reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie goraczkuję, ani nie plamię ale i tak ciagle o tym myśle :)
tak to wygląda, jest go niestety sporo.
Zarodeczki mają tu po 6 mm, wiec łatwo policzyć ile mniej wiecej jest płynu.
Wiesz przeglądam swoje zdjęcie jak moj bączek miał 2 mm i ja tez miałam płyn w macicy wiec moim zdaniem chyba nie ma się co martwić przecież śluzówki przedniej i tylnej ściany macicy po implantacji nie mogą się ze sobą stykać tylko powstaje jamą żeby zarodek miał się jak rozwijać .

A jeszcze mam pytanie do mamuś, które już urodziły
Czy też słyszałyście o tym od swoich lekarzy że biorąc witaminy dla kobiet w ciąży w sensie jakaś pregne czy prenatal do samego końca ciąży to to też może być przyczyną , że dziecko rodzi się z duża waga urodzeniowa ?
Pytam bo kurde teraz mamy zajęcia online ze szkoły rodzenia i babeczka ginekolog się tak wypowiadała, że jest dużo dowodów na ten temat i że ona nie poleca brania tych witamin do samego końca, żeby je odstawić w 30 tygodniu.
I w sumie jestem w szoku bo pierwszy raz słyszałam coś takiego.
Zapytam mojego lekarza o to jak będę na wizycie, ale może Wy tez coś słyszałyście na ten temat
Bzdura. Na koncowce ciazy jest wlasnie bardzo wazne, zeby mama nie miala niedoborow zadnych witamin, wtedy dziecko rosnie najszybciej. Wit bralam zawsze, moje dzieci 3090 i 3330 wiec raczej niewielkie.

Bzdura. Na koncowce ciazy jest wlasnie bardzo wazne, zeby mama nie miala niedoborow zadnych witamin, wtedy dziecko rosnie najszybciej. Wit bralam zawsze, moje dzieci 3090 i 3330 wiec raczej niewielkie.

Kurde tez mi się to wydawało mega dziwne. No to elegancka waga, idealna, tez bym tak chciała 😁 A ta babeczka ginekolog takim hasłem rzuciła i te wszystkie dziewczyny ze one odstawiają wszystkie witaminy skoro ona tak mówi bo nie chcą żeby dziecko urodziło się z waga ponad 4 kilo

Kurde tez mi się to wydawało mega dziwne. No to elegancka waga, idealna, tez bym tak chciała [emoji16] A ta babeczka ginekolog takim hasłem rzuciła i te wszystkie dziewczyny ze one odstawiają wszystkie witaminy skoro ona tak mówi bo nie chcą żeby dziecko urodziło się z waga ponad 4 kilo
I na koncu ciąży powpadaja w anemie, a niech sie cc przydazy i problem. Nir wiem skad sie takie teorie biora i po co...

reklama
Do góry