reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja brałam menopur i gonapeptyl tego samego dnia.w odstępie 15 minut robiłam zastrzyki.
Od samego początku tak? W sensie, odkąd był wprowadzony menopur po jakimś czasie przyjmowania gona?
A mi wczoraj powiedziała pielęgniarka, że trzeba duże odstępy czasowe między nimi (dlatego rano i wieczorem biorę) bo że one się wzajemnie trochę wykluczają...

reklama
A w ogóle, to jestem pipa głupia.
Pod wieczór zorientowałam się, że miałam dzisiaj nie brać gonapeptylu, zgodnie z zasadą co drugi dzień. Ale się rozpedzilam rano, że teraz biorę dwa dziennie, bo jeszcze menopur wieczorem (dzisiaj drugi raz)... I nie wiem teraz co dalej... Chyba jutro rano zadzwonię do kliniki, czy jutro mam.zrobix tą przerwę, czy teraz już mam ciągnąć, w co bardziej wierzę... Mam tylko nadzieję, że nie spieprzyłam tym stymulacji 😥
Luzik lepiej wyciszona będziesz. Jak mi dali kiedyś codziennie gonapeptyl to tak mnie wyciszyli, ze menopauzę miałam jak 80 letnia babcia. Byli z siebie dumni:-)

Ja też nie weim jak to z tymi zastrzykami... dostałam 4 mam brać od 2 dc ok to wychodzi że zastrzyki mam do 5 dc a w 6 dc mam iść do lekarza... i co ja niby w ten sam dzień mam te zastrzyki załatwić? Gdzie kurde niby?

Jakby nie mogli dać mi 5 :baffled::baffled::baffled:
A mi hurtem od razu przepisał 20 gonapeptylu i 2 opakowania Menopuru. Powiem szczerze, że tylko jeszcze menopur musiałam dokupić, tak sobie profesorek wyliczył🤣

Wątróbka jest zalecana ze względu na dużą zawartość żelaza co zapobiega niedokrwistości A witamina A jako taka też jest potrzebna niebezpieczne jest jej nadmierne spożycie. Jedzenie codziennie pasztetow i wątróbek to nie jest najlepsza i najzdrowasza opcja (pamiętajcie też że dużo witaminy A jest np w marchwi więc picie dzień w dzień roku marchwiowego też w ciąży nie jest dobre) ale zjedzenie raz na jakiś czas kanapki z pasztetem czy kawałka wątróbki nie spowoduje wad wrodzonych u dziecka.
No dokładnie. Ja poszłam do doetetyczkimojej z wynikami badań niedawno i tez zecala wątróbkę wiec można 😊

reklama
Do góry