reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Odpowiedzialność ludzka a raczej jej brak jest przerażający. Byłam z 17lat temu Na weselu gdzie ciężarna panna młoda normalnie piła wódkę to się nazywa patologia ale jak to często w takich przypadkach bywa dzieciątko zdrowe a my musimy się nastarać i ciagle mamy pod górę
Takich rzeczy to nie jem, jedynie ciasta jeżeli robię sama w domu to jem. Jeszcze ten tekst, że mała ilość alkoholu w ciąży nie szkodzi, kurde ludzie nie rozumieją, że w takich ciążach jak nasze to człowiek myśli zanim coś zje czy wypije.

reklama
Takich rzeczy to nie jem, jedynie ciasta jeżeli robię sama w domu to jem. Jeszcze ten tekst, że mała ilość alkoholu w ciąży nie szkodzi, kurde ludzie nie rozumieją, że w takich ciążach jak nasze to człowiek myśli zanim coś zje czy wypije.
Ostatnio czytalam artykuł ze zadna ilosc alkoholu w ciąży nie jest bezpieczna. Ale ty sie nie przejmuj bo napewno wyparowal - no popatrz jak to nie mozna innym zaufac i sie pilnowac. A np jak to jest z cukierkami tam juz jest taki srogi alkohol chyba nie? Bo nie raz sie kierowiocy tlumaczyli ze zjedli w gosciach cukierki jak na alkomacie cos wyszlo ;)

Odpowiedzialność ludzka a raczej jej brak jest przerażający. Byłam z 17lat temu Na weselu gdzie ciężarna panna młoda normalnie piła wódkę to się nazywa patologia ale jak to często w takich przypadkach bywa dzieciątko zdrowe a my musimy się nastarać i ciagle mamy pod górę
Daleko nie musze szukac - moja sasiadka w 3 ciej ciazy palila fajki i popijala piwo 2% - no ale jak na grillu wypila 4 - paka to zobacz jakie masz stezenie ;) Myslisz ze ona robila jakies polowkowe? Dzieciatko zdrowe sie urodzilo ;)

Alkohol po obróbce termicznej w paczkach i no faworytach wyparował uważać trzeba na np trufle i inne wyroby cukiernicze jak np torty itp.🙂
Kobieto ty mi tu nie pisz o takich pysznosciach bop aktualnie walcze zeby zjesc obad zamaist pozrec jakies paczki ;) Co tam ostatnio robilas w termomix - ja jutro robie zurek ;)

@s.ols3404 kochana Ty cos wspominalas ze tez ci wyszlo ryzyko PIH i regularnie mierzysz cisnienie? Jak czesto na dzien? @2 x dziennie? I jakie Ci wychodzi? Gdzies ostatnio wyczytalam ze od 95/135 to juz wysokie cisnienie. Ja ostatnio mam clakiem fajne ale wole sie przygotowac za wczasu ;) Co mamy zrobic jak np kilka dni po rzad bedzie powyzej normy?

A dzisiaj buraczki na ciepło i sałatkę warzywna na waromie, czekam na święta aby ruszyć pełna para bo na prawdę bigos czy kapusta wigilijna spoko moim zdaniem wychodzi, do tego zielona szpinakowa rolada z łososiem, uszka, makowiec, ciasto makowo jabłkowe, sernik i wiele innych w tym roku może spróbuje z pulpetami z karpia w galarecie
Kobieto ty mi tu nie pisz o takich pysznosciach bop aktualnie walcze zeby zjesc obad zamaist pozrec jakies paczki ;) Co tam ostatnio robilas w termomix - ja jutro robie zurek ;)

no i weź za nimi traf. U mnie chcą badać 3.6 i 10 dpt.czy to pokaże co z beta? A co dalej robić, w sensie czy Wy dalej też badacie czy czekacie na usg i pecherzyk? jak to wszystko po transferze termino wygląda? kiedy co ?
Bo w Twojej klinice tak badają. Z tego co wiem to tez progesteron i estradiol, a więc w 3dpt owszem będzie wiadomo jak poziomy hormonów, w 6dpt wyjdzie beta ale blastki. Moj gin kazal robic bete w 10dpt i tylko to. Sama dla siebie robilam w 8 i 10dpt i potem jeszcze kilka razy. W 20dpt mialam wizyte pecherzykowa z wynikiem bety i progesteronu w 34 dpt serduszkowa.

Płaci się duże pieniądze a i tak same sobie musimy ogarniać badania. U mnie była tylko zlecona Beta i progesteron jednorazowo, sama dołożyłam sobie estradiol i powtórzyłam badania po 48h- efekt był tego taki że widać było wyraźny spadek progesteronu i estradiolu co mogło prowadzić do utraty ciąży. Jak zadz do kliniki to dr stwierdził no fakt mało trzeba dołożyć leków
Bo w Twojej klinice tak badają. Z tego co wuem to tez progesteron i estradiol a więc w 3dpt owszem bedzue wiadkmo jak poziomy hormonów w 6dpt wyjdzie beta ale blastki. Moj gin kazal robic bete w 10dpt i tylko to. Sama dla siebie robilam w 8 i 10dpt i potem heszcze kilka razy. W 20dpt mialam wizyte pecherzykowa z wynikiem bety i profesteronu w 34 dpt serduszkowa.

A dzisiaj buraczki na ciepło i sałatkę warzywna na waromie, czekam na święta aby ruszyć pełna para bo na prawdę bigos czy kapusta wigilijna spoko moim zdaniem wychodzi, do tego zielona szpinakowa rolada z łososiem, uszka, makowiec, ciasto makowo jabłkowe, sernik i wiele innych w tym roku może spróbuje z pulpetami z karpia w galarecie
Rafaello jest tez supcio [emoji16]

reklama
no i weź za nimi traf. U mnie chcą badać 3.6 i 10 dpt.czy to pokaże co z beta? A co dalej robić, w sensie czy Wy dalej też badacie czy czekacie na usg i pecherzyk? jak to wszystko po transferze termino wygląda? kiedy co ?
Mój lekarz w Bocianie też chciał weryfikacje w 3, 6 i 10 dpt. I wiesz co? Niby bety nie powinno być 3 dnia, ale ja miałam taką minimalną... 2,65, gdzie brak prezentują jako < 0,1. Miałam tak 2 razy, kiedy doszło do implantacji. Przy pozostałych transferach jak miałam 0 3 dnia, to potem też się nie pojawiła.. Ale obiecałam sobie, że więcej nie zbadam trzeciego dnia. Niepotrzebny stres...

Do góry