reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja brałam menopur i gonapeptyl tego samego dnia.w odstępie 15 minut robiłam zastrzyki.
Od samego początku tak? W sensie, odkąd był wprowadzony menopur po jakimś czasie przyjmowania gona?
A mi wczoraj powiedziała pielęgniarka, że trzeba duże odstępy czasowe między nimi (dlatego rano i wieczorem biorę) bo że one się wzajemnie trochę wykluczają...

reklama
A w ogóle, to jestem pipa głupia.
Pod wieczór zorientowałam się, że miałam dzisiaj nie brać gonapeptylu, zgodnie z zasadą co drugi dzień. Ale się rozpedzilam rano, że teraz biorę dwa dziennie, bo jeszcze menopur wieczorem (dzisiaj drugi raz)... I nie wiem teraz co dalej... Chyba jutro rano zadzwonię do kliniki, czy jutro mam.zrobix tą przerwę, czy teraz już mam ciągnąć, w co bardziej wierzę... Mam tylko nadzieję, że nie spieprzyłam tym stymulacji 😥
Luzik lepiej wyciszona będziesz. Jak mi dali kiedyś codziennie gonapeptyl to tak mnie wyciszyli, ze menopauzę miałam jak 80 letnia babcia. Byli z siebie dumni:-)

Ja też nie weim jak to z tymi zastrzykami... dostałam 4 mam brać od 2 dc ok to wychodzi że zastrzyki mam do 5 dc a w 6 dc mam iść do lekarza... i co ja niby w ten sam dzień mam te zastrzyki załatwić? Gdzie kurde niby?

Jakby nie mogli dać mi 5 :baffled::baffled::baffled:
A mi hurtem od razu przepisał 20 gonapeptylu i 2 opakowania Menopuru. Powiem szczerze, że tylko jeszcze menopur musiałam dokupić, tak sobie profesorek wyliczył🤣

Wątróbka jest zalecana ze względu na dużą zawartość żelaza co zapobiega niedokrwistości A witamina A jako taka też jest potrzebna niebezpieczne jest jej nadmierne spożycie. Jedzenie codziennie pasztetow i wątróbek to nie jest najlepsza i najzdrowasza opcja (pamiętajcie też że dużo witaminy A jest np w marchwi więc picie dzień w dzień roku marchwiowego też w ciąży nie jest dobre) ale zjedzenie raz na jakiś czas kanapki z pasztetem czy kawałka wątróbki nie spowoduje wad wrodzonych u dziecka.
No dokładnie. Ja poszłam do doetetyczkimojej z wynikami badań niedawno i tez zecala wątróbkę wiec można 😊

reklama
Do góry