reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Na razie też jestem zadowolona z bociana, oby też efekt był na koniec..
Wiesz co, generalnie jest ok, ale coraz bardziej myślę o tym, że bym chciała zjechać do Polski, ale ze mąż jesz Szwajcarem to może być ciężko. Jestem tu już ponad 9 lat i bez rodziny i znajomych to jednak nie jest tak różowo jak się wszystkim wydaje..
System leczenia tu jest też beznadziejny, płacisz składki z własnej kieszeni a potem za lekarza i tak płacisz dodatkowo więc w sumie zawsze płacisz.. Darmowo jest dopiero jak się w ciągu roku lekarzowi opłaciło rachunki do 10tys zł... In vitro kosztuje majątek i ani grosza nie dopłacają, zresztą kliniki mnie też w ogóle nie przekonały.
Staramy się tak intensywnie od roku ale tabletki odstawiłam ponad prawie 3 lata temu, więc nie chcieliśmy czekać dłużej na cud I chcieliśmy działać konkretniej.
A ty w takim razie w gamecie die leczysz? W jakim mieście?
Bociany sa dobre ;) Maja praktycznie takie same zasady leczenia jak Gameta ;) jak ci sie tam zyje w SZWJCR? Dlugo sie starcie o dziecko? To twoja pierwsza procedura?

reklama
Popieram Bociany, ja leczę się w bocianie i małego boćka mam w brzuszku. [emoji846][emoji6]
Na razie też jestem zadowolona z bociana, oby też efekt był na koniec..
Wiesz co, generalnie jest ok, ale coraz bardziej myślę o tym, że bym chciała zjechać do Polski, ale ze mąż jesz Szwajcarem to może być ciężko. Jestem tu już ponad 9 lat i bez rodziny i znajomych to jednak nie jest tak różowo jak się wszystkim wydaje..
System leczenia tu jest też beznadziejny, płacisz składki z własnej kieszeni a potem za lekarza i tak płacisz dodatkowo więc w sumie zawsze płacisz.. Darmowo jest dopiero jak się w ciągu roku lekarzowi opłaciło rachunki do 10tys zł... In vitro kosztuje majątek i ani grosza nie dopłacają, zresztą kliniki mnie też w ogóle nie przekonały.
Staramy się tak intensywnie od roku ale tabletki odstawiłam ponad prawie 3 lata temu, więc nie chcieliśmy czekać dłużej na cud I chcieliśmy działać konkretniej.
A ty w takim razie w gamecie die leczysz? W jakim mieście?

Kochana naqet do tygodnia
A ile jajeczek pobrali? Transfer bedziesz miala odroczony i mrozone zarodki? Dzwonili do Ciebie ile sie zaplodnilo? Lez, pij wode i jedz nabial i relaksuj sie. Minie!

Pobrali 13, 6 jest prawidłowo zapłodnionych, jutro kolejny mail, najlepiej przestałabym cały dzień żeby wiedzieć co z moimi dzieciaczkami :) transfer mam mieć w piątek.

Wszystko będzie pięknie 🥰 Mówię Ci😘
Jak się w ogóle czujesz ?jakieś zachcianki ?
Mam nadzieje ❤️
A czuje się nie najgorzej. Trochę męczą mnie mdłości cały dzień ale bez wymiotów. Często jem ale staram się małe porcje żeby tylko zabić te nudności.
Zachcianki bardziej na słone zelaszcza frytki 😂 a tak to ciążowe dolegliwości mi nie dokuczają tylko nerwica znów daje o sobie znać i męczą mnie bardziej nieprzespane noce, zadyszka ciągła i stres w pracy 😉😉 ale jak tylko dostanę wynik ze dzidzia zdrowa to wszystko pewnie minie 🤪 u mnie 11 tydzień 3 dzień a brzuszka nic a nic tylko moje małe sadełko się odznacza 😂😂

dziś miałam drugą werfikację rano byłam w gdańsku odać krew w Invicta bo tam sie lecze . wynik na 2 werfikacje jest taki

B-podjednostka gonadotropiny kosmówkowej (B-HCG) 52.1 _ mIU/ml

Estradiol 17-beta (E2) 785 _ pg/ml

Progesteron (PRG) 28.00 _ ng/ml

lekarz ma do mnie dzwonić dopiero około 15:00 . boje sie ze zaczne się cieszyć a po raz kolejny usłysze ze ostateczny wynik bedzie na 3 werfikacji . Ja miałam 28,10,2020 przed zabiegem podania zarodków podany zaszczyk pregnyl i mówiono mi ze na 1 werfikacji hcg może sie wykazac ale na 2 werfikacji miał spaść a umnie sie podniósł . i nie wiem czy juz moge sie cieszyć czy zacząć płakać
Ja juz po cichu gratuluje,Beta rosnie to chyba wszystko jasne🙂🙂🙂

Tez sie zdziwilam z tymi lodami ;) ja jem normalnie lody ale najczesciej swoje pyszne i zdrowe - bez jajek ;) @nieagatka o co chodzi z tym pasztetem bo czasami mam taka ochote i jak idziemy do sklepu to doslownie uciekam ze stosika z pasztetami bo ty pisalas ze nie mozna a Łukasz nie rozumie dlaczego nie wolno i ja tez nie potrafie mu wytlumaczyc ;) Ale nie pozwalam kupic pastzetu i mocno sie trzymam ;)
Pasztet jest zazwyczaj robiony z wątróbki, która zawiera bardzo dużo witaminy A, która nie jest dobra dla kobiet w ciąży. Powinno się też zrezygnować z kremów z tą witaminą.

reklama
Mam nadzieje ❤
A czuje się nie najgorzej. Trochę męczą mnie mdłości cały dzień ale bez wymiotów. Często jem ale staram się małe porcje żeby tylko zabić te nudności.
Zachcianki bardziej na słone zelaszcza frytki 😂 a tak to ciążowe dolegliwości mi nie dokuczają tylko nerwica znów daje o sobie znać i męczą mnie bardziej nieprzespane noce, zadyszka ciągła i stres w pracy 😉😉 ale jak tylko dostanę wynik ze dzidzia zdrowa to wszystko pewnie minie 🤪 u mnie 11 tydzień 3 dzień a brzuszka nic a nic tylko moje małe sadełko się odznacza 😂😂
U mnie tez mdłości bez wymiotów były i zecydowanie nie na słodko 😋 Nerwica niestety z nami zostanie 😆 a brzuszek już niebawem wyskoczy 🥰

Do góry