reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A tak się zastanawiam. jak jest blastka 3 to transferuja taka czy czekają aż się jeszcze trochę rozwinie? Kiedy się implantuje taka?
Do badania PGD potrzeba minimum 5, wiec hodują dalej. Ogółem bada się po określonej ilości godzin i rzadko się zdarza w 5 dobie wychodząca z otoczki bladyocysta czyli 5. To nie jest tak, ze oni sobie z rana oglądają czy popołudniu embriony. Ogląda się po upływie określonej ilosci godzin od zapłodnienia komórki jajowej. Blastocysty wszystkie od 2 do 5 implantowac się mogą tak samo szybko. Bo zarodki nie rozwijają się liniowo.

reklama
Wszystko w porządku. Zbieram się by ruszyć ale powiem szczerze jakoś weny brak ;(
Tobie dali jakieś nowe leki do transferu ?? Coś pozmieniali ?
Do transferu mam lutinusa 3x1 a od 3dpt prolutex wiec tak podobnie do poprzednich. Mało mi dali tego progesteronu.
A Ty do krio? Czy od początku startujesz jak Ja:-(

Cześć w piątek! :) Jestem po wizycie - mam zielone światło do kriotransferu! :)

@Evela.6 możesz wpisać mnie 15.12 wizyta przed kriotransferem, 21.12 wstępnie kriotransfer :) Zobaczymy jak to się dalej rozwinie.

Dostałam Estrofem - czy któraś z Was przyjmowała go... dopochwowo? o_O

Dowiedziałam się też, że mam 3 zarodki: 4AA, 4AA, 4AB. Zastanawiam się, co oznacza 4 z przodu? To jest dzień? Bo to by mi się nie zgadzało, bo każdy mówił, że to blastocysta, więc 5 doba...

Cześć w piątek! :) Jestem po wizycie - mam zielone światło do kriotransferu! :)

@Evela.6 możesz wpisać mnie 15.12 wizyta przed kriotransferem, 21.12 wstępnie kriotransfer :) Zobaczymy jak to się dalej rozwinie.

Dostałam Estrofem - czy któraś z Was przyjmowała go... dopochwowo? o_O

Dowiedziałam się też, że mam 3 zarodki: 4AA, 4AA, 4AB. Zastanawiam się, co oznacza 4 z przodu? To jest dzień? Bo to by mi się nie zgadzało, bo każdy mówił, że to blastocysta, więc 5 doba...
4 oznacza stopień rozwoju czyli pełna blastocysta jeszcze nie wyszła z otoczki, ale pewnie niebawem wyjdzie. Ogółem Top quality zarodek 4AA a 4AB tez niczego sobie:-)))

Znalazłam kiedyś coś takiego może kogoś zainteresuje:-)

Załączniki

• 8C9AF641-BCD9-4CF9-B9A6-B98B69BD6E51.png
    8C9AF641-BCD9-4CF9-B9A6-B98B69BD6E51.png
    40,4 KB · Wyświetleń: 102
reklama
Do góry