Nadziejka85
Zaciekawiona BB
Badałam dzisiaj progesteron i wyszedł 44, ale mimo wszystko boję się odstawiać jeszcze Duphaston, a jeśli już mam odstawić, to wydaje mi się też, że takie drastyczne odstawienie z dnia na dzień nie jest dobre chyba.Jeśli chodzi o estrofem to on jest potrzebny do implantacji, więc powoli możesz schodzi jak najbardziej dziewczyny tu zazwyczaj schodzą do 9 tyg. Ja brałam do 13 gdzieś to lekarz mój prowadzący się za głowę złapał. Przy świeżym transferze jak najbardziej z duphastonu tez możesz zejść. Cyclogest lepiej działa gdyby nawet Dla świętego spokoju możesz zbadać sobie poziom progesteronu zanim zaczniesz odstawiac duphaston. Jeśli chodzi o glucophage mam przyjmować do końca ciąży wg ginekologa nie wiem od czego to zależy, ale ładnie mi się cukier na czczo trzyma. Ostatnio 81. Dziś byłam u diabetologa, bo wyszła mi cukrzyca ciążowa i też nic nie mówiła, żebym odstawiła glucophage. Jak już to prosiła, żebym nauczyła się zdrowo jeść, a wtedy po prostu po ciąży glucophagu nie będę potrzebowac
A jak robiłaś krzywą, to normalnie przyjmowałaś metforminę? Czy odstawiłaś na jakiś czas przed badaniem? Bo endokrynolog kazała mi normalnie brać i nie odstawiać przed badaniem krzywej.