reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jeśli chodzi o estrofem to on jest potrzebny do implantacji, więc powoli możesz schodzi jak najbardziej :) dziewczyny tu zazwyczaj schodzą do 9 tyg. Ja brałam do 13 gdzieś to lekarz mój prowadzący się za głowę złapał. Przy świeżym transferze jak najbardziej z duphastonu tez możesz zejść. Cyclogest lepiej działa gdyby nawet :) Dla świętego spokoju możesz zbadać sobie poziom progesteronu zanim zaczniesz odstawiac duphaston. Jeśli chodzi o glucophage mam przyjmować do końca ciąży wg ginekologa 🤷🏻‍♀️ nie wiem od czego to zależy, ale ładnie mi się cukier na czczo trzyma. Ostatnio 81. Dziś byłam u diabetologa, bo wyszła mi cukrzyca ciążowa i też nic nie mówiła, żebym odstawiła glucophage. Jak już to prosiła, żebym nauczyła się zdrowo jeść, a wtedy po prostu po ciąży glucophagu nie będę potrzebowac :)
Badałam dzisiaj progesteron i wyszedł 44, ale mimo wszystko boję się odstawiać jeszcze Duphaston, a jeśli już mam odstawić, to wydaje mi się też, że takie drastyczne odstawienie z dnia na dzień nie jest dobre chyba.
A jak robiłaś krzywą, to normalnie przyjmowałaś metforminę? Czy odstawiłaś na jakiś czas przed badaniem? Bo endokrynolog kazała mi normalnie brać i nie odstawiać przed badaniem krzywej.

reklama
Ja przy świeżym transferze Estrofem rzeczywiście odstawiłam dość szybko około 8 tygodnia, ale jeśli chodzi o progesteron to początkowo brałam 3x1 duphaston i 3x2 luteinę, po 8 tygodniu stopniowo miałam zmniejszane dawki, potem odstawiłam duphaston, ale luteinę 1x2 brałam jeszcze do 16 tygodnia...
Wydaje mi się, że 7 tydz. to trochę szybko na odstawienie Duphastonu na sztucznym cyklu...
Edit: Dopiero zauważyłam, że masz jeszcze Cyclogest i z niego jeszcze nie schodzisz :)
Dziękuję za odpowiedź.
Estrofem odstawię za te kilka dni, ale Duphaston dla świętego spokoju wolałabym jeszcze chyba brać, wydębiłam dzisiaj jeszcze receptę na 2 opakowania, więc na 3 tygodnie mam spokój, poźniej jeszcze raz skonsultuję się z lekarzem.

Hej

U mnie ciut smutniejszy dzień... Moja jedyna komóreczka przestała się dzielić...

Nici z transferu.

To będą głupie święta ale dla was życzę jak najlepszych !! Ogromne kciuki dla was i chociaż Wy miejcie prezent na święta !
Ej nie tak to miało wyglądać! Bardzo mi przykro. Ściskam Cię mocno i przesyłam resztki pozytywnej energii [emoji3590]

Wg mojego lekarza idealne to 10-11 na dzień włączenia progesteronu
Ufff... Jestem spokojna, dziękuję 😘😘🤗 tak mi coś właśnie nie grało, gdyż ostatnio było 7mm a teraz 10 mm. No nic mam nadzieję że wszystko pięknie się uda i 28 moja beta będzie w kosmos wysoka 🙈 dzięki Bogu za święta, bo pewnie bym nie wytrzymała tak długo 🙈 a wcześniej też nie chce robić co by w razie w się nie rozczarować 🙈 jeszcze tylko jutro zabiegany dzień i od środy już będzie zemna mój maleńki kropus 😍😍😍 niech się pięknie zadomowi u mamusi na najbliższe miesiące🙏🙏🙏🙏🙏 będzie najpiękniejszym prezentem na święta i nadchodzący nowy, mam nadzieję o wiele lepszy nowy rok ✊✊✊✊❤️

reklama
Beta 350 i jakiś mikroskopijny pęcherzyk widoczny na USG!!! Walcz maluszku [emoji120][emoji120][emoji120]

Pięknie !!

Dzięki za wsparcie !! Wizytę mam w piątek i zobaczymy co tam mi doktor wymyśli...
Ej nie tak to miało wyglądać! Bardzo mi przykro. Ściskam Cię mocno i przesyłam resztki pozytywnej energii [emoji3590]

Kochana nawet nie wiesz jak mi przykro 😔 to nie miało tak wyglądać 😔😔😔😔 trzymaj się ❤️❤️❤️😘😘😘

Do góry