reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Odpowiedzialność ludzka a raczej jej brak jest przerażający. Byłam z 17lat temu Na weselu gdzie ciężarna panna młoda normalnie piła wódkę to się nazywa patologia ale jak to często w takich przypadkach bywa dzieciątko zdrowe a my musimy się nastarać i ciagle mamy pod górę
Takich rzeczy to nie jem, jedynie ciasta jeżeli robię sama w domu to jem. Jeszcze ten tekst, że mała ilość alkoholu w ciąży nie szkodzi, kurde ludzie nie rozumieją, że w takich ciążach jak nasze to człowiek myśli zanim coś zje czy wypije.

reklama
Takich rzeczy to nie jem, jedynie ciasta jeżeli robię sama w domu to jem. Jeszcze ten tekst, że mała ilość alkoholu w ciąży nie szkodzi, kurde ludzie nie rozumieją, że w takich ciążach jak nasze to człowiek myśli zanim coś zje czy wypije.
Ostatnio czytalam artykuł ze zadna ilosc alkoholu w ciąży nie jest bezpieczna. Ale ty sie nie przejmuj bo napewno wyparowal - no popatrz jak to nie mozna innym zaufac i sie pilnowac. A np jak to jest z cukierkami tam juz jest taki srogi alkohol chyba nie? Bo nie raz sie kierowiocy tlumaczyli ze zjedli w gosciach cukierki jak na alkomacie cos wyszlo ;)

Odpowiedzialność ludzka a raczej jej brak jest przerażający. Byłam z 17lat temu Na weselu gdzie ciężarna panna młoda normalnie piła wódkę to się nazywa patologia ale jak to często w takich przypadkach bywa dzieciątko zdrowe a my musimy się nastarać i ciagle mamy pod górę
Daleko nie musze szukac - moja sasiadka w 3 ciej ciazy palila fajki i popijala piwo 2% - no ale jak na grillu wypila 4 - paka to zobacz jakie masz stezenie ;) Myslisz ze ona robila jakies polowkowe? Dzieciatko zdrowe sie urodzilo ;)

Alkohol po obróbce termicznej w paczkach i no faworytach wyparował uważać trzeba na np trufle i inne wyroby cukiernicze jak np torty itp.🙂
Kobieto ty mi tu nie pisz o takich pysznosciach bop aktualnie walcze zeby zjesc obad zamaist pozrec jakies paczki ;) Co tam ostatnio robilas w termomix - ja jutro robie zurek ;)

@s.ols3404 kochana Ty cos wspominalas ze tez ci wyszlo ryzyko PIH i regularnie mierzysz cisnienie? Jak czesto na dzien? @2 x dziennie? I jakie Ci wychodzi? Gdzies ostatnio wyczytalam ze od 95/135 to juz wysokie cisnienie. Ja ostatnio mam clakiem fajne ale wole sie przygotowac za wczasu ;) Co mamy zrobic jak np kilka dni po rzad bedzie powyzej normy?

A dzisiaj buraczki na ciepło i sałatkę warzywna na waromie, czekam na święta aby ruszyć pełna para bo na prawdę bigos czy kapusta wigilijna spoko moim zdaniem wychodzi, do tego zielona szpinakowa rolada z łososiem, uszka, makowiec, ciasto makowo jabłkowe, sernik i wiele innych w tym roku może spróbuje z pulpetami z karpia w galarecie
Kobieto ty mi tu nie pisz o takich pysznosciach bop aktualnie walcze zeby zjesc obad zamaist pozrec jakies paczki ;) Co tam ostatnio robilas w termomix - ja jutro robie zurek ;)

no i weź za nimi traf. U mnie chcą badać 3.6 i 10 dpt.czy to pokaże co z beta? A co dalej robić, w sensie czy Wy dalej też badacie czy czekacie na usg i pecherzyk? jak to wszystko po transferze termino wygląda? kiedy co ?
Bo w Twojej klinice tak badają. Z tego co wiem to tez progesteron i estradiol, a więc w 3dpt owszem będzie wiadomo jak poziomy hormonów, w 6dpt wyjdzie beta ale blastki. Moj gin kazal robic bete w 10dpt i tylko to. Sama dla siebie robilam w 8 i 10dpt i potem jeszcze kilka razy. W 20dpt mialam wizyte pecherzykowa z wynikiem bety i progesteronu w 34 dpt serduszkowa.

Płaci się duże pieniądze a i tak same sobie musimy ogarniać badania. U mnie była tylko zlecona Beta i progesteron jednorazowo, sama dołożyłam sobie estradiol i powtórzyłam badania po 48h- efekt był tego taki że widać było wyraźny spadek progesteronu i estradiolu co mogło prowadzić do utraty ciąży. Jak zadz do kliniki to dr stwierdził no fakt mało trzeba dołożyć leków
Bo w Twojej klinice tak badają. Z tego co wuem to tez progesteron i estradiol a więc w 3dpt owszem bedzue wiadkmo jak poziomy hormonów w 6dpt wyjdzie beta ale blastki. Moj gin kazal robic bete w 10dpt i tylko to. Sama dla siebie robilam w 8 i 10dpt i potem heszcze kilka razy. W 20dpt mialam wizyte pecherzykowa z wynikiem bety i profesteronu w 34 dpt serduszkowa.

A dzisiaj buraczki na ciepło i sałatkę warzywna na waromie, czekam na święta aby ruszyć pełna para bo na prawdę bigos czy kapusta wigilijna spoko moim zdaniem wychodzi, do tego zielona szpinakowa rolada z łososiem, uszka, makowiec, ciasto makowo jabłkowe, sernik i wiele innych w tym roku może spróbuje z pulpetami z karpia w galarecie
Rafaello jest tez supcio [emoji16]

reklama
no i weź za nimi traf. U mnie chcą badać 3.6 i 10 dpt.czy to pokaże co z beta? A co dalej robić, w sensie czy Wy dalej też badacie czy czekacie na usg i pecherzyk? jak to wszystko po transferze termino wygląda? kiedy co ?
Mój lekarz w Bocianie też chciał weryfikacje w 3, 6 i 10 dpt. I wiesz co? Niby bety nie powinno być 3 dnia, ale ja miałam taką minimalną... 2,65, gdzie brak prezentują jako < 0,1. Miałam tak 2 razy, kiedy doszło do implantacji. Przy pozostałych transferach jak miałam 0 3 dnia, to potem też się nie pojawiła.. Ale obiecałam sobie, że więcej nie zbadam trzeciego dnia. Niepotrzebny stres...

Do góry