reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeśli chodzi o estrofem to on jest potrzebny do implantacji, więc powoli możesz schodzi jak najbardziej :) dziewczyny tu zazwyczaj schodzą do 9 tyg. Ja brałam do 13 gdzieś to lekarz mój prowadzący się za głowę złapał. Przy świeżym transferze jak najbardziej z duphastonu tez możesz zejść. Cyclogest lepiej działa gdyby nawet :) Dla świętego spokoju możesz zbadać sobie poziom progesteronu zanim zaczniesz odstawiac duphaston. Jeśli chodzi o glucophage mam przyjmować do końca ciąży wg ginekologa 🤷🏻‍♀️ nie wiem od czego to zależy, ale ładnie mi się cukier na czczo trzyma. Ostatnio 81. Dziś byłam u diabetologa, bo wyszła mi cukrzyca ciążowa i też nic nie mówiła, żebym odstawiła glucophage. Jak już to prosiła, żebym nauczyła się zdrowo jeść, a wtedy po prostu po ciąży glucophagu nie będę potrzebowac :)
Badałam dzisiaj progesteron i wyszedł 44, ale mimo wszystko boję się odstawiać jeszcze Duphaston, a jeśli już mam odstawić, to wydaje mi się też, że takie drastyczne odstawienie z dnia na dzień nie jest dobre chyba.
A jak robiłaś krzywą, to normalnie przyjmowałaś metforminę? Czy odstawiłaś na jakiś czas przed badaniem? Bo endokrynolog kazała mi normalnie brać i nie odstawiać przed badaniem krzywej.

reklama
Ja przy świeżym transferze Estrofem rzeczywiście odstawiłam dość szybko około 8 tygodnia, ale jeśli chodzi o progesteron to początkowo brałam 3x1 duphaston i 3x2 luteinę, po 8 tygodniu stopniowo miałam zmniejszane dawki, potem odstawiłam duphaston, ale luteinę 1x2 brałam jeszcze do 16 tygodnia...
Wydaje mi się, że 7 tydz. to trochę szybko na odstawienie Duphastonu na sztucznym cyklu...
Edit: Dopiero zauważyłam, że masz jeszcze Cyclogest i z niego jeszcze nie schodzisz :)
Dziękuję za odpowiedź.
Estrofem odstawię za te kilka dni, ale Duphaston dla świętego spokoju wolałabym jeszcze chyba brać, wydębiłam dzisiaj jeszcze receptę na 2 opakowania, więc na 3 tygodnie mam spokój, poźniej jeszcze raz skonsultuję się z lekarzem.

Hej

U mnie ciut smutniejszy dzień... Moja jedyna komóreczka przestała się dzielić...

Nici z transferu.

To będą głupie święta ale dla was życzę jak najlepszych !! Ogromne kciuki dla was i chociaż Wy miejcie prezent na święta !
Ej nie tak to miało wyglądać! Bardzo mi przykro. Ściskam Cię mocno i przesyłam resztki pozytywnej energii [emoji3590]

Wg mojego lekarza idealne to 10-11 na dzień włączenia progesteronu
Ufff... Jestem spokojna, dziękuję 😘😘🤗 tak mi coś właśnie nie grało, gdyż ostatnio było 7mm a teraz 10 mm. No nic mam nadzieję że wszystko pięknie się uda i 28 moja beta będzie w kosmos wysoka 🙈 dzięki Bogu za święta, bo pewnie bym nie wytrzymała tak długo 🙈 a wcześniej też nie chce robić co by w razie w się nie rozczarować 🙈 jeszcze tylko jutro zabiegany dzień i od środy już będzie zemna mój maleńki kropus 😍😍😍 niech się pięknie zadomowi u mamusi na najbliższe miesiące🙏🙏🙏🙏🙏 będzie najpiękniejszym prezentem na święta i nadchodzący nowy, mam nadzieję o wiele lepszy nowy rok ✊✊✊✊❤️

reklama
Beta 350 i jakiś mikroskopijny pęcherzyk widoczny na USG!!! Walcz maluszku [emoji120][emoji120][emoji120]

Pięknie !!

Dzięki za wsparcie !! Wizytę mam w piątek i zobaczymy co tam mi doktor wymyśli...
Ej nie tak to miało wyglądać! Bardzo mi przykro. Ściskam Cię mocno i przesyłam resztki pozytywnej energii [emoji3590]

Kochana nawet nie wiesz jak mi przykro 😔 to nie miało tak wyglądać 😔😔😔😔 trzymaj się ❤️❤️❤️😘😘😘

Do góry