reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dorzucaja? Dziwnie tak jakoś.....
A jak ktoś zarabia 2 tyś A ten drugi 8 tyś to podział też jest po równo?
U nas płaci mąż za wszystko 😉 z naszych przez niego zarobionych pieniędzy bo ja od 3 lat "siedzę " z dzieckiem W domu 😉
My mamy wspólną kasę i nigdy nie słyszałam, że nie wydamy... Nawet mój mąż pytał mnie czy nie mam żalu, że właściwie to ja to finansuję, bo więcej zarabiam... Nie wyobrażam sobie łaski "dorzucania"...

reklama
Ojej, ale reagujecie na moje pytanie. Dobrze przecież nie chcecie to nie odpowiadajcie ;) Dla mnie dorzucajcie to to samo co dokładać ;) no ale każdy ma tam swoją interpretacje.

A jeszcze jak dwa skąpiradła żyją z sobą to wierzcie albo nie - lekko nie jest 😂 😂

Dopóki beta nie jest 1000 to nikt Ci nie stwierdzi pozamacicznej bo jej nie widać..
Ja miałam 1330 w dniu kiedy została stwierdzona. Prawie 1700 w dniu operacji

Ja miałam betę koło 600 i już doktor skierował mnie na podejrzenie cp bo zobaczył na usg zmianę małą w jajowodzie a to zaczynał sie 2 miesiąc, bieta stała i zarodka nie było w macicy... Także chyba "szczęście w nieszczęściu" że mi to nie pękło... Beta mi w ogóle nie rosła ale lekko już krwawiłam z jajowodu. Plamiłam od samego początku ale tylko to było objawem. W szpitalu potwierdzili cp chodź nawet tam myśleli że to poronienie.

Ooo! Czyli można zarodki przetransportować z jednej kliniki do drugiej???

Można :)

Dorzucaja? Dziwnie tak jakoś.....
A jak ktoś zarabia 2 tyś A ten drugi 8 tyś to podział też jest po równo?
U nas płaci mąż za wszystko 😉 z naszych przez niego zarobionych pieniędzy bo ja od 3 lat "siedzę " z dzieckiem W domu 😉

No przy takiej różnicy zarobków raczej nie będzie po równo ;)

Wiadomo wszystko zależy od sytuacji.

My póki co zarabiamy po równo.

Fakturę jak dostałam to od razu dałam do rączki "głowie domu" i tyle. Nie pytałam o zdanie. Chce niech płaci 😂 😂

no to chyba będę rekordzistą. pomijam totalnie wcześniejsza inseminacje,wizyty i zabieg. Skupiam się tylko na in vitro to wyjdzie mi ok.30 tyś pewnie. Po drodze nieudane badanie kom jajowych i przenosiny zarodkow z novum do invicty. i badanie gen zarodkow. do tego żadnej refundacji, bo byliśmy w ciąży i mielismy poronienia A takich wg lekarza z novum nie refunduja... Ech.
Odbiorę Ci rekord za 4 procedurę i 2 transfery u klinice zostawiłam 10 tyś € . Nie licząc badań i leków po .Z 2 transferu mam córkę.
Teraz transfer Mrożka 2000€ + leki pa =siostra wyjdzie taniej 😉
Leki
Crinone 26€ paczka starcza mi na 3 i pół dnia 😄 miesięcznie ok 250
Clexane 150€ miesięcznie przez całą ciążę
Utrogestan 10 € 15 szt które starczaja na 3 i pół dnia Miesięcznie ok 100€
Duphostan to nie wiem bo dostałam od koleżanki na urodziny 😂
Ale uważam że to najlepiej wydane pieniądze.

Ostatnia edycja:
thx A czy to też czasem nie zależy od tego czy zarodek 3dn. czy blastka?
Oczywiście, że zależy... Implantować się może tylko blastocysta, więc zarodek 3-dniowy potrzebuje dodatkowe dni, aby rozwinąć się do stadium blastocysty.
Masz rację, zależy to od kliniki. Bocian zaleca weryfikację 3 i 6 dpt, a potem, zależnie od sytuacji.

Oczywiście, że zależy... Implantować się może tylko blastocysta, więc zarodek 3-dniowy potrzebuje dodatkowe dni, aby rozwinąć się do stadium blastocysty.
Masz rację, zależy to od kliniki. Bocian zaleca weryfikację 3 i 6 dpt, a potem, zależnie od sytuacji.
Mi w Bocianie kazała zrobić betę po 7 dniach, a jak wyszła (zrobiłam 8dpt), to dopiero kolejną za tydzień 🙈

Odbiorę Ci rekord za 4 procedurę i 2 transfery u klinice zostawiłam 10 tyś € . Nie licząc badań i leków po .Z 2 transferu mam córkę.
Teraz transfer Mrożka 2000€ + leki pa =siostra wyjdzie taniej 😉
Leki
Crinone 26€ paczka starcza mi na 3 i pół dnia 😄 miesięcznie ok 250
Clexane 150€ miesięcznie przez całą ciążę
Utrogestan 10 € 15 szt które starczaja na 3 i pół dnia Miesięcznie ok 100€
Duphostan to nie wiem bo dostałam od koleżanki na urodziny 😂
Ale uważam że to najlepiej wydane pieniądze.
Zawody urządziłyście? 🤪
To podbijam stawkę...
74 tys zł...

3 stymulacje + KD + 4 transfery z komórkami dawczyni... Są to pełne koszty z lekami, wizytami, itp.

U mnie bez efektów jak dotąd, więc jak dotąd nie opłaciło się zupełnie 😟

reklama
Do góry