reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej

U mnie ciut smutniejszy dzień... Moja jedyna komóreczka przestała się dzielić...

Nici z transferu.

To będą głupie święta ale dla was życzę jak najlepszych !! Ogromne kciuki dla was i chociaż Wy miejcie prezent na święta !
Tak mi przykro;(.
Nie podawać się. Tylko tyle napiszę. Za mną 2 pełne stymulacje , 4 transfery. Szykuje się do 3 procedury. Musimy walczyć !!

reklama
@bazylia128
Gdzie zdjęcie Natalki ? 🙂
Jestem ;) Zdjecie slabe to nie bede pokazywac ;) Wszystko pieknie ;) Szyjka nic sie nie skrocila caly czas na 4 cm, wod plodowych duzo, Natalka wazy 750 gram ;) Jest ulozona głowka do gory a byla głowka w dol. Teraz ma główke nad moim pepkiem ;) Lekarz obiecal ze nie bedzie dotykal mojego pepka i sie ze mnie usmial - bardzo tego nie lubie ale widze ze pepek sie zaczyna juz robic niebezpiecznie plaski ;) Oczywiscie mocno sie wiercila ;) U mnie kaszel sie jeszcze utrzymuje ale powiedzial ze po covid moze sie utrzymywac nawet ze dwa miesiace. Krzywa cukrowa mam zrobic po swietach ;) Dzisiaj zrobilam pierwsze ciuszkowe zakupki ;) Wypytalam sie o zastrzyki bo mam schize ale cierpliwie mi wyjasnil ze nie jestem w stanie taka igla zrobic krzywdy dziecku - pokazal doslownie wielkosciowo jaki mam jeszcze zapas od igly co mnie mocno uspokoilo ;) @Evela.6 wpisz mnie prosze w kalendarz na 11.01 wizytka kontrolna ;) Spacery mam jak najbardziej dalej uskuteczniac - dzieki wszystkim za kciuki ja za was wszystkie tez trzymam mooooccnnoooo ;)

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o estrofem to on jest potrzebny do implantacji, więc powoli możesz schodzi jak najbardziej :) dziewczyny tu zazwyczaj schodzą do 9 tyg. Ja brałam do 13 gdzieś to lekarz mój prowadzący się za głowę złapał. Przy świeżym transferze jak najbardziej z duphastonu tez możesz zejść. Cyclogest lepiej działa gdyby nawet :) Dla świętego spokoju możesz zbadać sobie poziom progesteronu zanim zaczniesz odstawiac duphaston. Jeśli chodzi o glucophage mam przyjmować do końca ciąży wg ginekologa 🤷🏻‍♀️ nie wiem od czego to zależy, ale ładnie mi się cukier na czczo trzyma. Ostatnio 81. Dziś byłam u diabetologa, bo wyszła mi cukrzyca ciążowa i też nic nie mówiła, żebym odstawiła glucophage. Jak już to prosiła, żebym nauczyła się zdrowo jeść, a wtedy po prostu po ciąży glucophagu nie będę potrzebowac :)
Ja duphaston i luteine biore caly czas ;) Tez sie obawiam cukrzycy ciazowej - mam zrobic badania zaraz po siwetach ;)

Bardzo madre słowa tylko cierpliwości już czasem brakuje i checi do ciągłych prób
Myślę że nie jesteś jedyną, której brakuje... Każda z nas potrafi dawać mądre rady komuś, a sama szaleje i się niecierpliwi, kiedy chodzi o nią... Więc wiesz.. ta moja mądrość, taka naciągana 😉... Ale chodzi o to żeby dodać otuchy... I tak nic nie poradzisz, więc przetłumacz sobie, że na spokojnie jest lepiej ✊

Dziewczyny już sił mi brak! Jestem po łyżeczkowaniu i biorę teraz antykoncepcję na 22 dni (lekarz mi ją przepisał). Jak już skończę to mam się zgłosić do ginekologa i on stwierdzi, czy już wszystko się zagoiło i jeśli tak to czeka mnie transfer. Nie mogę i już nie chce czekać. Czas tak się dłuży. Powiedzieli mi że jak skończę brać antykoncepcję to zacznie mi się okres. Też tak któraś z was miała ?

Hej

U mnie ciut smutniejszy dzień... Moja jedyna komóreczka przestała się dzielić...

Nici z transferu.

To będą głupie święta ale dla was życzę jak najlepszych !! Ogromne kciuki dla was i chociaż Wy miejcie prezent na święta !
Tak mi przykro dziewczyny... Nie tak miało być ale widocznie los ma w zanadrzu coś innego dla Was, na inne święta będzie dużo uśmiechu, jeszcze nie teraz, jeszcze chwilunia... Trzymajcie się 💪💪😘😘😘

no ja to na bank cukrzyce ciążową będę miała, bo zawsze miałam podwyższony cukier (choć krzywe wychodziły ok).
Mi pierwsza krzywa też wychodziła ok, tylko poranna glukoza w granicach 90-105 🤷🏻‍♀️ Zaczęłam glucophage choć miałam współczynnik homa 1,5. Po odstawieniu wszystko się rozjechało i wróciłam do glucophagu 🤷🏻‍♀️ a Ty jesteś przed 10 tyg z tego co kojarzę? Zrób koniecznie na czczo glukoze to będziesz wiedziała na czym stoisz.

Badałam dzisiaj progesteron i wyszedł 44, ale mimo wszystko boję się odstawiać jeszcze Duphaston, a jeśli już mam odstawić, to wydaje mi się też, że takie drastyczne odstawienie z dnia na dzień nie jest dobre chyba.
A jak robiłaś krzywą, to normalnie przyjmowałaś metforminę? Czy odstawiłaś na jakiś czas przed badaniem? Bo endokrynolog kazała mi normalnie brać i nie odstawiać przed badaniem krzywej.
Ale transfer był świeży, więc myślę, że duphaston za wiele nie wnosi :) Większe znaczenie ma tu cyclogest jak już. Uwierz, że ja przyjmowałam progesteron do 19 tyg, a najwyższy wynik progesteronu miałam ok 32 🤔 myślę, że nic się nie stanie jeśli będziesz stopniowo schodzić z duphastonu :)
Jeśli chodzi o glucophage teraz w ciąży nie odstawialam przed krzywa. Rok temu jak nie byłam w ciąży to do sprawdzenia jak się ma krzywa odstawiłam na dwa tygodnie przed badaniem. Teraz nikt mi nie mówił nic o odstawianiu. Ja już bym nic z tym glucophagem nic nie robiła, @bazylia128 nie raz pisała o jej dobrym wpływie.

Ja duphaston i luteine biore caly czas ;) Tez sie obawiam cukrzycy ciazowej - mam zrobic badania zaraz po siwetach ;)
A ja już przed będę kombinowac co tu jeść 😅miałam tylko jedno małe przekroczenie po 2 godzinach, ale dieta raczej mi nie zaszkodzi 😅 dzis pierwszy dzień z glukometrem, ale po posiłkach nie jest źle. Ty też dalej na metformine? Wg Twojego lekarza zostawiasz na całą ciążę?
Super, że z Natalka wszystko ok!
Nasz synek już kg waży 😱 jak ten czas leci

reklama
Do góry