reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nasz mały człowiek potrzebuje najwidoczniej dużo więcej czasu [emoji6] ale od początku, jak zobaczyłam zarodek przed transferem to mówiłam, ze podobny do ojca[emoji6] doktor stwierdziła, że jestem ewenementem[emoji848] ale to raczej ten mały człowiek jest [emoji6]
To teraz za tydzień zarodek a potem serducho:-)

reklama
Teraz to juz wymiotuję na wszystko, przede wszystkim na zapach, ale jak sobie przypomnę coś co mnie zemdliło też potrafię zwymiotować, jak ktoś w domu coś smaży albo gotuje to prawie zawsze kończy się kilkukrotnym wymiotowaniem. Przejście z pomieszczenia do pomieszczenia gdzie jest trochę inna temperatura i zapach też 🤮 Mięsa zabroniłam wnosić już do domu kilka tygodni temu wiec nie mam problemu, ale ostatnio na zakupach przechodziłam obok działu mięsnego - wcale nie tak blisko bo się pilnuje i też było 🤮 W przychodni zawsze.
Mdłości zaczęły się w 5 tyg. były ogromne, ale w 9 tyg. bardzo się nasiliły, a potem w 11 jeszcze bardziej.
U mnie w poprzedniej ciąży hardcore nie było i teraz mdli a ja jestem teraz 5tc2d. Coś pisałaś, ze w kolejnych ciążach jest lżej wiec ja chce potwierdzić tę regułe. Nie będę wymiotować :p no, ale ja, aż tak strasznie nie wymiotowałam bardzo Ci współczuje. Jak tu żyć jak cały czas zwracasz? A co jesz?

U mnie w poprzedniej ciąży hardcore nie było i teraz mdli a ja jestem teraz 5tc2d. Coś pisałaś, ze w kolejnych ciążach jest lżej wiec ja chce potwierdzić tę regułe. Nie będę wymiotować :p no, ale ja, aż tak strasznie nie wymiotowałam bardzo Ci współczuje. Jak tu żyć jak cały czas zwracasz? A co jesz?
Niestety nie zawsze tak jest. Moja kuzynka w drugiej ciąży nawet miała jeszcze gorzej z Ty I wymiotami 🙊 niestety wylądowała w szpitalu przez odwodnienie bo nic nie dawała rady jeść ani pić 🙈 oby nas nic takiego nie dopadło.

@Evela.6 suuuper, ja tak się nie odzywam na forum za bardzo, ale wierzyłam, że będzie dobrze!

A my z kropkiem już w domu, mega się cieszę, ale jednocześnie strasznie stresuję, tak boje się porażki, że lepiej nie mówić...

@Evela.6 możesz wpisać mi 28.12 pierwsza beta po transferze
Trzymamy ✊✊✊ Niech kropuś zostanie z mamusią 💕

Dziewczyny, a są jakieś wczesne objawy które mogą wskazywać że się udało? Któraś zaobserwowała na co zwracać uwagę ? :)

reklama
Dziewczyny, a są jakieś wczesne objawy które mogą wskazywać że się udało? Któraś zaobserwowała na co zwracać uwagę ? :)
najlepszym wczesnym objawem jest beta 😎. reszta jest tak niejednoznaczna że może oznaczać okres równie dobrze. mówię tu o objawach do ok. 14 dpt a wtedy już raczej każda robi bete

Ostatnia edycja:
Do góry