, co robić. Czy podchodzić do stymulacji teraz, od. Razy. Czy szukać. Innej kliniki.... 😭😭😭 Nie spodziewałam się tego.. Mi teraz jestem w kropce 😔😔😔
Niepewność jest najgorsza... Tak się mialas trzymać do 28-go... Test sikany o niczym nie przesadza, wiem że wiele dziewczyn mialo już wynik na tym etapie, ale każda z nas jest inna. Nie rób jeszcze takich planów co do przyszłych procedur. Tak wierzyłaś że się uda, więc nie porzucaj tej wiary zbyt szybko...
Jestes młoda, dziewczyno. Nawet gdyby się nie udało (tfu, tfu), to jeszcze masz mnóstwo czasu... Chętnie bym się zamieniła na tą twoją 'starosc' 😉
Głowa do góry i czekaj cierpliwie na poniedziałek... Przypominam Ci ze masz wielkie wsparcie tu i na górze 🌈.
Te testy sikane powinny być zabronione, serio... 😘

reklama
A ja miałam jedną stymulację za drugą.... Nie kazali mi czekać jednego cyklu 🤷‍♀️
Do krio można podejść odrazu po stymulacji. No, chyba, ze serio mówiłaś jedna za drugą. Teoretycznie jest coś takiego jak superstymulacja - dwa razy pobierane są komórki w jednym cyklu. Jednak zalecenia są żeby odczekać 3 miesiące pomiędzy stymulacjami.

Do góry