reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dorzucaja? Dziwnie tak jakoś.....
A jak ktoś zarabia 2 tyś A ten drugi 8 tyś to podział też jest po równo?
U nas płaci mąż za wszystko 😉 z naszych przez niego zarobionych pieniędzy bo ja od 3 lat "siedzę " z dzieckiem W domu 😉
no właśnie zależy jakie kto ma układy i możliwości. Wiesz u nas zarabiamy podobnie, w domu z dzieckiem nie siedzę bo gp nie mam (jakbym miała to też bym może trochę posiedzialaw takim ukladzie jak Ty :)) więc trochę głupio by było nie pracowac- nie moj styl zycia. dokladnie tez jak jest duża dysproporcje w zarobkach. Ale na to najlepszy sposób to po prostu ustalenie takie które w poczuciu obydwu stron bedzue sprawiedliwe(np. %itp).

Odbiorę Ci rekord za 4 procedurę i 2 transfery u klinice zostawiłam 10 tyś € . Nie licząc badań i leków po .Z 2 transferu mam córkę.
Teraz transfer Mrożka 2000€ + leki pa =siostra wyjdzie taniej 😉
Leki
Crinone 26€ paczka starcza mi na 3 i pół dnia 😄 miesięcznie ok 250
Clexane 150€ miesięcznie przez całą ciążę
Utrogestan 10 € 15 szt które starczaja na 3 i pół dnia Miesięcznie ok 100€
Duphostan to nie wiem bo dostałam od koleżanki na urodziny 😂
Ale uważam że to najlepiej wydane pieniądze.
kochana ja jeszcze 1 procedury i 1 transferu nie skończyłam....

Zawody urządziłyście? 🤪
To podbijam stawkę...
74 tys zł...

3 stymulacje + KD + 4 transfery z komórkami dawczyni... Są to pełne koszty z lekami, wizytami, itp.

U mnie bez efektów jak dotąd, więc jak dotąd nie opłaciło się zupełnie 😟
Ja pierwszych 3 stymulacji nie liczę bo były refundowane w 80% można powiedzieć więc to "grosze"
3 histeroskopi w tym roku też nie ...
Tak tylko te grubsze wydatki zaliczyłam bo szczegóły wolę nie wchodzić bo kwota biała by oczy bardziej .
Ale chyba wygrałaś 😁
Życzę Ci byś też wygrała nie w finansach A w tej nierównej wojnie....I doczekała się grubej różowej pupy .
Pozdrawiam

Odbiorę Ci rekord za 4 procedurę i 2 transfery u klinice zostawiłam 10 tyś € . Nie licząc badań i leków po .Z 2 transferu mam córkę.
Teraz transfer Mrożka 2000€ + leki pa =siostra wyjdzie taniej [emoji6]
Leki
Crinone 26€ paczka starcza mi na 3 i pół dnia [emoji1] miesięcznie ok 250
Clexane 150€ miesięcznie przez całą ciążę
Utrogestan 10 € 15 szt które starczaja na 3 i pół dnia Miesięcznie ok 100€
Duphostan to nie wiem bo dostałam od koleżanki na urodziny [emoji23]
Ale uważam że to najlepiej wydane pieniądze.
To moze ja dorzuce swoje dwie procedury, bez liczenia lekow po transferze, lekow przed peocedura pierwsza na wyciszenie endomendy i takie tam. 15.000€ czyli jakies 68.000zl.
I podobnie - najlepiej wydane pieniadze na świecie.

Ojej, ale reagujecie na moje pytanie. Dobrze przecież nie chcecie to nie odpowiadajcie ;) Dla mnie dorzucajcie to to samo co dokładać ;) no ale każdy ma tam swoją interpretacje.

A jeszcze jak dwa skąpiradła żyją z sobą to wierzcie albo nie - lekko nie jest [emoji23] [emoji23]

Ja miałam betę koło 600 i już doktor skierował mnie na podejrzenie cp bo zobaczył na usg zmianę małą w jajowodzie a to zaczynał sie 2 miesiąc, bieta stała i zarodka nie było w macicy... Także chyba "szczęście w nieszczęściu" że mi to nie pękło... Beta mi w ogóle nie rosła ale lekko już krwawiłam z jajowodu. Plamiłam od samego początku ale tylko to było objawem. W szpitalu potwierdzili cp chodź nawet tam myśleli że to poronienie.

Można :)

No przy takiej różnicy zarobków raczej nie będzie po równo ;)

Wiadomo wszystko zależy od sytuacji.

My póki co zarabiamy po równo.

Fakturę jak dostałam to od razu dałam do rączki "głowie domu" i tyle. Nie pytałam o zdanie. Chce niech płaci [emoji23] [emoji23]
Dorzucic i dokladac to to samo dla mnie tez i oba sa pojęciami abstrakcyjnymi dla mnie w kontekście staran o wspolne dziecko.
Dorzucic to mi sie moze brat to prezentu na dzien mamy, albo mama do prezentu dla chrzesnicy, a nie maz do procedury, ktora ma dac nam dziecko.
Po prostu mega dziwnie to zabrzmialo

Dziewczyny poszłam zaaplikować luteinę dopochwowo i dotknęła szyjki macicy zobaczyć czy nadal jest zamknięta i jak wyjęłam palca to na opuszku była żywa krew i teraz ja mam na wkładce[emoji24] czy to już koniec?

reklama
Do góry