reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A tak się zastanawiam. jak jest blastka 3 to transferuja taka czy czekają aż się jeszcze trochę rozwinie? Kiedy się implantuje taka?
Do badania PGD potrzeba minimum 5, wiec hodują dalej. Ogółem bada się po określonej ilości godzin i rzadko się zdarza w 5 dobie wychodząca z otoczki bladyocysta czyli 5. To nie jest tak, ze oni sobie z rana oglądają czy popołudniu embriony. Ogląda się po upływie określonej ilosci godzin od zapłodnienia komórki jajowej. Blastocysty wszystkie od 2 do 5 implantowac się mogą tak samo szybko. Bo zarodki nie rozwijają się liniowo.

reklama
Wszystko w porządku. Zbieram się by ruszyć ale powiem szczerze jakoś weny brak ;(
Tobie dali jakieś nowe leki do transferu ?? Coś pozmieniali ?
Do transferu mam lutinusa 3x1 a od 3dpt prolutex wiec tak podobnie do poprzednich. Mało mi dali tego progesteronu.
A Ty do krio? Czy od początku startujesz jak Ja:-(

Cześć w piątek! :) Jestem po wizycie - mam zielone światło do kriotransferu! :)

@Evela.6 możesz wpisać mnie 15.12 wizyta przed kriotransferem, 21.12 wstępnie kriotransfer :) Zobaczymy jak to się dalej rozwinie.

Dostałam Estrofem - czy któraś z Was przyjmowała go... dopochwowo? o_O

Dowiedziałam się też, że mam 3 zarodki: 4AA, 4AA, 4AB. Zastanawiam się, co oznacza 4 z przodu? To jest dzień? Bo to by mi się nie zgadzało, bo każdy mówił, że to blastocysta, więc 5 doba...

Cześć w piątek! :) Jestem po wizycie - mam zielone światło do kriotransferu! :)

@Evela.6 możesz wpisać mnie 15.12 wizyta przed kriotransferem, 21.12 wstępnie kriotransfer :) Zobaczymy jak to się dalej rozwinie.

Dostałam Estrofem - czy któraś z Was przyjmowała go... dopochwowo? o_O

Dowiedziałam się też, że mam 3 zarodki: 4AA, 4AA, 4AB. Zastanawiam się, co oznacza 4 z przodu? To jest dzień? Bo to by mi się nie zgadzało, bo każdy mówił, że to blastocysta, więc 5 doba...
4 oznacza stopień rozwoju czyli pełna blastocysta jeszcze nie wyszła z otoczki, ale pewnie niebawem wyjdzie. Ogółem Top quality zarodek 4AA a 4AB tez niczego sobie:-)))

Znalazłam kiedyś coś takiego może kogoś zainteresuje:-)

Załączniki

• 8C9AF641-BCD9-4CF9-B9A6-B98B69BD6E51.png
    8C9AF641-BCD9-4CF9-B9A6-B98B69BD6E51.png
    40,4 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Do góry