reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

No ja mam najmniejsze igły i zmieniane są po nabraniu z fiolki. Tylko robi mi się taki wylew pod skórą i boli jak cholera zapiać spodni nie mogę. Próbowałam chłodzić ale nie pomaga. Może to pierwsza reakcja na ten lek. A potem będzie lepiej 🤷‍♀️
Pisałaś chyba że podajesz 0.5 igłą? Ja podawałam 0.3
Spróbuj złapać fałdke wbić pod skosem i podawać powoli. Jeśli boli ruszyć igłą w górę lo w dół. Po wyjęciu masuj miejsce chwilę.

reklama
No ja mam najmniejsze igły i zmieniane są po nabraniu z fiolki. Tylko robi mi się taki wylew pod skórą i boli jak cholera zapiać spodni nie mogę. Próbowałam chłodzić ale nie pomaga. Może to pierwsza reakcja na ten lek. A potem będzie lepiej 🤷‍♀️
Ja miałam z DOZ, dokładna nazwa brzmi (przepraszam coś telefon glupieje nie mogę wrzucić linka):

Strzykawka tuberkulinowa 1 ml+igła 0.3×13, cena 0.49 zł

Nic lepszego nie znalazłam. Niestety panie w aptekach wcale nie dawały tak cienkiej igły jak jest w tym zestawie. No i strzykawkę napelnialam pod sam korek, ledwie mieścił się ten płyn.

najmniejsza czyli ile? bo może wcale nie masz najmniejszych tylko najmniejsze jakie Pani miała w aptece:) ps. rozumiem że proga po 12 tyg bierze się już bo wyniki niskie A nie tak z założenia?
Różnie bywa 😉ja brałam do 10 tc teraz też mam tak rozpisane kończę 10+6 .
Potem w 28 tc zaczęłam brać znów bo mi szyjkę z 4,5 do 1.8 wcięło i brałam już do końca

najmniejsza czyli ile? bo może wcale nie masz najmniejszych tylko najmniejsze jakie Pani miała w aptece:) ps. rozumiem że proga po 12 tyg bierze się już bo wyniki niskie A nie tak z założenia?
Igiełka 0,5 wiec serio mała :-( a prolutex dostałam w gratisie ;-) wiec nawet nie wiem czy on potrzebny. Pewnie 6dpt sprawdzę ten Cholerny progesteron.

Ja miałam z DOZ, dokładna nazwa brzmi (przepraszam coś telefon glupieje nie mogę wrzucić linka):

Strzykawka tuberkulinowa 1 ml+igła 0.3×13, cena 0.49 zł

Nic lepszego nie znalazłam. Niestety panie w aptekach wcale nie dawały tak cienkiej igły jak jest w tym zestawie. No i strzykawkę napelnialam pod sam korek, ledwie mieścił się ten płyn.
Widziałam zdjęcia tej strzykawki wyglada zacnie :-) a tak serio to chyba nie o grubość igły chodzi tylko o ból po wstrzyknięciu. Jakieś 10min po skóra się odbarwia i robi się taka biała plama 3x3 cm a ona potem czerwienieje i puchnie i boli już drugi dzień „placek”

@motylek24 @Ewunka i @Pchełka216 wezmę poszukam tej zacnej strzykawki z 0,3 igiełką tylko zanim mi to przyjdzie to już będę odstawiać leki.
Aż takich opóźnień chyba nie mają w dostawach do 12 tc daleko 😉 ja kupiłam normalnie w aptece . Normalna szczykawke i 2 igły
Screenshot_20201206-164306_Photos.jpg

reklama
Do góry